Jokipojat HeKiä etevämpi vaimeassa kamppailussa

MESTIS / Raportti
Joensuun pakkasillassa tarjottiin elämää pienempää jääurheiluviihdettä kotijoukkueen kohdatessa Heinolan Kiekon. Vaisun kiekkotuokion päätteeksi pisteet jäivät Jokipojille lukemin 3-0 (1-0, 1-0, 1-0).

Ottelun ennakko-asetelmissa oli sähköä. Kaukaloon odotettiin kovaa kotijoukkuetta ja nousujohteisesti pelannutta, nälkäistä vierailijaa. Lisämausteensa odotuksiin toi se tosiseikka, että Heinolan Kiekko ei ole kyennyt kertaakaan voittamaan Jokipoikia Mehtimäellä. Ennakoissa puolin ja toisin olikin ”josko nyt”-henkeä.

- Lähtökohta otteluun oli selkeä, HeKi taistelee elämästä ja kuolemasta – mahdollisuuksista playoffeihin. Heillä oli hyvä voittoputki alla, totesi Jokipoikien valmentaja Jarno Pikkarainen ottelun jälkeen.

Valitettavasti sähkö, mausteet, sekä henki jäi aikaan ennen ottelua, ja minkäänlaista vauhdin tai taidon hurmaa ei Jokipoikien kotipyhätössä päästy kokemaan. Vaikka kotijoukkueen luistimet olivatkin alkuviikon tiukan treeniputken vuoksi paikoitellen raskaat kuin mafian sponsorikengät, olivat punanutut silti vierailijoitaan terävämpiä.

- Kyllä me olimme vähän niinkuin potkun jäljessä. Kotijoukkue ansaitsi voittonsa, totesi HeKi-luotsi Kari Eloranta.

Kotijoukkueella tukkoista

Kotijoukkue sai peliin hyvän alun Ville Väänäsen lauottua helpohkon maalin siniseltä ylivoimatilanteessa. Valitettavasti hyvä alku ei kantanut sen pidemmälle, vaan ärjypaitojen peli passivoitui maalin jälkeen etenkin keskialueella. Avaukset olivat paikoin luokattomia, ja jos muutamasta Jokipoikien keskialuetilanteesta olisi saanut hidastuksen, tuloksena olisi ollut valokuva.

- Tämä oli ensimmäinen peli, jossa joukkueellamme oli selvästi nähtävissä tyytyväisyyttä ja hyvänolontunnetta. Työhaalarit olivat jääneet kotiin, emmekä sen seurauksena päässeet pelaamaan sille tasolle, jossa meidän pitäisi olla, kommentoi Pikkarainen.

Jokipojista erottuivat myönteisesti aina yritteliäs Mika Mäkiaho, sekä hyvien otteluidensa sarjaa jatkava 2-0 –osuman iskenyt Heikki Puustinen. Toisen erän alusta kotiyleisön suosikki Samu Pitkänen sai tehdä kakkosvitjassa tilaa 13. hyökkääjänä aloittaneelle Matti Näätäselle ottelun loppuun saakka.

- Siihen ei liittynyt sen ihmeempää dramatiikkaa, meillä on yksi ylimääräinen hyökkääjä ja silloin tällöin on paikallaan kierrättää pelaajia, kuittasi Pikkarainen.

Viimeisenä lukkona Antti Ore pelasi mainion ottelun pitäen nollansa loppuun asti.

Vierasjoukkueen paras puhti jäi keskialueelle

HeKi pelasi pätevästi keskialueella, mutta etenkin hyökkäyksissä toivomisen varaa oli rutkasti. Vierailijan hyökkäysosastolta pirteintä peliä esitti kaksikko Jesse Rohtla - Janne Tavi. Kuitenkin heidänkin yrityksensä jäivät lopulta liian vajaiksi, jotta Oren nolla olisi rikkoutunut. Tolppaan kiekko kuitenkin kilahti päätöserässä.

- Kyllä meidän hyökkäykset olivat aika lailla yhden miehen varassa, emmekä saaneet tukea kiekolliselle pelaajalle. Olimme aika paljon puolustusalueella. Se söi energiaa ja esimerkiksi ylivoimalla emme juurikaan päässeet edes vastustajan alueelle, murehti Eloranta.

Heinolalaispuolustus esiintyi kokonaisuudessaan kohtuullisesti. Aivan huippuvireistä esitystä ei pakisto – sen paremmin kuin maalivahti Jan-Erik Kaislakaan – saanut itsestään irti. Tyytyväisyyttä ei hehkunut myöskään heinolalaiskäskyttäjän lausunnoista pelin jälkeen.

- Ehkä maalit pikkaisen harmittavat, ne olivat ehkä omasta näkövinkkelistäni hiukan kyseenalaisia, ”Piri” tyytyi toteamaan.

Ottelussa esiintyi ensimmäistä kertaa myös heinolalaisten rapakontakainen apu, Nick Pernula. Mies jättikin itsestään positiivisen vaikutelman. Nopeuden ja käsien yhdistelmä tuntui olevan kohdallaan ja mies hankki Jokipojille jäähyn ensimmäisessä erässä Mika Mäkiahon jouduttua rikkomaan kulmassa hyrrän lailla pyörinyttä Pernulaa.

Valmentajat toiveikkaina tulevaisuuteen

Illan vaisuhkoista esityksistä huolimatta kumpikaan valmentaja ei kokenut tarvetta säkkiin tahi tuhkaan.

- Tänään tehtiin välttämätön ja viimeinen kiima puuttui. Siihen nähden tulos on loistava, totesi Pikkarainen.

- Pojat taistelivat kuitenkin hyvin, ja se on osin tulosta tästä meidän tänään katkenneesta voittoputkestakin, joka on nostanut meidät taistelemaan nyt tosissaan playoff-paikasta. Yritystä löytyy, mutta tehtävää on vielä, Eloranta päätti lopuksi.

Yritystä ja tehtävää pelataan HeKin osalta seuraavan kerran kotihallissa lauantaina, jolloin vastaan asettuu TuTo. Jokipojat taas tarjoilee kotonaan samaan aikaan todellisen trilleriottelun Mehtimäelle faniensa kera saapuvan KooKoon kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle