Putket eivät päättyneet

MESTIS / Raportti
Tilastomiehet pääsivät Heinolassa helpolla, kun Kiekko-Vantaa haki pisteet mukaansa. Vierasvoittoon 1-2 (0-1, 1-1, 0-0) päättyneessä ottelussa vihellettiin jäähyjäkin vain kahdeksan kappaletta.

Lauantai-ilta ei tarjoillut reilulle viidellesadalle heinolalaiskatsojalle kummoistakaan kiekkospektaakkelia. Maalipaikat olivat kortilla, kun vastakkain olivat kaksi tarkasti puolustanutta joukkuetta, joilta vieläpä puuttui tärkeitä pelaajia hyökkäysketjuistaan.

Ja se kotiyleisöllekin tärkeinkin – eli voitto – jäi tulematta. Hyvässä vireessä seilaava Kiekko-Vantaa on päässyt alkukauden aikana pisteille kaikissa vieraspeleissään, kun taas HeKin ensimmäinen kotivoitto on jäänyt jo neljästä yrityskerrasta huolimatta vain haaveeksi.

Voitokkaasta vantaalaisleiristä ei lehdistötilaisuudessa kommentteja irronnut. Sen sijaan kotijoukkueen Kari Eloranta ei myöntänyt olevansa vielä huolissaan, vaikka tilille tuli jo viides peräkkäinen tappio.

– Olemme olleet ihan hyvin mukana jokaisessa kotipelissä ja olisikin ihan eri asia, jos olisimme olleet täysiä altavastaajia. Toivottavasti kukaan pelaajista ei nyt ala miettimään mitään henkimaailman asioita, kokenut koutsi kuittasi puheet kotikirouksesta.

HIFK-avut jälleen isossa roolissa

Ottelun ensiminuutit lupailivat vielä värikästä iltapuhdetta. Ensimmäisenä maalintekoa pääsi kokeilemaan isäntien Tim Velemirovich, jonka vaisun rankkariyrityksen vantaalaisveskari Jani Nieminen torjui kuitenkin helposti.

Molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan erän aikana myös ylivoimapeliensä toimivuutta, mutta turhaan. Yksi maalikin lopulta nähtiin, kun paremmalla liikkeellä kaukalossa viilettänyt Kiekko-Vantaa siirtyi johtoon vajaan viidentoista minuutin kohdalla. HIFK-apu Robert Nyholm laukoi kiekon B-pisteiden välistä ylänurkkaan.

– Ensimmäisessä erässä arkailimme liikaa ja siitä jouduimme sitten maksamaan. Emme olleet pelissä mukana, mutta paransimme kyllä siitä ja olisimme ansainneet enemmän. Pari isompaa virhettä maksoi nämä kolme pistettä, näki Eloranta.

Dramatiikkaa avauserään toi myös toisen linjatuomarin loukkaantuminen. Rusaus kuului ylälehtereille saakka, kun lääkäri kävi jäällä oikaisemassa sijoiltaan menneen polvilumpion.

Aholan tasoituskaan ei auttanut

HeKi paransi peliään selvästi toiseen erän tultaessa ja saikin palkaksi tasoituksen Roope Rannan istuttua jäähyaitiossa. Topi Ahola ohjasi siniviivalämärin ohi Niemisen ajassa 27.40.

Vantaalaisten kuitti tuli kuitenkin jo minuuttia myöhemmin. Niko Koskela laukoi kaukaa, mutta tarkasti vasempaan ylänurkkaan, eikä lihamuurin takaa tilannetta kurkkineella Timo Väisäsellä ollut mahdollisuuksia. Johtoon päästyään vantaalaiset jäädyttivät keskialueen hyvin, eikä maalipaikoilla mässäilty.

– Pelattiin ihan ookoo, mutta vastustaja sumputti keskialueen todella vahvasti ja käytti paikkansa tosi hyvällä prosentilla hyväkseen. Meillä on ollut tosi vaikeaa maalinteon kanssa. Kiekko on tuntunut pomppivan jo monta peliä putkeen kannaltamme väärään suuntaan, mutta kyllä se vielä meillekin kääntyy, mietiskeli HeKin luottopuolustaja Pekka Saittakari

HeKi sai vielä kolme ylivoimamahdollisuuttakin, mutta ei muutamasta kohtalaisesta yrityksestä huolimatta löytänyt reikää Niemisen varusteista. HeKi-ylivoima on tuottanut tulosta tällä kaudella vain neljän täysosuman verran.

– Hommia on tehtävä. Ylivoimapelissä on edelleen ongelmia ja maalinteossa riittää parannettavaa. Emme ole menneet riittävän usein maalin eteen. Sinne on mentävä rohkeasti, vaikka pelaajat tietävätkin, että siellä tulee mustelmia. Nämä yhden maalin tappiot on osattava kääntää voitoiksi, Eloranta summasi.

HeKi saa keitellä alkuviikon ajan käärmekeittojaan, mutta keskiviikkona sen pitäisi jo saada tulostakin aikaiseksi, kun vieraaksi saapuu sarjajumbo SaPKo. Kiekko-Vantaan seuraava peli on vasta perjantaina, kun se isännöi LeKiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle