Playout-avauksessa rutkasti tunnetta, mutta vain yksi osuma

Lempäälän Kisan viiden ottelun mittainen kotitappioiden putki hellitti viimeisellä mahdollisella hetkellä. Asenteensa löytänyt kotijoukkue voitti tasaisessa väännössä Heinolan Peliitat ja palautti uskottavuutensa harvalukuisen kotiyleisönsä edessä. Markus Jokisen osuma vei sinimustat 1-0 (1-0, 0-0, 0-0) –voittoon ja ottelusarjassa johtoon.

Joukkueiden tiet playouteihin poikkesivat kovasti toisistaan. Peliittojen joutuminen karsintaotteluihin oli selviö jo pidempään, mutta LeKin katastrofaalinen talvi sysäsi sinimustat viivan alapuolelle vasta runkosarjan viimeisellä kierroksella. Silti molemmat joukkueet olivat asennoituneet otteluihin hyvin.

– Meille tärkeä voitto, todella tärkeä. Saatiin vihdoin tunnetta kentälle, mikä lähti ihan pelaajista itsestään, kommentoi silminnähden helpottunut LeKin Miikka Kuusela.

– 1-0 LeKille ja sarja jatkuu keskiviikkona, kuului Peliittojen päävalmentajan Janne Sinkkosen monisanainen anti illan lehdistötilaisuudessa.

Johto-osuma ansaitusti Kisalle

Markus Jokinen teki illan ainokaisen.

Ensimmäisessä erässä LeKi piti peliä hallussaan ja tuli otteluun aivan eri sykkeellä kuin aiempiin kotiotteluihinsa. Viimeisestä kahdestatoista kotiottelustaan vain yhden voittanut Kisa oli etenkin erikoistilanteiden aikana Peliittoja edellä. Peliittojen ylivoimapelaaminen ei ottanut tuulta alleen lainkaan ja sinimustien alivoimaa ei edes testattu kunnolla.

Kisa siirtyi johtoon lopulta ajassa 8:22, kun LeKin seuralegenda Jose Nippala tarjoili rystyllä vasempaa laitaa rynnineelle Markus Jokiselle, joka onnistui harhauttamaan Peliittojen maalilla torjuneen Antti Rautiolan. Nippalan esityö toi tärkeitä onnistumisia Kisan kokeneelle osastolle, joka astuikin esiin nuorempiensa rinnalle.

Tempo laskee

Ottelun toinen erä kertoi karua kieltään joukkueiden sarjasijoituksista. Paikoittain molempien pelin avaaminen ei pysynyt kasassa lainkaan ja ottelun tempo jäi matalaksi.

Tapahtumia tarjottiin silti heti erän alkuun, kun Kisan romuluinen puolustaja Jarno Virkki taklasi Peliittojen Janne Ritamäkeä avojäällä. Virkin taklaus oli puhdas, mutta Ritamäki jouduttiin kantamaan paareilla kentältä.

Lähes heti perään Kisan kapteeni Juho Joki-Erkkilä taklasi ilkeännäköisesti polvella ja sai Peliittojen penkin takana hääränneen Sinkkosen kuumenemaan. Aina fiksusti ja työteliäästi pelaava Joki-Erkkilä sai taklauksestaan kaksiminuuttisen, jota vieraat eivät kuitenkaan kyenneet hyödyntämään.

Tunteikkaassa ottelussa nähtiin rutkasti kahinoita ja etenkin Peliitat pyrki jatkuvalla syötöllä järjestämään kähinää Mikko Pätsin varmasti vartioimalle maalille.

Pätsi kestää

Viimeisen erän epistola oli selvä erän alkuhetkistä lähtien. Kisa puolusti uhrautuvasti ja kyttäsi vastaiskuja Peliittojen pyrkiessä Kisan maalinedustalle, tarvittaessa jopa todella röyhkeästi. Peliittojen parhaat paikat pysähtyivät kuitenkin LeKin maalilla loistaneen Pätsin suojuksiin kerta toisensa jälkeen. Pätsi kellotti pelkästään viimeisessä erässä 19 torjuntaa.

Peliitat sai mahdollisuutensa tasoitukseen, kun LeKin Tomi Peltonen istui kaksiminuuttiselle kampituksesta ajassa 56:44. Peliitat ei ilman maalivahtia pelatessaan kuitenkaan kyennyt luomaan todellisia maalipaikkoja ja ottelusarjan etu siirtyi täten LeKille. Sarja jatkuu Heinolassa keskiviikkona.