Jokipojat nöyrtyi Sportille

MESTIS / Raportti
Sportin härkäviikon päätös toi kaksi lisäpistettä joukkueen pottiin. Jokipojat joutui tyytymään täten yhteen pisteeseen. Suhteellisen nihkeää ja ajoittain sekavaakin ottelua oli saapunut seuraamaan 1730 jääkiekon ystävää.

Jokipojat lähti otteluun latautuneena, valmentaja Mikko Haapakosken mielestä jopa ylilatautuneena. Joensuulaisten ei kuitenkaan onnistunut hyödyntää alun muutamaa maalipaikkaansa. Vierasjoukkue Sport onnistui myös muutaman kerran lähentelemään vaarallisesti Jokipoikien maalia vartioinutta Antti Orea heti ottelun alussa, mutta ilman toivottua tulosta.

Kokonaisuudessaan ensimmäinen erä tarjosi melko vähän mainitsemisen arvoista. Jokipojat sortui usean kerran hätäilyyn, joka ilmeni useina pitkinä kiekkoina ja paitsioina. Molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ylivoimatehokkuuttaankin, mutta kummankaan joukkueen yritykset eivät johtaneet täysosumiin.

Avauserässä Jokipoikien Niko Snellman osoitti taistelutahtoa muutamalla kovalla taklauksella ja hänen otteistaan paistoi halu oman joukkueen herättämiseen. Koko ottelussa alle kymmenen minuuttia pelannut Ville Silvast oli myös pirteä ja ansaitseekin jatkossa huomattavasti enemmän peliaikaa.


Niko Snellman voi olla tyytyväinen iltapuhteeseensa.
Joona-Pekka Hirvonen - http://jphirvonen.net/

Sportin vahva toinen erä

Heti ottelun toisen erän alkuun Jokipojat otti kaksi perättäistä rangaistusta, eikä Sport jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä. Jokipoikien pelatessa kahden miehen alivoimaa onnistui Sportin Aki Kangasmäki ohittamaan helposti nollakulmasta kiekon sisään imuroineen Antti Oren. Sportin avausosuman alustivat pirteästi läpi ottelun pelannut Eetu Heikkinen ja joukkueen kultakypärä Jussi Tapio.

Vain 22 sekuntia edellisestä Sport karkasi jo kahden maalin johtoon Samuli Virkkusen toimesta. Paluukiekon ahnaasti ohi Oren laittanut nuori Ässät –laina Virkkunen kasvatti kauden maalimääränsä kahteen. Maalin syöttäjiksi merkittiin Kangasmäki ja Heikkinen.

Kahden salamamaalin jälkeen Jokipojat pääsi kuitenkin peliin mukaan ja heräsi vielä taistelemaan pisteistä. Noin viisi minuuttia ennen toisen erän päätöstä Jokipoikien Matti Näätänen tykitti kiekon lyöntilaukauksella ohi pahasti maskissa olleen kokeneen Sport –vahti Joni Puurulan. Syöttöpisteet tähän maaliin merkkauttivat Joonas Koskinen ja Mikael Ruohomaa.

Kolmannessa erässä vain yksi maali

Kolmannen erän avauspuoliskolla Jokipojat hallitsi aika ajoin selkeästikin. Hyviä maalipaikkoja oli niin Heikki Puustisella kuin Ville Silvastillakin. Jokipoikien painostus ja Sportin hätä saivat vaasalaisjoukkueen päävalmentajan Pasi Räsäsen ottamaan aikalisän. Tämä ei kuitenkaan auttanut vaan välittömästi aikalisän jälkeen Sportin Jani Kiviniemi otti rangaistuksen ja Jokipojat saivat sauman tasoitukseen. Jokipoikien ylivoima oli tehokas ja joensuulaisjoukkueen Joona Karevaara yllätti Puurulan luvattoman helposti ja tasoitti näin ottelun 2-2:en.

Molemmilla joukkueilla oli mahdollisuus ratkaista peli varsinaisella peliajalla. Lukuisista hyvistä tekopaikoista huolimatta ottelu venyi jatkoajalle. Jatkoaika oli pelillisesti ottelun viihdyttävin jakso. Molemmat joukkueet pelasivat rohkeasti, eikä peruuttelusta tai varmistelusta ollut tietoakaan. Jatkoajankin jälkeen tilanne oli edelleen tasan.

Voittomaalikilpailussa nähtiin kaksi onnistumista ja molemmat onnistujat olivat vierasjoukkueen pelaajia. Mika Halava sekä Jussi Tapio tekivät lähes identtiset harhautukset ja maalit. Kun Jokipoikien molemmat yrittäjät epäonnistuivat, matkasi kaksi pistettä vaasalaisten mukaan.


Mika Halavan harhautus toi kaksi pistettä.
Joona-Pekka Hirvonen - http://jphirvonen.net/

Ottelun jälkeen vierasjoukkueen helpottunut pääkäskijä Räsänen oli melko tyytyväinen suojattiensa otteisiin.

– Kova viikko takana. KooKoo, Jukurit ja tänään Jokipojat. Tiedettiin joensuulaisten vaarallisuus ja siksi olen tyytyväinen kahteenkin pisteeseen. Tärkeä voitto meille.

Kotijoukkueen päävalmentaja Mikko Haapakoski oli tyytyväinen takaa-ajoon ja yhteen pisteeseen.

– Olen tyytyväinen, että pystyttiin ekan erän jälkeen rauhoittumaan ja palaamaan omaan peliin. Takaa-ajoon olen tyytyväinen ja yksikin piste on hyvä. Rankkarit on aina arpapeliä ja tänään se kääntyi Sportille, Haapakoski päätti.

Jokipojat saa keskiviikkona vieraita Heinolasta, kun odotuksiin nähden hieman alakanttiin aloittanut Peliitat saapuu vierailulle Mehtimäelle. Sportin seuraava ottelu on niin ikään keskiviikkona, jolloin vaasalaiset saavat vieraita Vantaalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle