Tiistain tappiolliset pikkulauantain koitoksessa

LIIGA / Ennakko
Keskiviikko on harvinainen pelipäivä SM-liigassa. Toivoa sopii, että pikkulauantainakin tunnettu viikonpäivä saa Ässiin ja KalPaan samanlaista puhtia kuin viikon varsinainen saunapäivä, jolloin Porissa yleensä sattuu ja tapahtuu. Niin kaukalossa, kuin sen ulkopuolellakin.

Kuntokäyrät

Kummankin joukkueen paluu maaottelutauolta sujui mollivoittoisesti. Ässät pystyi Tampereella nollaamaan SM-liigan kaikkien aikojen piste-ennätystä hamuavan Janne Ojasen tehot, mutta tästäkin huolimatta Tappara kellisti patapaidat selvin 5-2–lukemin.

KalPa puolestaan vieraili kärkikamppailussa Raumalla. Kuopiolaiset jäivät kuitenkin Satakunnan ykkösseuran totaalisen jyrän alle. KalPa oli kaikessa isäntiään huonompi eikä lopputulos 6-0 jätä juuri selittelyille varaa.

Ratkaisun paikat

Molempien joukkueiden on syytä nollata tiistaiset tappionsa nopeasti. Vajaan vuorokauden mittainen tauko ennen seuraavaa koitosta ei jätä turhalle murehtimiselle varaa. Keskinäinen ottelu saattaa ratketa nopeastikin, mikäli toinen joukkueista on kääntänyt paremmin katseensa tulevaan tiistaisten kamppailuiden jälkeen.

Ässillä kauden pisteettömät putket ovat jääneet vähiin. Runkosarjan aluksi tullut kahden ottelun mittainen pisteetön putki on ainoa laatuaan.

– Olemme usein onnistuneet kääntämään huonot pelit paremmaksi heti seuraavassa, joukkueen kakkosvalmentaja Karri Kivi muistutti jo ennen Tappara-ottelua.

KalPan sarjasijoitus (3.) kertoo sen, ettei kuopiolaisillakaan ole kauden aikana ollut vaivaa pisteettömistä putkista. Sen puolesta joukkueet lähtevät siis tasaisista asetelmista.

Molempien joukkueiden valmentajat joutuivat tiistain otteluissa turvautumaan maalivahdin vaihtoon. Todennäköistä on, että maalille vaihdetut ja virkaveljiään paremmin pelanneet vahdit jatkavat. Isäntien Jussi Rynnästä on jo kauden aikana koeteltu myös kovissa kotiotteluissa, joten tästäkään ei ennakkoon ajateltuna tule KalPalle suurta etua.

Tiivistetysti voisi todeta, että paremmin tiistain nollaava ja aina tärkeissä erikoistilanteissa onnistuva joukkue korjaa keskiviikon taistosta suuremman pistepotin.

Kokoonpanot

Kummankaan joukkueen kokoonpanoista on vaikea tiistaisten suoritusten jälkeen sanoa mitään. Ainoastaan maalivahtivalinta lienee kummallakin selvä. Ässillä maalissa aloittanee jo mainittu Rynnäs, KalPalla puolestaan Ari Ahonen.

Ässät ei ole kauden aikana tappiosta huolimatta lähtenyt juurikaan pakkaa sekoittamaan. Sairastuvaltakaan ei patapaidat vuorokauden ajalla saa ketään jalkeille. Ainoa muutos saattaisi olla esimerkiksi nuoren voimahyökkääjä Niko Palosen nostaminen kokoonpanoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle