NHL-kierroksen topit ja flopit: Coyotes kaatoi Capitalsin, Panthers kesytti Wildin

NHL / Aamuraportti
Coyotes kaatoi Capitalsin Clayton Kellerin johdolla.
Clayton Keller ja Jonathan Huberdeau olivat joukkueidensa sankarit. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit

Topit

Huberdau nosti Panthersin voittoon

Florida Panthers kiri kolmannessa erässä Minnesota Wildin ohi Jonathan Huberdeaun johdolla. Huberdau iski kaksi maalia, joista ensimmäinen oli todella näyttävä. Hän harhautti ensin Wildin puolustajan Nate Prosserin pahasti kahville ja iski rystyltä kiekon ohi Alex Stalockin. Toinen maali syntyi ottelun lopussa tyhjään maaliin. Panthers voitti ottelun 4–2.

Keller jatkoi loistavaa kauttaan

Clayton Keller saalisti pisteet 1+1 Arizona Coyotesin 3–2-kotivoitossa Washington Capitalsia vastaan. Keller ohjasi ottelun lopussa Jason Demersin lähettämän kiekon kohti Capitalsin maalia, jonka Philipp Grubauer onnistui vielä torjumaan, mutta irtokiekon iski Christian Fischer maaliin tasoittaen ottelun. Voittomaali syntyi jatkoajalla näyttävän sommitelman pääteeksi. Max Domi ja Alex Goligoski hassuttelivat Capitalsin pelaajia hyökkäyspäädyssä niin, että Keller pääsi nokikkain Grubauerin kanssa, eikä Keller erehtynyt.

Canadiensin johto piti

Artturi Lehkonen alusti Calgary Flamesin voittomaalin kolmannessa erässä, kun Lehkonen kiersi Mike Smithin vartioiman Calgary Flamesin maalin ja tarjoili loistavan syötön takatolpalle Brendan Gallagherille, josta Gallagher siirsi Montreal Canadiensin jo 3–0-johtoon. Flames tuli vielä maalin päähän, mutta Canadiens nappasi kaksi pistettä.

Flopit

Brian Elliottille jäi mietittävää

Kahden maalittoman erän jälkeen Philadelphia Flyersin maalivahti Brian Elliott päästi kaksi hiukan erikoiselta näyttänyttä maalia Buffalo Sabresia vastaan. Ensimmäinen oli Ryan O'Reillyn veto miinuskulmasta päätyviivan takaa, jonka Elliott hörppäsi etukulmasta sisään. Toinen oli Evander Kanen ohjaus maalin edestä, jota Elliott ei osannut lainkaan odottaa, vaan jäi hiukan hölmön näköisesti maalilleen seisomaan ja ihmettelemään tapahtunutta.

Sabres voitti kotiottelunsa 4–2 ja Jack Eichel teki kaksi maalia tyhjiin.