Kuusela oli iloinen mies Lukko-taistelun jälkeen: ”Peli on aina kiva ratkaista”

LIIGA / Haastattelu
Kuuselan luistinta ei paljon paina, vaikka Liigassa 700 ottelua takana jo onkin.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Perjantaina Tapparan ja Lukon kohtaamisessa katseet kääntyivät yhden miehen suuntaan. 700. liigaottelunsa pelannut 32-vuotias Tappara-hyökkääjä Kristian Kuusela teki pelin ainoan maalin juuri sopivasti omassa juhlaottelussaan.

Kristian Kuusela on ollut tällä kaudella yksi Liigan tehokkaimmista pelaajista. Hän on kerännyt 55 ottelusta pisteitä yhteensä 12+29=41. Kaikista 700 ottelusta Kuusela on kirjannut tililleen pisteitä yhteensä 419, ja voittaminen maistuu makealta vieläkin.

− Peli on aina kiva ratkaista ja tehdä voittomaali. Ei niitä maaleja tässä itsellekään ole niin paljon tullut, joten kaikki otetaan vastaan. Niin kuin tuossa äsken kameralle totesin, periaatteessa tämä oli yksi runkosarjapeli vain. Toivon, että pelejä tulee vielä monta sataa enemmän.

Tappara ja Lukko olivat tasapisteissä ennen perjantai-illan ottelua. Toisena oleva Tappara pääsi voitollaan pienelle kolmen pisteen karkumatkalle kolmantena olevasta Lukosta, joten erittäin tärkeät pisteet olivat jaossa.

− Oli odotuksissa, että he puolustavat hyvin ja tulee sellainen äijämäinen kamppailu. Sitähän se olikin, kokoajan. Saatiin tehdä 60 minuuttia töitä, että saadaan pisteitä. Oltiin yhden maalin verran parempia, niin se riittää.

Pudotuspeliltä katsomoon näyttänyt ottelu ei sitä vielä kuitenkaan ollut. Kuuselan katse pysyykin tiukasti nykyhetkessä, kun runkosarjaotteluita on jäljellä enää viisi.

− Ei nyt vielä ole katseet pudotuspeleissä. Tässä kuitenkin taistellaan vielä sijoituksista, kun pelejä on se viisi vai kuusi jäljellä, mutta kaikki pelit varmaankin tästä eteenpäin ovat tällaisia tiukkoja puolustuspelejä.

Liigassa 13. kauttaan pelaava hyökkääjä tunnetaan paremmin tällä hetkellä siitä, että hän syöttää ja Olli Palola iskee maalit. Tehokaksikko vaihtoi osia tänään, kun Palola syötti Kuuselalle, joka iski kiekon häkkiin. 

− No joo, ehkä se on ollut vähän sellaista että ollaan syötelty, mutta kyllä niitä maalejakin on kiva tehdä. Ei siinä – kaikki käy mulle, kommentoi Kuusela naurahtaen.

» Lähetä palautetta toimitukselle