Bernard haki kovia pelejä alle olympiakarsinnoista

LIIGA / Haastattelu
26-vuotias Andreas Bernard aloittaa Ässissä toisen kautensa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Andreas Bernard aloittaa Porissa toisen kautensa. 26-vuotias maalivahti jakaa kehuja Ässien hyvälle ilmapiirille ja kertoo myös parin viikon takaisesta matkastaan olympiakarsintoihin.

Liigakauden avaus on lähellä ja sen tietää myös Andreas Bernard. Porin Ässissä toista kauttaan aloitteleva hyväntuulinen maalivahti kertoo porilaisryhmän treenanneen läpi kesän kovalla intensiteetillä.

− Fiilikset ovat tällä hetkellä hyvät. Olemme tehneet koko kesän todella kovaa hommia, ja varsinkin nyt elokuun ja viime viikkojen ajan. Mielestäni meillä on täällä hyvä nippu kasassa. Nuori ja erittäin nälkäinen.

− Tahdomme olla parempia kuin viime kaudella ja kyllähän meidän pitää pudotuspelipaikka saavuttaa. Näen, että meillä on siihen kaikki mahdollisuudet, Bernard jatkaa.

Kehuja saavat niin joukkuehenki, uusi päävalmentaja kuin hyvin sujunut harjoituskausi.

− Kopissa on todella hyvä meininki. Meiltä löytyy muutamia jätkiä, jotka pitävät siellä hyvin ääntä ja sellaisia jokaisessa joukkueessa tarvitaankin. Kesällä tehdyt harjoitukset ovat hitsanneet joukkuetta hyvin yhteen, Bernard sanoo.

− Olen harjoituskauteemme kyllä todella tyytyväinen, sillä voitimme pelejä hyvällä prosentilla. Toivotaan, että sama ralli jatkuu myös silloin, kun varsinainen kausi alkaa. Uusi päävalmentajamme Jyrki Aho on aika "kovaotteinen" tuolla jäällä, mutta pidän siitä tyylistä. Se tuottaa tulosta, ja meilläkin on tässä niin nuori nippu kasassa, että jämäkät otteet ovat vain hyväksi.

Siirto Lappeenrannasta Poriin teki Bernardille selvästi hyvää. Italialainen sai viime kaudella vastuutta 43 ottelussa ja torjuntaprosentti näytti kauden päätytyttä hienoa lukemaa 92.0%. Oman uransa kehityskäyrästä hän on syystäkin iloinen.

Bernard on ottanut urallaan askeleen eteenpäin siirryttyään Ässiin.
Kuva © Julia Heino, julia.heino@jatkoaika.com

− Ennen kuin kauden 2014−2015 jälkeen allekirjoitin sopimuksen Ässiin, niin tiesin, että täällä on tehty aina hyvää työtä maalivahtien kanssa. Täältä on noussut pelaajia huipulle. Teimme viime kaudella maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahlin kanssa paljon töitä ja monia videoita tuli katsottua läpi.

− Tekniset harjoitteet ovat maalivahdeilla pitkälti samankaltaisia, mutta mentaalipuoli on se, missä homma usein ratkaistaan. Omaan peliini olen ollut tämän kauden harjoitusotteluissa tyytyväinen. Pieniä juttuja pitää totta kai kokoajan parantaa, mutta tavoite on tulla aina vain paremmaksi ja paremmaksi maalivahdiksi, Bernard toteaa jämäkästi.

Olympiakarsinnoissa Norjassa

Moni liigaseura on saanut jo tasokkaita otteluita alle ennen liigakauden alkua, sillä CHL-otteluita on tahkottu jo hyvä tovi. Ässät ei CHL:ään osallistu, mutta Bernard on matkannut silti jo ulkomaille pelaamaan - nimittäin olympiakarsintoihin.

Bernard kuuluu Italian maajoukkueeseen, joka pelasi kolme tärkeää kamppailua syyskuun alussa. Vuoden 2018 olympiaturnaus Pyeongchangissa jää italialaisilta haaveeksi, sillä joukkue hävisi kaikki ottelunsa. Norja voitti kohtaamisen 4−1, Kazakstan oli parempi lukemin 3−2 ja Ranska nappasi voiton voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 2−1.

Tappioista huolimatta Bernard ei silti painanut päätään puskaan.

− Reissu oli erittäin hyvä ja varsinkin henkilökohtaisella tasolla tärkeä, sillä oli hyödyllistä saada jo tässä vaiheessa kautta kovia pelejä alle. Maajoukkueessa tehtiin kolme vuotta sitten paljon vaihdoksia, kun joukkuetta nuorennettiin. Vanhempia pelaajia pistettiin sivuun ja lisäksi kaksoiskansalaisuuden omistavia pelaajia vähennettiin, Bernard kertoo.

Parempaan päin ollaan menossa, vaikka realiteetit ovatkin hyvin tiedossa.

− Kyllä karsintapeleissä näki, että muiden maiden pelaajat pelaavat kovemmissa sarjoissa. He ovat ammattilaisia, kun taas Italian maajoukkuepelaajista valtaosa käy jääkiekon lisäksi myös päivätöissä. Italian jääkiekkoliiton tavoite olisi, että pääsisimme vuoden 2022 olympialaisiin Pekingiin, Bernard toteaa.

− Maajoukkue on ollut tiiviisti yhdessä kahden vuoden ajan ja olemme kasvaneet joukkueena. Vielä, kun saisimme viidestä kymmenen pelaajaa pelaamaan kovempiin sarjoihin, niin tasomme nousisi kyllä nykyisestä, Bernard lisää.

Olympiakarsinnat pidettiin Norjassa Oslossa. Bernard piti kohteesta, muttei nähnyt siellä asumista parhaana vaihtoehtona.

− Kyllä siinä matkan aikana Oslon keskustan ehti nähdä, muttei paljon muuta. Olihan se vähän Poria suurempi paikka ja todella nätti kaupunki, mutta siellä oli niin paljon kalliimpaa, että voisi olla paha asua, hän nauraa.

» Lähetä palautetta toimitukselle