Ässät jahtaa kotivoittoa

LIIGA / Ennakko
Porissa kohtaavat kauden erinomaisesti aloittanut TPS ja vaihtelevin ottein pelannut Ässät. Isänniltä puuttuu vielä kauden ensimmäinen kotivoitto ja turkulaiset puolestaan eivät vieraissa ole kokeneet vielä tappiota.

Kuntokäyrät

Ässien kausi on lähtenyt kauteen vaihtelevin ottein. Pistepussiin on toistaiseksi kertynyt viisi pistettä, joista neljä on kertynyt vierasotteluista ja ainoastaan yksi kotiareenalta. Edellisessä kotiottelussa Tappara haki pistettä vakuuttavalla suorituksella mukaansa.

Torstaina pelattu vaikea vierasottelu Oulussa toi kuitenkin ehkä hieman yllättäen Ässille kauden toisen vierasvoiton. Kärpät joutui taipumaan patapaitojen edessä jatkoajalla, kun Tommi Huhtala iski voittomaalin porilaisille.

Vierasjoukkue TPS on avannut kautensa siitä mihin edellisellä kaudella jäi. Joukkueen peli-ilme on ollut positiivinen ja toistaiseksi turkulaiset ovat kärsineet ainoan tappionsa Ilvekselle. Kovassa vireessä oleva TPS-ryhmä porskuttaa kolmen ottelun voittoputkessa.

Edellisellä kierroksella TPS voitti kotihallissaan SaiPan 5-2. Turkulaisten tahtipuikkoa kentällä heilutti Aki Uusikartano, joka viimeisteli joukkueensa kaksi ensimmäistä maalia. Maalinsuulla Mike Leggio oli vakuuttava.

Ratkaisun paikat

Ottelun alun merkitys korostuu Porissa. Kotijoukkueen tehdessä avausmaalin, kovaääninen porilaisyleisö pitää huolen, että jäähallissa riittää tunnelmaa. Mikäli TPS pystyy menemään johtoon, silloin kotijoukkueelle voi kasaantua lisää paineita.

Ässien täytyy uskaltaa pelata omaa reipasotteista peliään. Ilman kotivoittoa olevalla joukkueelle on tärkeää, että onnistumisia tulee myös Porissa. Valmentaja Pekka Rautakallio ruoskiikin omansa taatusti kovaan taisteluvireeseen, kun vastassa on rakas vihollinen Turusta.

TPS:n peli on ollut koko Kai Suikkasen aikakauden hyvässä kuosissa. Turkulaiset pelaavat yritteliästä kiekkoa, jossa hyvä puolustuspeli myös korostuu. Pelillisesti TPS on Ässien edelle, mutta löysäilyyn vierailijoilla ei ole varaa.

Kokoonpanot

Turkulaisten kokoonpano on pysynyt viime peleissä samana. Pahoja loukkaantumishuolia joukkueella ei ole. Maalivahtikaksikko Leggio ja Atte Engren ovat jakaneet torjuntavastuun kauden avausotteluissa. Molemmat kassarit ovat esittäneet vahvoja otteita tolppien välissä.

Porilaisten riveistä poissa ovat pitkäaikaispotilaat Tapio Sammalkangas ja Niko Palonen. Pelikieltonsa kärsinyt Severi Sillanpää palaa patapaitojen kokoonpanoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle