NHL-kierroksen topit ja flopit: Boyle upotti Rangersin, Rask pysäytti Jetsin

NHL / Aamuraportti
Brian Boyle kuritti New York Rangersia voittomaalikilpailussa.
Yön NHL-kierroksella nähtiin rankkariratkaisuja, hattutemppu ja merkkipaaluja. Kymmenestä ottelusta peräti seitsemän ratkesi vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Brian Boyle, New Jersey Devils

New Jersey Devilsin Brian Boyle iski ratkaisumaalit 4−3-voitossa New York Rangersista. Leukemian kanssa kamppaileva Boyle tasoitti ottelun päätöserän puolessa välissä iskemällä kiekon rystyltä ohi Henrik Lundqvistin.

Boyle kruunasi iltansa ujuttamalla voittomaalikilpailun ratkaisseen osuman Lundqvistin längistä neljännessä vuoroparissa. Rangersin Lundqvist venyi tappiossa 45 kertaa kiekon eteen.

Hampus Lindholm & Ryan Getzlaf, Anaheim Ducks

Anaheim Ducksin itärannikon vieraskiertue sai piristystä kolmen tappion jälkeen, kun New York Islanders kaatui jatkoajalla maalein 4-5. Ducksin Hampus Lindholm saalisti NHL-uransa ensimmäisen hattutempun. Ruotsalaispuolustajan illan kolmas maali ratkaisi ottelun jatkoajalla. Ducks-kapteeni Ryan Getzlaf keräsi neljä syöttöpistettä.

Islanders johti ottelua vielä päätöserän lopulla, mutta Rickard Rakellin maali reilu minuutti ennen erän loppua vei ottelun jatkoajalle. Islandersin John Tavares iski tappiossa kaksi osumaa ja Josh Bailey keräsi kolme syöttöpistettä.

Charlie McAvoy & Tuukka Rask, Boston Bruins

Boston Bruinsin tulokaspuolustaja Charlie McAvoy juhlisti 20-vuotissyntymäpäiväänsä upottamalla voittomaalukilpailussa millintarkan laukauksen alakulmaan ohi Winnipeg Jetsin Connor Hellebuyckin.

Tuukka Rask torjui Bruinsin maalilla 37 kertaa ja kolme Jetsin neljästä voittolaukausyrityksestä. Ottelun varsinainen peliaika päättyi 1-1, Bruinsin osuman iski Torey Krug ja Jetsin maalista vastasi Patrik Laine.

Ben Bishop & Ken Hitchcock, Dallas Stars

Ben Bishop torjui Dallas Starsin maalilla 24 kertaa ja nollapelin, kun Chicago Blackhawks kukistui maalein 4-0. Tyler Seguin takoi kolmen ottelun tappioputkensa päättäneelle Starsille kaksi osumaa.

Starsin valmentaja Ken Hitchcock otti samalla uransa 800. voiton runkosarjassa. Hitchcockin edellä valmentajien voittotilastossa ovat legendaarinen Scotty Bowman (1244) ja illan vastustajan penkin takana seissyt Joel Quenneville (868).

Kevin Labanc & Joe Thornton, San Jose Sharks

San Jose Sharksin Kevin Labanc iski ratkaisuosuman jatkoajalla ja keräsi kolme syöttöpistettä, kun Sharks kaatoi Vancouver Canucksin maalein 5-4. Lisäksi ottelussa kaksi maalia tehnyt Sharksin Joe Thornton nousi 1416 tehopisteellään kaikkien aikojen pistetilaston 18. sijalle ja ohitti siten Doug Gilmourin.

Flopit

Nashville Predatorsin avauserä

Carolina Hurricanes löi kuudessa ja puolessa minuutissa neljä maalia kotijoukkue Nashville Predatorsin verkkoon heti avauserän alussa. Derek Ryanin, Elias Lindholmin ja Noah Hanifinin osumat syntyivät ohjauksilla tai kimmokkeilla maalin edestä, mutta 4−0-osuman torjumista Pekka Rinne haluaisi varmasti yrittää uudestaan.

Victor Rask heitti laidalta maalille löysästi pomppivan kiekon, joka livahti suomalaisvahdin suojuksista verkkoon. Tämän jälkeen Predatorsin maalille luisteli Juuse Saros. Ottelu päättyi lopulta 4-1.