FPS kaatui jälleen Tikkurilassa

Kiekko-Vantaa palasi kotivoittojen tielle kun FPS kaatui Tikkurilassa lukemin 5-1 (2-0, 2-1, 1-0). Edellisestä kotivoitosta ennätti vierähtää melkein kuukausi, ja silloinkin lohipaitojen uhrina oli forssalaisjoukkue. Revanssihengestä ei vierasleirissä ollut tietoakaan, vaan kotijoukkue pääsi jälleen suhteellisen helposti keräämään potin kotiin.

Mitään kovin vauhdikasta peliä ei 600-päiselle yleisölle tarjoiltu, mutta kuusi maalia sekä nippu hyviä maalipaikkoja riittivät pitämään silmät auki. Illan ensimmäisestä maalista vastasi kauden tähän mennessä parhaan ottelunsa pelannut Heikki Löfman, joka Miikka Lindholmin hyvästä syötöstä nosti kiekon yli maalivahti Tommi Niemelän. Ottelua oli tällöin takana puolisen erää, ja lähes heti avausosuman jälkeen oli kotijoukkueella mahdollisuus maalimäärän tuplaamiseen. Tuomas Ilolan istuessa kampitusjäähyään pääsi Matias Lopin kenttä muutamaan erittäinkin hyvään maalipaikkaan, mutta Niemelä kesti.

Ottelun toinen maali nähtiin muutama minuutti forssalaisjäähyn päätyttyä, kun Mikko Kainulainen sai siirretyn rangaistuksen aikana sörkittyä kiekon maalin perukoille. Syöttöpisteet nappasivat kautensa hieman alavireisesti aloittanut Jani Södö, sekä maalivahti Antti Niemi.

Vaikka ensimmäisen erän maalikiintiö olikin jo kahdentoista ja puolen minuutin jälkeen täysi, pääsi kotijoukkue näyttämään, että paukkuja silti löytyy. Ensin Matias Loppi jätti kiekon ketjukaveri Tuomo Jääskeläiselle, joka laukoi näyttävästi ylärimaan, ja hieman myöhemmin FPS-vahti Niemelän hanska ehti juuri ja juuri Jokerilaina Matias Schantzin matkaan lähettämän kiekon tielle.

Erän lopussa tarjoutui kotijoukkueelle mahdollisuus kavennusmaaliin kun Patrik Lostedt joutui kahden minuutin huilille. Vieraiden ylivoimaa kesti kuitenkin vain puolisen minuuttia, sillä Asko Rantasen jouduttua boksiin koukkausjäähyä kärsimään jatkoivat joukkueet puolisentoistaminuuttia tasavajaalla.

FPS pari potkua jäljessä

Toisen erän ensimmäinen maali – FPS:n kavennusmaali - nähtiin jo vajaan kolmen peliminuutin jälkeen. Vantaalaisvahti Niemi olisi saanut torjuttua Toni Vähämäen laukauksen mikäli olisi pitänyt mailansa jäässä, mutta nyt forssalaisten ainoasta osumasta jäi mieleen lähinnä sana 'lahjamaali'. Kiekko lipui jäätä pitkin Niemen alta maalin perukoille, ja syöttöpisteet ylivoimamaalista jaettiin Jouni Kuloselle sekä kentän ehdottomasti pirteimmälle forssalaiselle, Toni Ronkaiselle.

Kavennusmaalin ja seuraavan maalin väliin mahtui viitisen minuuttia sekä forssalaisjäähy, jonka aikana mm. Janne Lehtinen sekä Heikki Löfman pääsivät kokeilemaan viime kaudella lohinutussa torjuneen Niemelän ohittamista. Tuomo Jääskeläistä kuitenkin onnisti joukkuetovereitaan paremmin ajassa 28:40, kun kaukaa lämätty kiekko kilahti kahdessa tolpassa ennen päätymistään hölmistyneen Niemelän taakse. Puolustaja Jani Södö nappasi jo illan toisen tehopisteensä ja pakkikaveri Marko Fromkin sai tilanteesta tilastomerkinnän.

Ottelun puolivälin jälkeen teki FPS:n tsekkiläispelaaja tempun, mikä ei valmentaja Kai Rautiota ilahduttanut. Vaaralliseksi huitomiseksi luokiteltava meuhkaaminen tuotti kahden minuutin jäähyn ja rikkinäisen mailan lisäksi paikan viltissä kolmanteen erään mentäessä.

-Kirvesiskulla kun lyö, niin miettikää jos siellä olisi ollut kädet välissä, Rautio päivitteli Martin Lamichin huitomista.

K-Vantaa ei Lamichin jäähyn aikana onnistunut kaunistelemaan lukemia, mutta erän viimeisellä minuutilla pääsi vantaalaispuolustaja Antti Nyrhinen yllättämään Niemelän. Miikka Lindholmin ja Petri Pitkäjärven hienon esityön ansiosta pääsi taitava puolustaja laukomaan kiekon maalin yläkulmaan, jättäen forssalaisvahdin kauhomaan tyhjää hanskallaan.

Päätöserässä jatkui sama tahti kuin kahdessa ensimmäisessäkin: FPS ei liikkunut tarpeeksi, eikä saanut viriteltyä maalintekopaikkoja, kun taas kotijoukkue pystyi hieman kehnommallakin liikkeellä luomaan tilanteita hyökkäyspäätyyn. Koko ottelun loistavasti pelannut Heikki Löfman oli monessa tilanteessa osallisena, ja sai syötettyä Petri Pitkäjärven jopa yksin läpi. Niemelä sai kuitenkin napattua kiekon jalkojensa väliin viime tingassa.

Kerran joutui forssalaismaalivahti vielä vantaalaisyleisön edessä antautumaan. Matias Loppi pääsi ohjaamaan Jani Södön syötöstä kiekon maaliin, ja näin loppulukemiksi jäivät 5-1.

Lehdistötilaisuuden antia

- Kaveri vei kyllä helposti pisteet tänään. Emme olleet valmiita emmekä saaneet oikeastaan edes peliä pyörimään, harmitteli FPS-valmentaja Kai Rautio ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

- Hiukan olemme menneet harjoittelussa eteenpäin, mutta osan kunto ei tätä näytä kestävän. Pitkiä prosesseja nämä kuitenkin ovat, ja taitoakin tarvittaisi hieman lisää, tuumi Rautio kehitettävistä osa-alueista.

- Tulee kyllä tosi pitkä talvi, ellemme keksi jotain lääkettä tähän, Rautio tuskaili.

Vantaalaisvalmentaja Jarmo Kauppi oli luonnollisestikin tyytyväinen kahteen pisteeseen, sillä edellisestä kymmenestä pelistä oli lohipaidoilla kasassa vain kaksi voittoa ja yksi tasapeli.

- Olemme viime päivien aikana keskutelleet joukkueen kanssa paljon, tänään oli sitten tekojen vuoro, kertoi huojentuneen oloinen Kauppi.

- Olen erittäin tyytyväinen kahteen pisteeseen sekä tapaan, millä ne tulivat. Puolustimme hyvin koko pelin ajan, lisäksi lähdimme voittamaan jokaista erää ja sen myös teimme, Kauppi kertoili.

Vaikkakin lohipaitojen pääkäskyttäjä oli tyytyväinen koko joukkueen suoritukseen, tahtoi hän nostaa esiin Jani Södön sekä Heikki Löfmanin, jotka ovat kummatkin olleet alkukaudesta melko näkymättömiä.

- Södölle kolme syöttöpinnaa, niitä on odotettu jo 16 kierrosta. Olkoonkin, että ne saattoivat tänään tulla Forssan huonohkon pelaamisen ansiosta, mutta ainakin mies sai lisää itseluottamusta, Kauppi tuumi.

Myös reisivammasta toipunut Miikka Lindholm sai kehuja valmentajaltaan.

- Lindholmin Miikan iloista naamaa oli mukava katsella pelin jälkeen. Muutenkin miehen sijoittaminen Löfmanin viereen oli koko ketjulle varsinainen piristysruiske, Kauppi kehui.

Kummatkin joukkueet pelaavat viimeiset ottelunsa ennen maajoukkuetaukoa viikonloppuna. K-Vantaa saa lauantaina vieraakseen Hermeksen ja FPS seuraavana päivänä sarjakärki KalPan.