Kiekko-Laser kampesi Titaanit nurin

Rökäletappion karsinta-avauksessaan kärsinyt Oulun Kiekko-Laser ja omasta ottelustaan voiton napannut Kotkan Titaanit esittivät vajaalle 800 hengen oululaisyleisölle paljon tapahtumia ja juonenkäänteitä sisältäneen näytöksen. Lopulta pisteet jäivät vieraitaan paremmin suoriutuneen Kiekko-Laserin haltuun 5-3 (3-0, 0-3, 2-0) -voittolukemin.

Kamppailun avauserä oli Titaanien alun vahvaa rynnistystä sekä pienimuotoista hallintaa tasakentällisin lukuun ottamatta lähes täydellistä isäntien riemumarssia. Jälleen kerran rangaistusvaikeuksiin sortuneet kotkalaiset jäivät ensimmäisessä erässä ottajan osaan Kiekko-Laserin päästyä iskemään avausmaalin kahden miehen alivoimalla.

Titaanipuolustajilta siniviivan tuntumassa kiekon pois karvannut, muttei pelivälinettä kuitenkaan mukaansa ottamaan onnistunut Jani Rautio karkasi lopulta läpiajoon alivoimapari Jari Rautakosken nappisyötöstä. Rautio päätti alivoimapistonsa kylmän viileään rannelaukaukseen titaanivahti Kai Tillasen vartioiman maalin alanurkkaan vieden joukkueensa johtoon.

1-0-osuma ja sen syntytapa sytytti entisestään hyvin tsempanneita oululaisia, jonka seurauksena omaan saamattomuuteensa tuskastuneet titaanipelajaat alkoivat napsimaan rangaistuksia oikein urakalla.

Lopulta Kiekko-Laser onnistui siirtymään 5vs3-pakkopelin turvin jo kahden maalin karkumatkalle, kun seisovilta jaloilta b-pisteen kaaren tuntumasta limpun aivan maalin ylänurkkaan laukonut Mikko Saavinen sai tuulettaa 2-0-maalia.

Tämäkään ei vielä riittänyt hurmiossa pelanneelle kotijoukkueelle. Oululaisten läpi kamppailun vahvasti esiintynyt ja esimerkkiä näyttänyt kapteeni Sami Siltavirta sai varsin rauhassa nousta laitaa pitkin kohti Titaanien maalia ja laukoa kiekon jo kolmannen kerran ohi Tillasen. Siltavirran 3-0-osuma syntyi varsin pienestä kulmasta, joten maalista saa osasyynsä ottaa kontolleen myös titaaniveskari.

Titaanit taisteli tasoihin

Ottelun toinen erä sen sijaan oli avauksesta poiketen Titaanien vahvaa näytöstä ja nyt puolestaan oululaisia vietiin kuin sitä kuuluisaa litran mittaa. Tauolla pukukopissa tilanteita läpikäyneet titaanipelaajat tulivat toiseen erään täysin uudella asenteella, joka alkoi heti ensiminuuteista lähtien puremaan isäntiin.

Titaanien vahva luistelu ja työnteko palkittiin lopulta Brad Mehalkon onnistuttua seuraamaan vahvan maalillenousunsa sekä laukauksensa riparin verkon perukoille ohi Kiekko-Laser-vahti Tuomas Kangaksen. Hetki tästä ja jälleen heilui maaliverkko titaanipelaajan toimesta.

Tällä kertaa nimensä maalintekijöiden kirjoihin sai merkkauttaa kotkalaisten nelosketjun sentteri Mikko Kansikas, jolle täysin tyhjän tekopaikan maalin eteen pelasi vahvasti kulmassa paininut Ari Kovanen.

Titaanien nopea nousu maalin päähän herätti myös oululaisten päävalmentaja Sami Heinulan, joka ottikin välittömästi 3-2-osuman jälkeen aikalisän rauhoitellakseen joukkuettaan. Tämäkään herätyskeino ei lopulta pitkälle kantanut, sillä Titaanien onnistui nousta hieman ottelun puolen välin jälkeen tasoihin Jesse Pehun nostaessa maalinedustalla pyörineen kiekon aivan maalin kattoon.

Kotkalaisten painostus ja hallinta jatkui entistä kovempana 3-3-maalin jälkeen, mutta lisäosumia huippuhyvistä tekopaikoista huolimatta ei toisessa erässä enää nähty. Tästä piti huolen yhteensä 24 kertaa erän aikana torjunut ja joukkuettaan esimerkillisellä taistelulla pystyssä pitänyt oululaisvahti Kangas.

Pisteet jäivät Ouluun

Taiston päätöserä oli kahta aiempaa selkeästi sekavampi, ja molempien joukkueiden otteista paistoi selvästi jännitys. Hyökkäykset aaltoilivat lähes tasatahtiin päästä päähän, mutta mihinkään kovin hyviin tekopaikkoihin ei koti- taikka vieraspelaajilla ollut asiaa, kiitos tarkan puolustuspelaamisen.

Lopulta ottelun ratkaisu nähtiin vajaat kymmenen minuuttia ennen päätöstä Kiekko-Laserin toimesta. Oululaisten monissa liemissä keitetty kokenut kehäkettu Marko Lapinkoski onnistui näppärän harhautuksen jälkeen nousemaan Tillasen nenän eteen, jonka päätteeksi mies ujutti kiekon varsin helpohkonlaisesti pienestä raosta sisään maaliin.

Tästä kotkalaiset eivät enää toipuneet vaikka joukkueelle tarjottiin vielä yhtä mahdollisuutta ylivoimalla. Edes Titaanien päävalmentaja Pasi Eväkosken ottama aikalisä taikka maalivahti Tillasen pois vetäminen maalilta eivät auttaneet, vaan Kiekko-Laser sai Sami Eeron johdolla tyylitellä 5-3-päätöslukemat tyhjään titaanimaaliin.

Tähän tapahtumat eivät kuitenkaan vielä jääneet, vaan reilut 10 sekuntia ennen päätössummeria epäselvässä tilanteessa oululaismaalilla Titaanien Ari Kovanen loukkasi itseään sillä seurauksella, että Kiekko-Laserin puolustaja Jukka Pietilälle merkittiin pöytäkirjaan ottelurangaistus poikittaisesta mailasta. Myös otteluvalvoja teki tilanteesta raportin, joten jälkiseuraamuksia oululaispakille on mitä ilmeisimmin tulossa.

5-3-lopputulos merkitsi sitä, että Kiekko-Laser nousi tasapisteisiin karsintasarjaa johtavien Salamoiden ja Titaanien kanssa. Perää pitää yhden ottelun vähemmin pelannut D-Kiekko.

Kiekko-Laser jatkaa karsintapelejään kuluvan viikon lauantaina (15.3.), kun joukkue saa kotihalliin vastaansa D-Kiekon. Titaanit puolestaan lähtee hakemaan pinnoja niin ikään tulevana lauantaina (15.3.) kotikaukalosta, kun Salamat tulee vieraisille Kotkan jäähalliin.