NHL-kierroksen topit ja flopit: Henrique vei Vatasta, mutta Vatanen ja Devils sarjapisteet

NHL / Aamuraportti
Henrique tutussa hallissa, tällä kertaa vain vierasjoukkueen edustajana.
Newarkissa loistettiin entisiä työnantajia vastaan, Edmontonissa puolestaan tehtiin Oilers-historiaa. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Omat koirat purivat

Hiljattain Anaheim Ducksiin siirtynyt Adam Henrique väläytteli kiekollista osaamistaan, kun mies kohtasi entisen joukkueensa New Jersey Devilsin entisessä kotihallissaan.

Henrique chippasi kiekon näyttävästi Devils-puolustaja Sami Vatasen yli ja vei joukkueensa 3−1-johtoon toisessa erässä.

Voittoon asti Henriquen kikka ei riittänyt, sillä Devils juhli lopulta voittoa entisen Ducks-hyökkääjä Stefanin Noesenin iskettyä kaksi maalia kolmannen erän lopussa. Vatasen syöttöpiste Devilsin avausmaaliin oli miehen ensimmäinen Devils-paidassa.

Stromelle historiallinen maali

Edmonton Oilersin Ryan Strome kirjoitti nimensä Oilers-historiaan maalillaan voitto-ottelussa San Jose Sharksia vastaan.

Strome vei Oilersin avauserän lopulla 2−1-johtoon komean syöttökuvion päätteeksi. Historiallisen maalista tekee se, että osuma oli Oilersin 10000. täysosuma.

McAvoylle Gordie Howe -hattutemppu, Pastrnakin pisteputki venyy vaan

Boston Bruinsin puolustaja Charlie McAvoy oli monessa mukana, kun Bruins murjoi Bostonissa vieraillutta Columbus Blue Jacketsia maalein 7-2.

McAvoy viimeisteli voittomaaliksi jääneen 3−0-osuman toisessa erässä ja sai syötön Danton Heinenin 4−1-maaliin kolmannessa erässä. Tehopisteiden lisäksi Bruins-pakki tappeli päätöserässä Blue Jackets -lupaus Pierre-Luc Dubois'n kanssa.

Bruinsin tähtihyökkääjä David Pastrnak jatkoi tehokkaita otteitaan.  Hän nappasi ottelussa yhden syöttöpisteen ja venytti näin pisteputkensa jo 12 ottelun mittaiseksi. Viimeksi yli kuukausi sitten ilman tehopisteitä jäänyt laituri on joukkueensa tehokkain 31 pisteellä yhtä monessa ottelussa.

Flopit

Varlamovilla kiekko pomppi voitosta huolimatta

Colorado Avalanche voitti kotonaan Pittsburgh Penguinsin maalein 4-2, mutta joukkueen ykkösvahti Semjon Varlamov ei liene 30 torjunnasta huolimatta täysin tyytyväinen iltapuhteeseensa.

Varlamov pomputteli kiekkoja tavanomaista enemmän. Varsinkin Penguinsin avausmaali olisi ollut torjuttavissa, sillä Chad Ruhwedelin ampuma löysä siniviivakiekko luiskahti helposti suoraan maaliin.