K-Vantaa jyräsi FPS:n toistamiseen

Jere Karjalainen takoi peräti viisi osumaa.
Kuva © Samppa Toivonen
Viime perjantaina harjoituskautensa avanneet K-Vantaa ja FPS kohtasivat harjoitusottelun merkeissä toistamiseen, tällä kertaa Vantaalla. Ottelu päättyi ensimmäisen kohtaamisen tavoin K-Vantaan murskavoittoon lukemin 10-2 (4-0, 4-2, 2-0).

Maalikarkelot alkoivat Vantaalla jo ensimmäisten peliminuuttien aikana, kun vantaalaiset rikkoivat kuparisen ja ottivat ottelussa kuskin paikan. Pelin henki pysyi samanlaisena koko ensimmäisen erän ajan, kun lohipaidat kurittivat forssalaisia.

Illan ottelussa FPS ja K-Vantaa olivat täysin eri planeetoilta. Siinä missä vantaalaiset hallitsivat peliä täysin, FPS:n puolustus vuoti kuin seula. FPS:n vaatimattomassa hyökkäyspelissä ei ollut myöskään kehumista. Paljon forssalaisten tasosta kertoo se, että poikkisyötöt osuivat mihin sattuu - välillä myös oman joukkueen pelaajaa päähän. Ensimmäinen erä päättyi lopulta 4-0 K-Vantaalle.

Pekka Kangasalustan luotsaama Kiekko–Vantaa oli saanut uuden ketjun, jossa koko hyökkäyskalusto koostui korealaisista. Jimin Kim, Jinhui Ahn ja Jung-Hyun Ahn olivat mukana useissa tilanteissa illan ottelussa ja vastasivat osaltaan kahdesta maalista. Tämä Kiekko–Vantaan uusi Gangnam Style-ketju pääsi näyttämään, että jääkiekkoa osataan pelata myös muualla.

Illan ottelun toinen erä oli lupaavampi forssalaisten osalta. Vantaalaisilta toinen erä alkoi verkkaisemmin, mutta sujui loppuun asti kohtalaisissa merkeissä. Forssa pääsi heiluttamaan toisessa erässä Vantaan maaliverkkoja kahdesti, siinä missä K-Vantaa pääsi yllättämään neljä kertaa.

Kun kolmanteen erään lähdetään 8-2-tappioasemassa, lienee sanomattakin selvää, että peli voi olla hieman harhailevaa. Forssalaisilla oli ajoittain suuria vaikeuksia tsempata itseään ja peli lyötiin läskiksi. Ilta Tikkurilassa päättyi lopulta Kiekko-Vantaan 10-2-rökälevoittoon.

Illan ottelussa sankarin viittaa pääsivät kantamaan Kiekko-Vantaan Artem Iossafov kahdella maalilla ja joukkueen uusi kapteeni Jere Karjalainen viidellä maalillaan. Muita tehomiehiä olivat Karjalaisen ketjutoverit Eddie Legliti (1+3) ja Toni Jeskanen (0+4).

Seuraava Kiekko-Vantaan harjoitusottelu pelataan kuluvan viikon torstaina, kun Tikkurilassa vastaan asettuu Helsingin Jokerit.