Vahva päätöserä Jukureiden voiton takeena

Jani Forsström vastasi ottelun voittomaalista.
Jukurit ja SaPKo löivät yhteen joukkueiden harjoituskaudet päättävässä ottelussa. Jäähyjen rikkomassa ottelussa kotijoukkue Jukurit oli vahvempi päätöserän osumien turvin lukemin 4-1.

Jukurit tuli ottelun avauserään hyvällä liikkeellä ja painoi pelin savonlinnalaisvieraan päätyyn. SaPKo-puolustuksen keskustaan jäi paljon tilaa ja sen seurauksena maalintekoa pääsivät kokeilemaan vuorollaan sekä Riku Pitkänen että Timo Hiltunen, mutta Petteri Similä savonlinnalaismaalilla ei ollut yllätettävissä.

Erään ja koko otteluun oman mausteensa toi myös runsas jäähyjen määrä, joka sekoitti peluutusta ja lisäsi tiettyjen pelaajien kuormaa. Kummankaan joukkueen ylivoimapeli ei kuitenkaan hurraa-huutoja herättänyt, vaikka molemmat kertaalleen onnistuivat ylivoimalla maalin tekemäänkin.

Avauserän loppupuolella Jukurit siirtyi ottelussa johtoon, kun Roope Hämäläisen pienestä kulmasta lähtenyt laukaus yllätti Similän helponoloisesti ja niin erätauolle poistuttiin kotijohdossa.

Varmistelu kostautui

Toisessa erässä ei suuria mainetekoja syntynyt, vaan Jukurit tyytyi varmistelemaan johtoa, eikä SaPKon hyökkäyspeli tuntunut lähtevän liikkeelle lainkaan. Jukurit tukki oman alueen vahvasti ja katkoi syöttöjä kääntäen pelin nopeasti toiseen suuntaan. Ratkaisut hyökkäyspäässä kuitenkin jättivät toivomisen varaa.

Pariin otteeseen SaPKo pääsi koittamaan maalintekoa melko vapaasti maalinedustalta, mutta ranskalaisvahti Ronan Quemener oli maalilla mies paikallaan torjuen varmasti läpi ottelun.

Isoa roolia SaPKon puolustuksessa kantanut Paavo Ylipaino sai tällin toisen erän loppupuolella, eikä hän palannut enää jäälle. Tämä lisäsi kuormitusta erityisesti erikoistilanteissa ja väsymys näkyi muutamien pelaajien otteissa.

Sekavan erän ainoasta maalista vastasi vaikeuksista huolimatta vierasjoukkue SaPKo. Iiro Sulin toimitti ylivoimalla kiekon maalinedusruuhkaan ja lopulta Kristian Kangas laukoi irtokiekosta tasoitusosuman, jota jukuripelaajat protestoivat maalivahdin estämisen vuoksi.

Jukurit rankaisi jäähyistä

Päätöserän SaPKo aloitti vajaalukuisena Teemu Suhosen saatua toisen erän päätteeksi jäähyn. Kun vielä kolmannen alussa Juuso Forsström teki joukkuekaverilleen seuraa, pääsi Jukurit koittamaan maalintekoa kahden miehen ylivoimalla.

Ylivoima ehti vanhentua vain 20 sekuntia, kun Jani Forsström survoi maaliedustalta 2-1-osuman. Maalin jälkeen ottelu jatkui yhtä rikkonaisissa merkeissä, eikä SaPKo saanut enää todellista kiriä aikaan, vaan jäähyt sekoittivat joukkueen pelin.

Jukureiden peli hieman rentoutui johto-osumasta ja toisessa erässä takunnut hyökkäyspään peli alkoi paranemaan, jonka seurauksena tilanteita tuli. Liukkaalla pelipäällä ollut Oula Palve järjesteli erässä muutamia loistotontteja, mutta laukaukset epäonnistuivat.

Timo Hiltunen lisäsi Jukureiden johdon 3-1:een viitisen minuuttia edellistä osumaa myöhemmin ja 3-1-osuman röyhkeällä nousullaan alustanut Erno Ripatti iski 4-1-loppulukemat tyhjään maaliin loppuhetkillä.

Ottelun tiukka tuomarilinja herätti etenkin päätöserässä paljon närää kentällä ja Nestori Lähde saikin suunsoitosta käytösrangaistuksen. Myös SaPKon päävalmentaja Janne Sinkkosella oli tuomareille asiaa muutamaan otteeseen.

Molempien joukkueiden seuraavat ottelut pelataan 10.9 runkosarjan avauskierroksella. Jukurit saa silloin vieraakseen TUTOn ja SaPKo isännöi Hokkia.