Hokin taistelulle hieno päätös

Riku Toivo tälläsi voittomaalin, syöttäjänä Teemu Virtala.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Joensuun Jokipojat sai tänään kokea karvaasti sen, että jääkiekko-ottelu kestää 60 minuuttia. Jo vakuuttavasti 3-0 johdossa ollut kotijoukkue suli ottelun lopussa Kajaanin Hokin tullessa tasoihin. Hokki vei lopulta pelin jatkoajalla numeroin 3-4 (1-0, 1-0, 1-3, 0-1).

Kotijoukkue Jokipojat sai jo ennen ottelua jobinpostia, kun joukkueen runsaasti miehitetty sairaslista sai lisäyksiä Heikki Puustisen ja Juuso Rajalan sairastuttua. Näin ollen Jokipojat joutui lähtemään otteluun kahdella sentterillä ennakoidun kolmen sijaan.

Ensimmäinen erä oli molemmilta joukkueilta kurinalaista peliä, eikä maalipaikoilla juhlittu. Lukemat pysyivät toistaiseksi siedettävinä myös hyvin torjuneiden maalivahtien ansiosta. Erän ainokaisen laukoi Jokipoikien Joona Karevaara ylivoimalla. Karevaaran laukoma laukaus kimposi Hokki-puolustajan mailan kautta ohi Teemu Seppäsen. Karevaaralla oli mahdollisuus maaliin myös erän loppupuoliskolla, mutta kova laukaus osui maaliputkeen.

– Ensimmäisessä erässä oli ongelmia, eikä päästy maalin eteen sillä tavalla kuin Jokipoikia vastaan pitää päästä, jos haluaa maaleja tehdä, analysoi vierasjoukkueen päävalmentaja Petri Mattila joukkueensa ensimmäisen erän esitystä.

Hokki loi paikkoja muttei onnistunut

Toisen erän alussa molemmissa päädyissä oli maalipaikat ja Jokipojat käytti paikkansa tehokkaammin. Ensiesiintymisensä ärjypaidoissa tehnyt Sami Blomqvist siirsi Jokipojat kahden maalin karkumatkalle hyvästä Tuomas Huhtasen syötöstä.

Hokki ei vastaiskusta lannistunut ja jatkoi maalipaikkojen luomista koko loppuerän ajan. Kavennuksen syntymisen esti hyvin torjuneen Jokipoikien Timo Niemen varmat otteet. Niemi joutui erän aikana venymään jopa 18 kertaa laukausten eteen, eikä Seppänenkään erän aikana helpolla päässyt torjumalla 14 kertaa.

Jokipoikien pakka ei kestänyt

Vaikka kotijoukkue lisäsi johtonsa jo kolmeen maaliin Huhtasen toimesta, ei se tänään pistettä suurempaan pottiin riittänyt. Jokipojat passivoitui kolmannen maalinsa jälkeen liikaa ja antoi täten Hokille mahdollisuuden raivokkaaseen loppukiriin.

Hokki sai ensimmäisen kavennuksensa ylivoiman aikana, kun Jarkko Heikkisen tarkka laukaus ylänurkkaan ohitti maskissa olleen Niemen. Pelin hallinta siirtyi hetkiseksi Jokipojille, kun se pääsi ylivoimalle. Hokin alivoima taisteli hyvin ja joukkue jatkoi takaa-ajoaan välittömästi päästyään tasalukuiseksi.

Erän loppupuoliskolla Jokipojille tuli musta puoliminuuttinen, kun oman pään pelaaminen oli totaalisesti sekaisin Hokin rynnistäessä tekopaikoille. Tämän puoliminuuttisen aikana Hokki tasoitti ottelun.  Ensin Teemu Virtala kavensi ja Ville Rajala tasoitti. Varsinkin Rajalan tasoitusmaali oli esimerkki lepsusta puolustuspelaamisesta. Veikko Karppinen pääsi vapaasti syöttämään maalin eteen unohdetulle Rajalalle, joka sai rauhassa laukoa kiekon verkon perukoille ja tasoittaa ottelun.

– Kolmannessa erässä päästiin maalin eteen ja saatiin palkintokin siitä. Kyllähän tietysti vieraskentällä tämän tasoista joukkuetta vastaan mitä tänään pelattiin niin 3-0 tappioasemasta upea ja fantastinen nousu. Tämä osoittaa meidän joukkueen henkistä sitkeyttä ja lujuutta, myhäili tyytyväinen Mattila joukkueensa kolmannen erän esitystä.

Jatkoajalla Jokipoikien Matti Järvinen otti tyhmän hyökkäyspään jäähyn, eikä taitavat Kajaanilaiset jättäneet tilaisuuttaan käyttämättä. Tyylikkäästi ylivoimalla kiekotellut Hokki sai taistelulleen hienon päätöksen kun Riku Toivon suoraan syötöstä laukoma laukaus tavoitti ylänurkan.

– Vähän harmittava johdon menetys. Kolmannessa erässä vähän taisi jo bensa loppua. Toki pitää muistaa, että Hokki on todella hyvä joukkue. Kyllä meidän luonnetta nyt vähän koetellaan, kun ei saatu pistettä enempää tänäänkään, harmitteli Jokipoikien päävalmentaja Mikko Haapakoski ottelun jälkeen.

Joukkueet pelaavat seuraavat ottelunsa perjantaina. Jokipojat matkustaa aina hankalaan Savonlinnaan kohtaamaan SaPKon ja Hokki puolestaan isännöi Vaasan Sportia Kajaanissa.