Jokerit tulee Rinkelinmäen porteille

LIIGA / Ennakko
Hämeenlinnassa nähdään pitkään odotettu kamppailu torstaina, kun Jokerit saapuu Helsingistä mukanaan joukko entisiä Kerholaisia. Erityisen mielenkiintoista on, että vierasjoukkueen paidassa luistelee peräti kolme entistä HPK-kapteenia.

Hamassa menneisyydessä ritaripaidassa C-kirjainta ovat kantaneet Jyrki Louhi, Marko Tuulola, sekä täksi kaudeksi Jokereiden miehistöön liittynyt Mikko Jokela. Näiden herrojen lisäksi narripaidoissa nähdään useita miehiä, joiden esitysten seuraaminen tekee ottelusta kiinnostavan.

Hämeenlinnalaisten taannoinen mestaruus henkilöityy hyvin voimakkaasti moneenkin Jokereiden pelaajaan; Ville Leino kantoi joukkueen kultakypärää, Mikko Jokela oli paras puolustaja ja kapteeni sekä Louhi hääräsi joukkueen henkisenä isänä. Oikeastaan suurimmista sankareista vierasjoukkueen leiristä puuttuvat vain Janis Sprukts, Miika Wiikman sekä Janne Lahti, joka tosin teki kesällä sopimuksen Jokereihin.

Vastaavasti HPK:sta löytyy pelaajia, joiden kannukset on hankittu Helsingissä ja suoranaisia jokerikasvattejakin ryhmästä löytyy. On siis helppoa ennustaa, että ottelusta löytyy jännitteitä puolin jos toisinkin.

Suoritusvarmuus murheena

Kummallekin illan joukkueista on ominaista se, että peliesitykset ovat olleet jäällä huomattavasti tuloksettomampia kuin paperilla voisi luulla.

Hämeenlinnalaiset ovat havainneet, että pelaajien pelitaidoissa tai Matti Alatalon pelisysteemissä ei ole mitään vikaa. Kuten Alatalo itsekin on mantranomaisesti hokenut, totuus todellakin on se, että vika on pelaajien korvien välissä.

JYP-ottelussa ritaripaidat saivat kuuluisia apinoita ravistettua niskastaan oikein urakalla. Erityisesti puolustaja Markus Seikolan onnistumisia oli ilahduttava seurata, sillä miehen ensimmäiset pelit olivat menneet todella ryminällä penkin alle.

Jokereillakin on ollut odottamattomia alisuorittajia, joista yllättävin on viime kauden maalitykki Jani Rita. Tutut huhut Pasilasta kuitenkin vihjaavat siihen, että Doug Shedden ei vieläkään ole saanut hyökkäyssuunnitelmaansa pääsarjatason vaatimalle tasolle. Briljantimmatkaan yksilöt eivät pääse loistamaan, mikäli eivät tiedä mitä kentällä pitäisi tehdä.

Tähtimaalivahti Jussi Markkanen ei liiemmin ilahduttanut narrimielisiä kauden ensimmäisissä peleissä. Viime aikoina kiekko on kuitenkin alkanut tarttua paluumuttajan suojuksiin varmemmin.

Paljon puhuttu porttikielto

Viime vierailullaan Jokerien kannattajat saivat aikaiseksi melkoista tuhoa Rinkelinmäen jäähallille. Syyllisiä on turha etsiä ja osoittaa, sillä usein tällaisissa tilanteissa vikaa on kummassakin osapuolessa.

Tiettävästi vierasjoukkueen faniryhmät ovat päättäneet jättää ensimmäisen Hämeenlinnan-visiitin kokonaan tekemättä, jotta pöly ehtii laskeutua rauhassa ja sovinto saadaan tehtyä. Yksittäisillä Jokeri-mielisillä ei pitäisi olla vaikeuksia pyrkiä halliin sisälle.

Tiistaina Rinkelinmäen yleisö alkoi pitkästä aikaa pitää meteliä, kun Kerho kaatoi JYPin. Olisiko mestaruuden täyttämä maha vihdoin käyty tyhjentämässä ja palattu kannustamisen arkeen? Toivoa sopii.

» Lähetä palautetta toimitukselle