Hokki voittoon rutiinisuorituksella

Kajaanin Hokin nousukiito ei osoita laantumisen merkkejä. Perjantaina Kajaanissa oli Kiekko-Vantaan vuoro todeta hallitseva mestari paremmakseen maalein 4–3 (1–1), (1–2), (1–0), (1–0). Helpolla eivät lohipaidat Hokki-miehistöä päästäneet, vaan ratkaisua jouduttiin hakemaan aina jatkoajalta asti.

Vuosi 2008 ja tammikuu ovat tuoneet Kajaaniin vain voittoja. Ilman tahtoa ja taistelua eivät kaksi pistettä kuitenkaan perjantaina Kajaaniin jääneet. Kiekko-Vantaa pelasi hyvää kiekollista peliä ja pystyi luomaan maalipaikkoja läpi ottelun. Jarkko Oikarisen jatkoaikamaali oli vantaalaisille lopulta liikaa.

Ensimmäinen erä oli kotijoukkueelta suhteellisen ponneton esitys niin kuin monta kertaa aiemminkin kuluvan kauden kotiotteluissa. Kiekko-Vantaa tuli otteluun selkeästi paremmin valmistautuneena ja vieraili heti alkuun vaarallisen oloisesti Ari Reunasen vartioimalla Hokki-maalilla.

- Kaveri tuli hyvin alkuun, eikä me oltu ihan sydämellä mukana ekassa erässä, jakoi Hokin päävalmentaja Kai Suikkanen tunnustusta vastustajalle.

- Oltiin virkeitä ja etenkin alussa kävi mielessä, että Hokin ajatukset olisivat kenties jo Sport-pelissä, kommentoi Kiekko Vantaata luotsaava Harri Ahola.

Ensimmäisen kerran Kiekko-Vantaa pääsi testaamaan ylivoimansa purevuutta, kun Hokin Ville Meriläinen passitettiin rangaistusaitioon. Meriläinen taklasi kovaa ja puhtaasti aivan toimitsija-aition edessä, mistä tuomittiin hiukan kyseenalainen rangaistus estämisestä.

Kiekko-Vantaan ylivoima oli tehokkaamman näköistä ja oloista, kuin Hokin vastaava hetkeä aiemmin. Ylivoiman viime sekunnilla Henri Kivioja tarjoili takatolpalle ja Niko Mäntylä siirsi vieraat 1–0-johtoon.

Viidennentoista peliminuutin kohdalla Kiekko-Vantaan päädyssä syntyi pieni kahakka, jonka seurauksena jaettiin useampi kaksiminuuttinen. Hokki pääsi pelaamaan viidellä neljää vastaan ja tällä kertaa ykkösylivoima tuotti tulosta, kun Tuomas Nikoskelainen toi Hokin tasoihin komealla siniviivalaukauksellaan.

Toisen erän alkuun täystyrmäys

Toinen erä ennätti vanheta vain 11 sekuntia, kun Toni Jeskanen tarjoili shokkihoitoa kotijoukkueelle.

- Toinen erä alkoi pahimmalla mahdollisella tavalla. 11 sekuntia ja omissa soi, kertasi Suikkanen toisen erän tapahtumia.

Maalin jälkeen ote siirtyi hienokseltaan Hokille ja joukkueen otteet paranivat mitä pidemmälle ottelussa edettiin. Kaivattu tasoitus 2–2 syntyi erän puolivälissä. Jarkko Hattunen toimitti kiekon hyvin torjuneen Matti Kaltiaisen selän taakse vanhemman veljensä Jonne Hattusen ja Antti Kangasniemen esityöstä.

Ainoastaan muutama minuutti tämän jälkeen oli Ari Reunasen vuoro kaivaa kiekko selkänsä takaa, kun Kiekko-Vantaa otti jälleen johtoaseman haltuunsa. Roope Talajan viimeistelemä osuma sekoitti hetkellisesti Hokin pelaamista, eivätkä erän lopussa pelatut ylivoimatkaan tuoneet toivottua tulosta.

Kolmanteen erään lähdettäessä Hokilla oli kirittävää ja mahdollisuuksia kajaanilaismiehistölle tarjottiin, Kiekko-Vantaan jäähyilyn kustannuksella. Suurin osa ylivoimapelaamisesta kuivui Hokin osalta kasaan ja paremmat maalintekopaikat siunaantuivat hyvää alivoimaa pelanneelle
vantaalaismiehistölle.

Seitsemän minuuttia ennen erän loppua sai Hokki kolmannen kerran tuotua ottelun tasoihin. Jaakko Järvitalo nosti Tuomas Nikoskelaisen laukausta seuranneen rebound-kiekon hallitusti maalin kattoon ohi Kaltiasen. Osuma jäi varsinaisella peliajalla ottelun viimeiseksi, joten parivaljakon paremmuutta ratkottiin jatkoajalla.

Ratkaisu nähtiin jatkoajalla

Jarkko Oikarinen oli Hokin pelaajista oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja upotti viime kauden seuransa iskemällä kiekon maaliin, kun jatkoaikaa oli pelattu 1.27. Maali oli näkemisen arvoinen suoritus, mutta sitä oli myös miehen tuuletus.

Voitto-osuman iskeneellä kajaanilaiskasvatti Oikarisella hymy oli herkässä ottelun jälkeen.

-Joo olihan se tuuletus suunniteltu juttu. Sanoin Vimparin Villelle, että jos sattuu maali tulemaan niin kato mitä tapahtuu sen jälkeen.

Ja Villehän katsoi, kuten teki myös 920 muutakin perjantaina Vimpelinlaaksossa.

- Tärkeät kaksi pistettä ja tästä hyvillä mielin Vaasaan huomenna, päätti Suikkanen perjantaina.

Kiekko-Vantaa antoi perjantaina hallitsevalle mestarille oivan vastuksen, vaikka lopputulos ei Vantaa-käskyttäjä Harri Aholaa juuri lohduttanut.

-Helvetin huonot tunnelmat ja mitä tuomariin tulee niin kauden pohjanoteeraus, manaili Ahola ottelun päätyttyä.

Vähäsanainen Ahola ei lähtenyt selittelemään niukkaa tappiota tämän enempää.

Keskisellä onnistunut debyytti

Kajaanilaisyleisölle ensimmäistä kertaa linnapaidassa esiintynyt puolustaja Jani Keskinen keräsi Kai Suikkasen kehut. Joukkueen tuorein vahvistus toi rauhallisuutta Hokin alakertaan.

- Mies tuli hyvin joukkueeseen ja peliin mukaan kun muistetaan ettei hän ole pelannut puoleentoista kuukauteen, kommentoi Suikkanen Keskisen edesottamuksia.

- Hyvä kiekollinen puolustaja. On varmasti isompaakin roolia tarjolla jatkossa, jatkoi Suikkanen

Molempien joukkueiden ottelutaival jatkuu jo lauantaina. Kiekko-Vantaa jatkaa vierasotteluiden sarjaansa Joensuussa ja Hokki matkaa rannikolle Vaasan Sportin vieraaksi.