RoKi murjoi LeKin napapiirillä

Mollivoittoisesti kautensa aloittanut Rovaniemen Kiekko on saamassa maalijyvänsä kohdilleen. Perjantain ottelussa rovaniemeläiset saivat vieraita Lempäälästä, kun LeKi kävi kokeilemassa kotijoukkueen kuntoa. RoKi ei antanut vierailleen lainkaan armoa, ja pisteet jäivät napapiirille 7-3 (3-2, 1-0, 3-1) –lukemin.

RoKi oli tyly isäntä jo alkuhetkistä lähtien. Aiempien otteluiden löysä alkutahti oli muisto vain, kun rovaniemeläiset lähtivät vyöryttämään kiekkoa kohti LeKin päätyä. Peliä ei ehditty pelata vielä puoltatoista minuuttia, kun kotijoukkueen Vesa Inkeröinen pääsi huudattamaan Lappi Areenan yleisöä. Muutama minuutti myöhemmin RoKin tehokkain pistemies Jari Löfman pääsi ylivoimalla siirtämään kotijoukkueen jo 2-0 –johtoon. Rovaniemeläiset olivat saamassa helpon iltapuhteen.

LeKi tarjosi kylmää kyytiä

LeKi kuitenkin muistutti sarjanousijaa siitä, ettei Mestis-tasolla ole varaa pieniinkään nukahtamisiin. Kun ottelun avauserä oli ennättänyt puoleenväliin, koittivat kotijoukkueen mustat hetket. Jarkko Glad sinetöi vieraiden kavennusosuman Niko Snellmanin ja Markus Kallion syötöistä. RoKi ennätti harmitella kavennusta vain 25 sekuntia, kun kiekko oli jälleen rovaniemeläisten maalia vartioineen Mika Norjan selän takana. Vieraiden tasoituksen sai kunnian viimeistellä Tommi Välimaa.

– Siinä sattui selkeä merkkausvirhe ja samalla yksi huono kiekon haltuunotto. Pelin aikana tapahtuvat tasonvaihtelut pitää saada karsittua pois, koska tuollaiset maalit ovat todella halvan näköisiä. Ne syövät niin pelaajia kuin valmentajaakin, RoKin päävalmentaja Ari Kokkonen pohti.

Tämän jälkeen kotijoukkue ryhdistäytyi. Rovaniemeläiset eivät hämmentyneet LeKin nopeasta tasoituksesta, vaan jaksoivat uskoa omaan tekemiseensä. Lempääläiset tarjosivatkin RoKille tilaisuuden lisämaalien tekoon, kun sekä Juha Leimu että Jarkko Näppilä passitettiin samanaikaisesti jäähyaitioon avauserän lopussa.

RoKi rokotti ylivoimalla

Paljon on RoKi tällä kaudella paikkoja tuhlannut, mutta kahden miehen ylivoimaa isäntäjoukkue ei sentään jättänyt käyttämättä. Hannu Haipus ja Henri Kivioja tarjoilivat ja Vesa Inkeröinen pääsi rokottamaan vieraita jo toistamiseen.

Toiseen erään LeKi lähti aivan toisenlaisella jalalla. Yritystä oli ja tilanteita syntyi rovaniemeläisten maalille, mutta loistovireessä ollut Mika Norja piti kotijoukkuetta pystyssä.

Ja kun vieraille ei kelvannut, ei RoKikaan alkanut nöyristelemään. Juha Silvanderille tarjoutui erän puolivälissä loistava mahdollisuus kotijoukkueen pelatessa ylivoimaa. Sinisten varakapteeni ei selvistä paikoista erehdy, vaan siirsi rovaniemeläiset jo 4-2 –johtoon.

RoKi ei löysännyt otettaan viimeisessäkään erässä. Jari Löfman viimeisteli isäntien viidennen osuman jo päätöserän avausminuutilla. LeKi pääsi kuittamaan kavennuksen hetkeä myöhemmin, mutta sen jälkeen vieraiden eväät oli syöty. Rovaniemeläisten kahdesta viimeisestä osumasta ensimmäinen syntyi tyhjään maaliin. Viimeisen niitin lempääläisten arkkuun iski Pietari Kolhonen siirretyn rangaistuksen aikana.

Maalivahdit ratkaisijan rooleissa

Illan ottelu ratkesi paitsi kotijoukkueen tehokkaaseen viimeistelyyn, myös maalivahtipeliin. RoKin Mika Norja oli kliseisesti sanottuna itse varmuus, kun taas LeKin maalia vahtineen Mikko Pätsin otteet jättivät rutkasti toivomisen varaa. Pätsin torjuntaprosentti jäi ottelun jälkeen alle kahdeksankymmenen.

RoKin päävalmentaja Ari Kokkonen oli ottelun jälkeen joukkueensa ilmeeseen tyytyväinen. Kyseessä oli rovaniemeläisten ensimmäinen kolmen pisteen voitto Mestiksessä.

– Tärkeät pisteet joukkueelle. Me ollaan tehty päivittäin tosissaan hommia kovalla työmoraalilla, joten tiedettiin, että jossain vaiheessa peli kääntyy meille. Toivottiin vaan, että olisi kääntynyt jo aiemmissa otteluissa.

Alkukaudesta pahoista maalinteko-ongelmista kärsinyt RoKi on viimeistellyt kahdessa viimeisessä ottelussaan peräti 12 maalia.

– Onnistumiset on kaivettu varmaan epäonnistumisten kautta. Nyt tuodaan kiekkoa maalille nöyremmin, miehiä on saatu kakkoskiekkoihin ja tekeminen on ollut määrätietoisempaa. Aiemmissa peleissäkin paikkoja on ollut, mutta rouva Fortuna ei ole ollut meidän puolellamme.

Joukkueiden seuraavat ottelut pelataan ensi viikolla. LeKi kohtaa maanantaina kotonaan SaPKon, RoKi puolestaan matkaan ensi perjantaina Turkuun TuTon vieraaksi.