KOO-VEE avasi jumbokohtaamisessa voittotilinsä

KOO-VEE avasi voittotilinsä nihkeästä alusta huolimatta makealla voitolla vierailija FPS:ta. Tiukan taistelun kulminaatioksi muodostui kotijoukkueen maalivahdin vaihto, sekä FPS:n löysä asenne selkeän johtotilanteen jälkeen. Kokematon kotijoukkue osoitti hienoa taistelutahtoa tappiotilanteessa, forssalaisten päävalmentaja Karri Kivi oli ottelun jälkeen syystäkin pettynyt omiinsa.

- Oltiin tosi unessa heti alussa. Oli tarkoitus pelata tänään neljällä ketjulla, mutta alkuverryttelyn perusteella päätettiin lähteä peliin kolmella hyökkäysketjulla, Kivi tuumasi ottelun jälkeen.

Ottelun alku oli sekavaa poukkoilua kaukalon päädystä toiseen. KOO-VEE aloitti tutuksi tulleen jäähyilynsä heti avauserän kolmannella minuutilla. FPS sai hyvin painetta tamperelaisten puolustusalueella ja Samuli Simula joutui ottamaan toisen jäähyn vielä ensimmäisen kuluessa. Kahden miehen ylivoimalla forssalaiset eivät erehtyneet, vaan Jarno Kantelus tykitti siniviivan tuntumasta vierasjoukkueen 0-1-johtoon Lasse Lintulan mainiosta esityöstä. Vain reilu minuutti edellisestä FPS repi KOO-VEE-puolustuksen palasiksi ja Ossi Häkkinen sujautti napakan vedon KOO-VEEn maalilla aloittaneen Harri Kohvakan selän taakse. Tilanne 0-2 vierailijoille.

FPS sai maaleistaan hengen päälle, eikä isäntäjoukkue päässyt peliin mukaan lainkaan ensimmäisessä erässä. Varsinkin kotijoukkueen avauspeli oli luokatonta ja huonon syöttelypelin ilmentymänä hääri useissa tilanteissa Kimmo Lisko. Ajassa 9.57 Lisko menetti kiekon hyökkäyssiniviivalla Jarno Kantelukselle, joka polki läpi laukoen kiekon tolppaan. Pari minuuttia myöhemmin sama toistui ja KOO-VEEn Sami Suhonen joutui rikkomaan jälkitilanteessa. FPS pyöritti vahvasti ylivoimaansa ja KOO-VEElle oli tulossa vielä toinen rangaistus. Siirretyn rangaistuksen aikana Jussi Tapio runnoi vieraiden kolmannen osuman etukulmasta Kohvakan taakse.

Kolmannen osuman jälkeen päävalmentaja Ari Jortikka vaihtoi maalille kokemattoman Tuukka Poikosen hieman epävarmasti pelanneen Harri Kohvakan tilalle.

- Tuukka on käynyt läpi Ilveksen juniorikoulun, eli kyllä se on selkeä merkki osaamisesta. Pelit vaan on ollut vähissä viimeisen parin vuoden aikana loukkaantumisten vuoksi, siksi oli hieman arvoitus miten mies pärjäisi, Jortikka kertoi ottelun jälkeen.

Hyvin pärjäsi, sillä Poikonen piti yksin joukkuetta pystyssä ensimmäisen erän loppuajan ja toisen erän alun. Vierasjoukkue sai Kanteluksen johdolla vielä muutamia hyviä tilanteita ensimmäisen erän lopussa, samoin kolmas kentällinen Ville-Vesa Vainiolan johdolla kykeni luomaan painetta KOO-VEE -päätyyn. Vainiolan hyvät otteet avauserässä tiesi siirtoa ottelun loppuajaksi ykkösketjun keskelle.

KOO-VEE heräsi taistelemaan, FPS vaipui koomaan

Ensimmäinen erä oli laukaustenkin valossa vierasjoukkueen juhlaa, sillä vierasmaalilla lainavahti Pasi Häkkinen torjui vain neljä kertaa, nekin varsin vaarattomia yrityksiä. Toisen erän alku noudatteli samaa kaavaa kuin ensimmäisenkin, sekavaa pallottelua päästä päähän. Aivan erän alussa FPS:n Jarkko Hattusella oli paikka tuikata vierasjoukkue neljän maalin karkumatkalle, mutta kiekko livahti ohi tyhjän maalin.

Toisen erän puolivälissä alkoi tapahtua. FPS:lta hylättiin maali noin 28 peliminuutin jälkeen, koska maalin syntyä edelsi linjatuomarin epäselvä vihellys. Tilanne aiheutti hämmennystä, sillä päätuomari ehti hyväksyä osuman ennen pikaista hylkäystä. Pian tilanteen jälkeen forssalaispuolustus joutui rikkomaan ja siirretyn rangaistuksen aikana KOO-VEEn kookas keskushyökkääjä Tommi Välimaa luisteli voimakkaasti kohti FPS maalia. Pasi Häkkinen sai tilanteessa mailaansa väliin, mutta paluukiekossa oli Henri Kallio ja tilanne 1-3.

Vain hetkeä myöhemmin Markus Nordlund purki huolimattomasti kiekon katsomoon ja siitä seurasi 2 minuutin rangaistus pelin viivyttämisestä. Tommi Välimaa oli jälleen pääroolissa, kun hyökkääjä syötti maalin edustalla päivystäneelle Kimmo Haapa-Arolle, joka tuikkasi Häkkisen längistä 2-3-kavennuksen.

FPS otti tilanteen jälkeen aikalisän, mutta kotijoukkue jatkoi vahvaa esitystään. Hurmoksen päälle saanut Tommi Välimaa parkkeerasi jälleen ylivoimalla ”toimistoonsa” oikealle puolelle maalin taakse, josta illan tähti tarjoili nappisyötön Rami Alakoskelle. 3-3-tasoituksen jälkeen kotiyleisö alkoi jopa hiljalleen uskoa voittotilin aukeamiseen.

Vieraiden ykkösnyrkki sai Ville-Vesa Vainiolan johdolla heti tasoituksen jälkeen loistavan tilanteen johtomaaliin, mutta Tuukka Poikonen pelasti kiekon maaliviivalta. Erän loppu pelattiin varsin sekavissa tunnelmissa, eikä kumpikaan joukkueista saanut mainittavaa aikaiseksi.

Toisen erän valitettaviin sattumuksiin lukeutui KOO-VEE -kapteeni Matti Hietakankaan loukkaantuminen, kun oman joukkueen purkukiekko osui miestä niskaan.

Enemmän vauhtia kuin järkeä

Kolmas erä oli vauhdikas alusta alkaen, mutta usein järki ei tuntunut seuraavan perässä. Ajassa 47.23 Jarno Toivonen niittasi uransa ensimmäisen Mestis-osuman Sami Nurmen 100-0-aloitusvoiton jälkeen. Kotijoukkue malttoi mielensä, eikä hölmöillyt itseään ulos pelistä johtoasemassa. FPS ei saanut juurikaan vaarallisia tilanteita aikaan kovasta yrityksesä huolimatta.

Illan viimeinen maali tehtiin tyhjään maaliin, kun Teemu Koskinen sai kunnian tuikata loppunumerot 5-3. Forssalaisjoukkueen kakkosvalmentaja laittoi samalla kellonlyömällä myös yhden mailan säpäleiksi.

- Onneksi on Bauerin tehdas vieressä, saahan noita lisää, lohkaisi Karri Kivi pelin jälkeen naama peruslukemilla.

Illan onnistujiksi voidaan kotijoukkueesta nostaa erinomaisesti torjunut Tuukka Poikonen ja keskushyökkääjä Tommi Välimaa. Vieraspelaajista edukseen esiintyi erityisesti Jarno Kantelus, mutta myöskään ketjukaveri Lasse Lintulan panosta ei voi vähätellä. Pasi Häkkisellä ei ollut vierasmaalilla paras ilta.

- Uneliain peli meiltä koko kaudella. Aiemmista peleistä seitsemässä kahdeksasta ollaan aloitettu terävästi, mutta tänään oltiin totaalisen koomassa. Ensimmäinen erä oli todella verkkaista kiekkoa, puuskahti Karri Kivi lehdistötilaisuudessa.

Pettymys oli luettavissa vierasjoukkueen valmentajan kasvoilta, eikä hän löytänyt juurikaan onnistujia joukkueestaan.

- En osaa tarkemmin eritellä onnistujia tai epäonnistujia vielä tässä vaiheessa. Huomenna meillä on heti aamulla videopurkupalaveri joukkueen kanssa ja silloin puretaan ottelu palasiksi. Asteikolla 1-10 tämä oli täyden kympin pettymys.

Kotijoukkueen piiskuri Ari Jortikka oli syystäkin tyytyväinen ottelun jälkeen, muttei sortunut paukuttelemaan henkseleitä.

- Tosi hyvä nousu joukkueelta, taistelutahtoon ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. Nousu kolmen maalin johtoasemasta osoittaa joukkueen periksiantamattomuutta, Jortikka summasi.

- Ekan erän alku oli samaa paskaa, kuin aiemmissakin otteluissa. Viisi kakkosta ensimmäisessä erässä on aivan liikaa, siksi kaveri sai kolme maalia eteen.

Molemmilla joukkueilla otteluohjelma jatkuu totutun tiiviinä. KOO-VEE matkustaa heti lauantaina Vaasaan Sportin vieraaksi, FPS isännöi kotonaan Kajaanin Hokkia. Kumpikaan valmentajista ei lähde haukkumaan sarjan tiivistä tahtia.

- Oma valintahan tämä on. Kun halutaan liigakarsinnat, niin on hyväksyttävä tiukka pelirytmi. Näin pelataan ja ohjelma on kaikille yhtä tiukka, valmentajat totesivat kuin yhdestä suusta.