Vauhdikas Vantaa yllätti Kalevankankaalla

Avauskierroksella hävinneiden joukkueiden kohtaamisessa koettiin pieni yllätys. Ennakkokaavailuissa ylemmäs arvioitu Jukurit sortui kotonaan hitaaseen kiekolliseen peliin, ja voittotilin avannut osapuoli olikin sähäkkä Kiekko-Vantaa. Peli päättyi 1-3 (1-1, 0-1, 0-1).

Ensimmäisessä ottelussaan puolustusvirheisiin ja keskinkertaiseen maalivahtipeliin sortunut Kiekko-Vantaa näytti vieraskaukalossa erilaista ilmettä. Vaikka suosikkina kamppailuun lähtenyt Jukurit piti alussa enemmän kiekkoa, eivät mikkeliläiset päässeet huippuluokan maalipaikkoihin kuin vasta ottelun lopussa.

Vantaalaisten viimeisenä lukkona toimi luotettavasti kiekon 28 kertaa kopannut HIFK-lainavahti Jani Nieminen. Nieminen, joka on saanut pelivuoron vierasjoukkueen oman maalivahdin Matti Kaltiaisen kärsiessä jalkavammasta, antautui vain yhden kerran.

Jukureiden ainokaisen ja samalla pelin avausosuman laukoi pelikiellosta vapautunut tähtihyökkääjä Kory Baker. Iivo Hokkanen antoi passin nopeassa vastahyökkäyksessä, ja Baker latasi matalan kudin maalin takanurkkaan.

Mikkeliläishallinnasta huolimatta paremmalla jalalla liikkeellä ollut vierasjoukkue loi parhaat maalipaikat Jukureiden nuhjattua ja siirreltyä kiekkoa liikaa. Aivan erän lopulla vantaalaiset myös onnistuivat ohittamaan Jukureita pystyssä pitäneen Ari Reunasen. Maalille toimitetun kiekon suti sisään lievästä loukkaantumisestaan toipunut sentteri Toni Jeskanen.

"Kasvoimme pelin aikana"

Vantaalaisonnistuminen oli eräänlainen käännekohta, sillä toinen erä oli selkeästi Vantaan heiniä. Vierailijat iskivät jälleen viimeisellä minuutilla. Kiekko-Vantaan profiilitaiturit Jussi Haapasaari ja Roope Ranta merkkauttivat itselleen syöttöpisteet tilanteessa, jossa kiekko näytti jo karkaavan maalin taakse. Sieltä se kuitenkin toimitettiin takaisin maalin eteen, ja Roope Talaja tökkäsi voittomaalin jukurivahti Reunasen längistä.

- Saimme maalit oikeisiin paikkoihin. Erän lopussa syntynyt osuma tuo energiaa ja vie sitä vastustajalta. Puolustus toimi hyvin. Kasvoimme pelin aikana, sillä avauserässä emme pysyneet vielä pelisuunnitelmassa, vierasvalmentaja Harri Ahola kertasi avausvoiton syntyä.

- Säikähdin hieman viimeistä viisiminuuttista, jonka aikana tuomarilla oli vähän pilli taskussa. Maalinedustoille sai ajaa voimakkaasti, Ahola jatkoi.

Yksi tehty jukurimaali 120 minuuttiin

Kahden erän ajan kaukaa laukonut Jukurit pääsi lopulta hätyyttelemään Jani Niemistä lähietäisyydeltä. Paras tasoituspaikka oli Jussi-Mikko Makkosella, mutta Nieminen heilautti hanskansa ratkaisevaan torjuntaan.

- Tappio harmittaa. Kaveri puolusti hyvin ja oli energisempi kuin me. Hyökkäyspeli ei ole vielä valmista. Lähdöt olivat hitaita ja yritettiin väkisin puskea viivan yli eikä laittaa kiekkoa päätyyn. Ensimmäiset syötöt olivat huonoja, harmitteli jukuriluotsi Kari Makkonen.

Viimeisenä sinettinä Kiekko-Vantaan Mikko Siren upotti kiekon tyhjiin kaksi sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Varsin eheiden harjoituspelien jälkeen vasta yhden sarjapelimaalin tehnyt Jukurit lähtee hakemaan uutta hyökkäysilmettä lauantaina D Teamin vieraana Jyväskylässä. Kiekko-Vantaa luistelee kotikaukaloon Titaaneita vastaan jo perjantai-iltana.