Pitkänen ratkaisi Akatemialle maali-iloittelun

JYP-Akatemia kieputteli Kiekko-Vantaan nurin vasta voittolaukauskilpailussa.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Vantaalla hassutteltiin kahdeksan maalia ja voittolaukauskilpailu Kiekko-Vantaan ja JYP-Akatemian taistellessa kauden toisista voitoistaan. Lopulta ratkaisijaksi nousi nuorten hurrikaanien Riku Pitkänen, jonka ratkaiseva onnistuminen takasi voiton Akatemialle.

Kiekko-Vantaa ja JYP-Akatemia tarvitsisvat täyden peliajan lisäksi voittolaukauskilpailun vääntäessään voitosta Vantaalla. Lopulta kaksi kertaa pelin aikana tappioasemasta rinnalle noussut Akatemia ratkaisi vierasvoiton itselleen Riku Pitkäsen voittolaukauksella.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, kun kotijoukkue rankaisi heti ensimäisellä ylivoimallaan Aleksi Mustosen maalatessa johtolukemat Valtteri Kemiläisen istuessa rangaistusaitiossa. Erän puolivälin jälkeen Kiekko-Vantaa nousi jo kahden maalin johtoon Saku Salmelan ja Roy Pihlströmin alustaessa Joel Lehtisen osuman. Akatemian onnistui kuitenkin vielä kaventaa erän lopuksi, kun ottelun hahmo Pitkänen tekaisi maalin pari minuuttia ennen loppua.

Toisessa erässä seuraavaa maalia odoteltiin yli puoleen erään. Akatemian Miika Roineen rangaistuksen aikana Markus Hännikäinen siirsi lohipaidat jälleen kahden maalin karkumatkalle. Roine kuitenkin paikkasi jäähynsä muutamaa minuuttia myöhemmin iskemällä odotetun ja helpottavan avausmaalinsa tämän kauden Mestis-karkeloissa. Vielä kun viime kaudella läpimurtonsa tehnyt puolustaja Aleksi Salonen onnistui, oli Akatemia noussut tasoihin ennen kolmatta erää.

Kolmas erä jatkui tutulla kaavalla ja tasaisissa merkeissä. Kiekko-Vantaa nousi erän alussa jälleen johtoon, mutta Akatemia täräytti tulostaululle tasalukemat Jaakko Jokisen maalilla. 4-4 tilanteessa siirryttiin jatkoajalle, joka sekään ei vielä ratkaissut joukkueiden paremmuutta.

Kotiottelunsa voittolaukauskilpailussa nousijajoukkue HCK:ta vastaan keskiviikkona hävinnyt Akatemia oli tällä kertaa ratkaisuhetkillä vastustajaan terävämpi. Lohipaitojen Frans Tuohimaa joutui nöyrtymään niin lupaavan Joose Antosen kuin Pitkäsenkin käsittelyssä, kun taas hurrikaaninuttujen Sami Rajaniemen onnistui ohittamaan vain Artem Iossafov. Kaksi pistettä ja voitto matkasivat siis Jyväskylään.

Tiukkoja otteluita läpi alkupelien taistellut K-Vantaa jatkaa keskiviikkona pistekamppailuaan vierasottelussa TUTO Hockeya vastaan. Akatemia taas kohtaa samana päivänä kotonaan Vaasan Sportin.