Ässäpakiston konkari: "Yksikään päivä ei saa mennä hukkaan"

LIIGA / Haastattelu
Marttinen tuo kokemusta ja ryhtiä ässäpakistoon.
Kuva © Julia Heino julia.heino@jatkoaika.com
Pitkät neuvottelut päättyivät lopulta Jyri Marttisen ja Ässien yksivuotiseen sopimukseen.

Puolustaja Jyri Marttisen 34-vuotispäivä osoittautui tavallista merkityksellisemmäksi. Kokenut ja viime kaudella kolhiintunut kiekkoilijan pelipaikka varmistui sopivasti merkkipäivän tuntumassa.

− Olin päättänyt, etten tee sopimusta 33-vuotiaana. Tuossa lauantaina (3.9.) lopulta sellainen saatiin aikaan, virnuili Marttinen.

Olin päättänyt, etten tee sopimusta 33-vuotiaana.

− Muutama keskustelu käytiin Jyrki Ahon ja Mikael Kotkaniemen kanssa, ja tämä ratkaisu alkoi tuntua tosi oikealta.

Syntymäpäiviään mestaruusjoukkueen viimeinen mohikaani vietti torstaina 1. syyskuuta. Poriin asettunut Marttinen on ollut tuttu näky myös jäähallin lehtereiden puolella. Välillä toki jälkikasvun paimentaminen on vienyt huomiota kentän tapahtumista.

− Vanhemmat pojat jatkavat Patajunnuissa, ja nuorinkin haluaa jo kovasti luistimia jalkaansa. Ehkä sen aika ei ole ihan vielä, hymyili Marttinen.

Hyväntuulisen puolustajan elkeistä niin ensimmäisissä jääharjoituksissa kuin niiden jälkeenkin välittyi kokemus. Pelituntuma on toki haussa, sillä edellisen kerran Marttinen harjoitti ammattiaan täysipainoisesti marraskuussa 2015, kunnes Vaasassa tullut olkapäävamma keskeytti hyvin alkaneen kauden.

Parin viikon päästä alkavan sesongin alla Marttinen on kuitenkin suunnannut katseensa vahvasti tulevaan. Viime kauteen verrattuna patapakka on hieman muuttunut, mutta osa uusistakin pelaajista on silti hänelle tuttuja vähintään vastustajan paidasta.

− Suurimman osan kanssa on ainakin kulmassa törmätty toisiimme, sanoi Marttinen.

Väännöt niin maalin edessä kuin kulmissakin kuuluvat puolustajan valikoimaan jatkossakin. Ikävä kolhu salli kunnon ylläpitämisen, lisäksi paikallisen naapuriseuran väki saa Marttiselta ansaitut kiitokset avustaan ennen sopimuksen syntymistä.

− Karhu HT oli merkittävässä osassa tässä. Siellä pääsin harjoittelemaan jäällä. Luotan siihen, että tunnen kroppani ja tiedän, mitä pitää tehdä.

Ässien uudistuneessa pakistossa Marttinen edustaa vahvasti kokemusta ja rutiinia Liigan peleistä. Tarvittaessa nuoremmat pelaajat saavat ottaa opiksi hänen suorittamisestaan, vaikka jokaisen on luonnollisesti löydettävä oma tiensä, jota kulkea.

− Pyrin tekemään omat juttuni niin hyvin kuin mahdollista. Siitä saa ottaa mallia tai olla ottamatta, se on täysin vapaaehtoista. Jos joku kysyy jotain, neuvon ja autan kyllä mielelläni, kertoi ässäpakki.

− Yksikään päivä tai harjoite ei saa mennä ohitse tässä vaiheessa.

Porilaisjoukkue pelaa ennen Liiga-avaustaan vielä kaksi harjoitusottelua Ilvestä vastaan. Marraskuussa viimeisen täyden pelinsä pelanneelle Marttiselle ne ovat kelpo mahdollisuus saavuttaa tarvittava pelirytmi.

Kauden tavoitteistaan 34-vuotias puolustaja oli vaitonainen.

− Joukkueen tavoitteet menevät aina muun edelle. Omatkin tavoitteeni määrittelen kyllä, mutta ne olen aina halunnut pitää omana tietonani, kiteytti Marttinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle