KalPa vain vaivoin voittoon

MESTIS / Raportti
Forssan Palloseuran ansiokas taistelu jäi vailla palkintoa Kuopiossa. KalPa kykeni vaivoin voittoon ottelussa, jonka piti olla vain läpihuutojuttu.

Ottelun alku noudatti käsikirjoitusta. KalPa-pakki Samuli Suhonen iski kiekon siniviivalta ranteella sisään, kun vajaat neljä minuuttia oli pelattu. FPS-maalissa miltei maagisia venymisiä esittänyt Tommi Kela oli vailla mahdollisuuksia, sillä KalPa-hyökkääjät peittivät hänen näkökenttänsä täysin.

Kun heti KalPan avausmaalin jälkeen FPS:n hyökkääjä Martin Lamich sai kaksiminuuttisen kampituksesta, luuli hallissa jokainen pelin olleen selvä. FPS kuitenkin tappoi jäähyn, ja ottelun käsikirjoitus muuttui.

Ronkainen lyö pelin tasoihin

Ottelun ensimmäinen erä meni vielä melko vahvasti KalPan painostaessa, vaikka FPS kampesi tasoihin. Maalinedushässäkässä Toni Ronkainen iski läheltä tarkasti ylös ohi KalPan maalin suulla niin ikään hienon pelin pelanneen Ari Luostarisen.

KalPa kuittasi melko pian laituri Aki Korhosen iskettyä kiekon ylänurkkaan nopeasti syntyneen läpiajonsa päätteeksi ohi hölmistyneen Tommi Kelan.

Luostarinen pelastaa KalPan

Ottelun toiseen erään FPS tuli kovalla ryminällä. Ari Luostarisen hien miltei aisti katsomoon saakka miehen rypiessä FPS-laukausten edessä peräti 18 kertaa. Näin numerot pysyivät kuin ihmeen kaupalla 2-1:ssä.

- Luostarinen piti meidät pystyssä, mutta iso kiitos myös alivoimapelaamisen erikoismiehillemme, KalPan päävalmentaja Mika Pieniniemi huokasi taiston tauottua.

FPS:n luotsi Kai Rautio myötäili samoilla linjoilla.

- Kyllä hyökkäysalueelle oli vaikea päästä. Lopulta niitä maalintekopaikkoja ei niin hirveästi sitten tullutkaan, hän sanoi.

Suhonen päästää piinasta

FPS:n vauhti alkoi hiipua kolmannessa erässä, mutta kaksi minuuttia ennen loppua joukkue sai mahdollisuutensa, kun KalPa-pakki Jermu Pisto otti typerän kaksiminuuttisen estämisestä.

Rautio komensi Tommi Kelan maalin suulta aitioon, FPS:n hyökkäyspään aloituksesta jatkettiin kuudella neljää vastaan. KalPan Tatu Miettinen kuitenkin voitti aloituksen, ja Samuli Suhonen päästi kuopiolaiset piinasta lyöden illan toisen maalinsa tyhjään nuottaan.

- Ehkäpä voitto ei tullut kaikkein komeimmalla tavalla, mutta kun taululla komeilivat 3-1-lukemat, niin tyytyväisiä olemme, Mika Pieniniemi sanoi jakaen tunnustusta forssalaisten hyvälle työmoraalille.

- Kovasti yritettiin ja parhaamme tehtiin, mutta se ei vain vielä tunnu näitä huippuporukoita vastaan riittävän. Ylivoiman ja alivoiman pitää toimia paremmin. Parempaa voi kuitenkin olla luvassa, joukkue on ollut vasta kolme viikkoa kasassa, Kai Rautio pohti.

» Lähetä palautetta toimitukselle