Sitkeä LeKi taisteli pisteen K-Vantaalta

Santala osui joukkueensa puolesta kahteen otteeseen.
Vuoden viimeisissä Mestis-otteluissaan Lempäälässä kohtasivat kotijoukkue LeKi ja K-Vantaa. Ottelussa vaihtelivat niin kenttäpäädyt kuin johtoasemakin.

Ottelussa vallitsi koko kuusikymmenminuuttisen ajan kova intensiteetti ja vauhti. Molemmat joukkueet hyökkäsivät terävästi kohti vastustajan maalia. Tämä tuotti myös tulosta. Paljon maaleja sisältänyt ottelu päättyi lopulta jatkoajalla vierailija K-Vantaalle maalein 4-5.

LeKi joutui ottelun alussa heti puolustuskannalle ja Miikka Männikön ottaman jäähyn aikana K-Vantaa pääsi hätyyttelemään Nico Vikstenin vartioimaa LeKi-maalia. Nuori maalivahti kuitenkin torjui vakuuttavasti vantaalaisten yritykset.

LeKi sai jäähyn selvittämisestä uutta pontta, ja K-Vantaan puolustuspäässä alkoi tapahtua. Lempääläläisten kapteeni Jimi Santala laukoi kovaa ja tarkasti, ja Christian Heljanko joutui antautumaan. Samassa ajassa K-Vantaan päävalmentaja veti Heljangon maalilta ja tilalle luisteli Jani Kautto

K-Vantaa piristyi välittömästi ja heti seuraavassa vaihdossa joukkue pääsi vastahyökkäykseen. Jere Laine ei erehtynyt. Ottelu oli tasan. Tasoitusosuman jälkeen otteluun tuli melkoisen sekava vaihe, jossa sekä Kautto että Viksten joutuivat venymään kerta toisensa perään hyviin pelastuksiin.

− Tänään pelasimme paikoittain kolmella ketjulla ja peluutuksemme oli rikkonaista. Ei aina saatu jalkaa liikkeelle riittävällä tavalla, ruoti LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi

LeKin ylivoiman taso heittelehti

Toinen erä alkoi vahvasti vierasjoukkueen komennossa ja LeKi joutui ottamaan aikalisän, kun erää oli pelattu kuutisen minuuttia. Aikalisäkään ei tuonut heti helpotusta LeKille. Vasta Laineen ja Sami Mikkosen ottamat vantaalaisjäähyt käänsivät pelin suunnan kotijoukkueen hyväksi.

LeKin ylivoima pyöri näyttävän näköisesti, mutta laukausten puuttuessa Kautto selvisi maalinsa suulla varsin helpolla. Kuin kirsikkana kakun päälle K-Vantaan Joel Lehtinen kiskaisi illan ensimmäisellään vierailijat johtoon.

− Tauko huomioon ottaen tänään molemmat joukkueet pelasivat laadukasta lätkää. Meidän pelaamisemme oli aktiivista ja rohkeaa, mutta sopivassa määrin myös nöyryyttä löytyi, analysoi K-Vantaan pääkäskijä Simo Mälkiä.

Jos toisen erän LeKi-ylivoima ei ollut tehokasta, se oli sitä ottelun päätöserässä. Sekä 2-2- että 4-4-tasoitusmaalit syntyivät ylivoimalla. Kapteeni Santala hääräsi ylivoiman maestrona alati vaarallisena. Myös toinen kokenut konkari Pasi Puistola pelasi hyvän ottelun peräpäässä.

− Kolmesti nousimme tasoihin. Usko ei loppunut missään vaiheessa. Maalivahtipelimme oli muuten tänään erittäin hyvää, mutta vastustajan neljäs maali meni vähän helposti sisään, mietiskeli LeKin Juujärvi.

Lempäälässä puhalsivat osittain tutut tuulet

K-Vantaa onnistui kahdesti ottelun aikana kuittaamaan LeKin osuman heti seuraavassa vaihdossa. Tiukoista tappiostaan tällä kaudella tunnetuksi tulleen LeKin päävalmentaja Juujärvi harmittelikin jälleen kohtaloksi koitunutta tulosta.

− Joulu ei tuonut muutosta maalin tappioihin, mutta ehkä uusi vuosi tuo.

K-Vantaa siirtyi aivan ottelun loppuhetkillä 3-4-johtoon Sebastian Mobergin viivavedolla ja ottelu näytti jo ratkenneelta, mutta puoli minuuttia ennen loppua Markus Västilä napautti pelin tasoihin.

Jatkoajalla K-Vantaan Lehtinen pääsi kuljettamaan kiekon ohi hölmistyneen Puistolan, ja ratkaisi ottelun illan toisella osumallaan. Jatkoajalla nähtiin yksi LeKi-rangaistus, josta seurannutta ylivoimaa K-Vantaa ei onnistunut hyödyntämään. Heti kaksiminuuttisen päätyttyä tuomarit olisivat voineet viheltää lempääläläisille uuden jäähyn. Näin ei kuitenkaan käynyt.

− Tuomarit sekoittivat tänään peliä. Vihelsivät sekavia jäähyjä. Kaksi minuuttia ennen kolmannen erän loppua tulleen jäähyn kaltaisia ei pitäisi tämän päivän jääkiekossa enää nähdä, päivitteli K-Vantaan Mälkiä.

Joukkueet jatkavat pelejään vuoden 2016 puolella, kun ensi sunnuntaina LeKi matkaa Savonlinnaan SaPKon vieraaksi. K-Vantaa sen sijaan kohtaa tuona päivänä kotihallissaan Jukurit.