Santanen masensi LeKin

MESTIS / Raportti
Kiekko-Vantaa palasi kotikaukalossaan voittojen tielle, kun kolmen vieraskaukaloissa kärsityn tappion jälkeen joukkue peittosi kotikaukalossaan LeKin. Vierasjoukkue oli ottelussa hallitsevampi osapuoli, mutta tehot lempääläläisiltä jäivät puuttumaan.

Kiekko-Vantaan osalta ottelussa mielenkiintoista oli ilman muuta päävalmentaja Harri Aholan joutuminen katsojan rooliin, kun mies sovitteli edellisenä viikonloppuna ansaitsemaansa toimintakieltoa.

Niinpä vantaalaisjoukkueen peräsimessä toimikin uusi kasvo, tosin Kiekko-Vantaan valmennuksessa koko alkukauden Aholan apurina toiminut Ossi Moilanen.

– Tämä pesti tuli tietysti vähän yllättäen. Onhan tässä viime kaudelta F-junioreiden apuvalmentajan tausta takana. Viime yön nukuin hyvin, mutta päivällä oli vähän tekemistä, mies kertasi ottelun jälkeen tuntojaan.

Kiekko-Vantaa karkasi ottelussa kahden maalin johtoon vahvan ensimmäisen kymmenminuuttisensa ansiosta. Joukkue lähti peliin vahvalla liikkeellä ja sai määrätä tahdin kaukalossa. Avausmaalin jo ottelun neljännellä minuutilla laukoi Carlo Grünn b-pisteen kaarelta.

Hieman ennen avauserän puoliväliä vantaalaisten johtoa pönkitti Matias Perkkiö, joka pääsi survomaan LeKin maalivahtina toimineen Juha Metsolan jättämän paluukiekon verkon perukoille.

Kavennus näki kuitenkin päivänvalon vain puolisentoista minuuttia myöhemmin, kun Juha Leimu lähetti siniviivalta löysällä laukauksella kiekon kohti Juho Santasen vartioimaan vantaalaismaali. Matkalla kiekko ohajutui Ossi Pellisestä maaliin ja näin tilanne oli 2-1.

Santanen masentaa entisen joukkueensa

Kavennusmaalin myötä ottelun ilme tasoittui ja LeKi pääsi otteluun paremmin mukaan. Itse asiassa toinen erä oli vahavsti lempääläläisväritteinen.

Vahvin kanto kaskessa LeKin kannalta oli vantaalaismaalivahti Santanen, joka pari kautta sitten esiintyi myös LeKin paidassa.

Toki Kiekko-Vantaan peliä piti pystyssä myös kenttäpelaajisto. Ajassa 34.10 vantaalaislaituri Roope Talaja taituroi varsinaisen tahtomaalin, kun mies nousi kulmasta maalille ja laukoi kiekon ohi Metsolan.

LeKin takaa-ajo kolmannessa erässä oli pääsemässä käyntiin erän alkupuolella, mutta kaksi huonoon kohtaan tullutta jäähyä hyydytti joukkueen pahimman innon ja näin kotijoukkue Kiekko-Vantaa pääsi kontrolloimaan peliä myös lopussa ja kulki vastustamattomasti voittoon.

– Eka kymppi oli kaverilta tosi hyvä. Tietenkin vaikea paikka, kun valmentaja istuu katsomossa. Mutta se varmasti auttoi osaa pelaajiista, jotka halusivat näyttää. Sillä kohtaa oltiin hätää kärsimässä. Kaveri iski meidän virheistä. Sen jälkeen me pelattiin 40 minuuttia hyvin. Pitäisi vaan tehdä paikoista maali, LeKin päävalmentaja Sami Hirvonen analysoi ottelun jälkeen.

– Kaveri oli ahnaampi maalin edessä ja ansaitsi voittonsa. Me ei sinne aivan päästy, mutta vaikka päästiinkin, niin ukko ylijumalatkaan ollu meidän puolella. Tietysti Santanen maalissa oli loistava.

– Tuomareilta aivan loistavat 50 minuuttia ja sitten "Nuori Suomi" iski, että saadaan jäähyt tasan ja kaikilla on kivaa pelin jälkeen. Aika ihmeellistä.

Ossi Moilanen näki kotijoukkueen hyvän iskun juontaneen juurensa jo aamujäille, missä joukkueen asenne oli näkyvissä.

– Tänään aamutreeneissä jo näki, että joukkueessa on tiivis tunnelma ja jätkät ovat valmiina illan peliin. Ehkä sitten Harrin valvovat silmät tiettyjä pelaajia toi esille, ketkä ovat aiemmissa peleissä olleet huonompia. Santanen maalissa oli loistava. Ja Samin [Hirvonen] kanssa samaa mieltä, että välillä oli jumalatkin meidän puolella, mutta niin pitää kotona ollakin. Ja kerrankin näin päin.

Kiekko-Vantaan osalta sarjaohjelma jatkuu lauantaina 17.10. kotiottelulla Sportia vastaan. LeKi puolestaan isännöi päivää aikaisemmin perjantaina Jukureita.

» Lähetä palautetta toimitukselle