Kotijoukkue sai haluamansa

Taistelu Mestiksen viimeisestä pudotuspelipaikasta jatkuu kiivaana. Kiekko-Vantaa nousi Kirkkonummen Salamoiden ohitse kahdeksanneksi voitettuaan FPS:n kotonaan maalein 5-3(1-1,1-1,3-1). Kotijoukkue sai sen, mitä halusi, vaikka ei hienouksia esittänytkään.
style="border-top: solid 6px #BBD2E9; border-left: solid 2px #BBD2E9; border-right: solid 2px #BBD2E9; border-bottom: solid 2px #BBD2E9; padding: 3px;">haastattelu

Kärkiveivillä kahville

- Hyvä voitettu peli. Se on sama millainen esitys oli, mutta voitto saatiin. Kilpajuoksu play-offs -paikasta jatkuu, K-Vantaan tuore vastuuvalmentaja Vesa Surenkin kommentoi lyhytsanaisesti ottelun jälkeen.

- 2-2 -tilanteesta vikaan erään ja muutaman vastustajan pikaisen maalin jälkeen päivän hyvä työ valui hukkaan. Hyvää taistelua ja lisäksi Kuusivuoren Jukasta saatiin kokemusta maalivahtiosastolle. Rantanen pelasi tänään erinomaisesti ja Savinaisen ketju on illasta toiseen hyvä, vierasjoukkueen päävalmentaja Karri Kivi jaksoi kehua omiaan.

Tasoero joukkueilla oli tänään olematon. FPS pystyi ajoittain hallitsemaan kenttätapahtumia yhtenäisemmällä pelaamisellaan, mutta K-Vantaan huomattavasti paremmat yksilöt ratkaisivat ottelun kotijoukkueen hyväksi.

Tasaista ensimmäisessä ja toisessa

Ottelun ensimmäisten minuuttien aikana kotijoukkue pystyi luomaan painetta vastustajansa päätyyn, mutta todelliset maalipaikat jäivät näkemättä.

Ensimmäisen erän edetessä ote alkoi hiljalleen siirtyä FPS:lle. Se pystyi luomaan nopeita vastahyökkäyksiä sekä kontrolloidumpia hyökkäyksiä keskikaistaa hyväksi käyttäen. Ensimmäiset todelliset maalipaikat se sai hyökkäyspään hyvän kulmapelin ansioista. Vantaalaispuolustus teki jälleen muutamia sille tyypillisiä merkkausvirheitä puolustuspelissään, mikä avasi vierasjoukkueen hyökkääjille laukaisupaikkoja sektorista.

Avausmaali nähtiin vajaan kuuden minuutin pelin jälkeen. Peräkkäiset oman pään aloitustappiot koituivat lopulta K-Vantaan kohtaloksi, kun vierailijoiden Veli-Matti Savinainen otti tyylipuhtaan aloitusvoiton hyökkäyspäässä ja pelasi kiekon viivaan Oskar Essenille. Essenin veto valui kotijoukkueen maalivahdin Heikki Kokkosen räpylän kautta maaliin.

Maalin jälkeen FPS:n peli hieman passivoitui ja vantaalaiset saivat otteen takaisin itselleen. Kun kotijoukkue pystyi kontrolloimaan kiekkoa, sai se luotua painetta vastustajansa päätyyn. Parhaat paikat osuivat Janne Lehtiselle ja Juha Koivistolle, mutta Kuusivuori nollasi yritykset.

Tasoitusmaali nähtiin ajassa 18.23, kun K-Vantaan tuore vahvistus Vili Mustonen teki, minkä parhaiten osaa. Yksi vastaan yksihyökkäyksessä Suomi -sarjan Tuuskista Vantaalle tullut Mustonen väläytti monta kertaa aikaisemminkin nähdyn ”kärkikynänsä”. Forssalaispakki lähti väärään suuntaan ja Mustonen pääsi laittamaan oman laukauksensa reboundin verkkoon.

Toinen erä ei kahden maalin lisäksi tapahtumia juuri tarjonnut. Molemmat joukkueet pelasivat passiivisen varovaista peliä.

Maaleista vastasivat K-Vantaa Janne Lehtinen nopean vastahyökkäyksen jälkeen ja FPS:n Tommi Heinonen 5-3 ylivoimakuvion päätteeksi.

Yksilöt ratkaisevat

Kolmannessa erässä K-Vantaa ratkaisi ottelun paremmilla yksilöillään. Vuoden vaihteen jälkeen erinomaisesti pelannut Juha Koivisto vei joukkueensa ensin ylivoimalla 3-2 johtoon Jussi-Mikko Makkosen syötöstä ja löi lopullisen naulan arkkuun hienolla yksilösuorituksellaan tehden lukemiksi 4-2.

- Henkilökohtaista taitoa joukkueessa on. Tarpeeksi, kun häviää, itseluottamus katoaa. Rentous, rauhallisuus ja se oma luotto yritetään saada pelaajille takasin, K-Vantaan Surenkin sanoi.

Takaa-ajoon vierasjoukkue ei kunnolla päässyt, kun Makkonen vei K-Vantaan jo kolmen maalin karkumatkalle. Loppulukemat 5-3 FPS:n Lasse Lintula onnistui sohimaan maalinedusruuhkasta ajassa 54.42.

Vantaa halusi kaksi pistettä ja sai ne. Kovin mahdollinen koitos joukkueella on kuitenkin jo lauantaina Vaasan Sportin vieraana.

FPS saa lauantaina vieraakseen Jokipojat.