Viihdyttävä kiekkoilta Kajaanissa

MESTIS / Raportti
Kajaanin Hokki avasi Mestis-kautensa ottelulla Mikkelin Jukureita vastaan. Viihdyttävä kiekkoilta päättyi pistejakoon 3-3-lukemin.

Tälle kaudelle peliasun kokopunaiseen vaihtanut isäntäjoukkue Hokki oli avauserässä niskan päällä ja loi erän vaarallisimmat tilanteet. Kaksi maaliakin joukkue onnistui värkkäämään, kun nuoret tulokkaat Niko Saarenpää ja Jarkko Oikarinen avasivat maalitilinsä Mestiksessä heti ensimmäisessä ottelussaan.

Hokin tehokkaimpana häärinyt kolmosketju vastasi ottelun avausmaalista ajassa 10.34. Teemu Virtala pelasi kiekon Markus Haveriselle, joka nousi vasenta laitaa ja syötti maalinedustalle liukuneelle Niko Saarenpäälle. Saarenpää ohitti Jukuri-vahti Jaakko Suomalaisen iskemällä Haverisen tarjoaman kiekon suoraan syötöstä verkon perille.

Suomalainen saa ottaa piikkiinsä linnapaitojen toisen osuman. Rännikiekkoa Jukureiden ylivoimapelin aikana katkaisemaan lähtenyt maalivahti pelasi kiekon maalin takana suoraan Jarkko Oikarisen lapaan. Oikarinen kiitti lahjasta ja iski uransa ensimmäisen Mestis-osuman tyhjään mikkeliläismaaliin.

- Maalista ei jäänyt mieleen oikein muuta kuin että löin kiekon päätyyn ja harhautin veskan lyömällä mailan jäähän sinne puolelle, minne se ei ainakaan avaa. Jekku onnistuu harvemmin, mutta onneksi nyt onnistui ja pääsin iskemään silmät kiinni tyhjään maaliin, Oikarinen kertasi ottelun jälkeen.

- Tämä on uusi sarja minulle ja perhosia oli vatsassa. Oli tärkeää onnistua heti alussa. Mestiksessä on vauhtia riittävästi ja miesten peleissä on huomattava ero A-junnuihin, joissa on enemmän hötkyilyä ja kiekon perässä juoksemista. Peli on täällä myös selkeämpää ja kokeneet pelaajat rauhoittavat, Oikarinen jatkoi.

Reilussa minuutissa tasoihin

Erätauolta sisuuntuneena palannut Jukurit käänsi pelin hallinnan nopeasti itselleen kajaanilaisjäähyjen aikana. 2-1-kavennuksen iski maalinedusruuhkasta ja Olli Sipiläisen esityöstä Kalle Kaijomaa. Pelikello näytti tuolloin aikaa 22.41.

Isäntien peli sekosi kavennuksen jälkeen ja hetkeä myöhemmin Jukureille tarjottiin paikkaa tasoitukseen 5-3-ylivoimalla, kun sekä Juha-Pekka Ketola että Kimmo Happo rikkoivat itsensä jäähylle.

Jukurit osoitti osaavansa ylivoimamaalien teon, sillä joukkue hyödynsi reilun minuutin sisään jo toisen ylivoimapelinsä. Tasoituksen viimeisteli helpon näköisesti Simo Mälkiä. Ajassa 23.51 syntyneeseen 2-2-maaliin merkattiin syöttäjiksi Markku Erholtz ja Antti Laakso.

Hokki otti aikalisän rauhoittaakseen peliä, mutta sarvipäiden hallintaa joukkue ei toisessa erässä kyennyt lopettamaan. Tuomas Lohtander torjui loppuerän aikana tukun hyviä mikkeliläispaikkoja, joista parhaat siunaantuivat vielä viime kaudella Hokkia edustaneelle Harri Suutariselle ja Antti Laaksolle.

Kaikkia laukauksia ei Lohtanderkaan kyennyt torjumaan vaan Jukurit siirtyi ajassa 32.19 3-2-johtoon Samuli Piiroisen komealla ylänurkkalaukauksella. Maalipaikkaan Piiroisen vapautti kaksikko Esa Hämäläinen - Mika Niemi.

- Jäi semmoinen maku, että peli heitteli hyvissä ja huonoissa jaksoissa. Ensimmäisen erän 2-0 hämää, sillä Hokin toinen maali oli lahja meiltä. Hokki oli alussa terävämpi, mutta toinen erä oli meidän. Viimeisessä erässä se oli tuloillaan, mutta yksi maalipaikka ratkaisi, Jukureiden valmentaja Risto Dufva kommentoi pelin jälkeen.

Jukureiden ykkösketjun keskushyökkääjänä uurastanut Petri Lehtonen näki ottelun valmentajansa tavoin.

- Aika kaksijakoinen peli. Alussa Hokki vei, sitten meillä oli hyvä jakso ja teimme kolme maalia. Loppu oli taas Hokin ja saamme olla tyytyväisiä pisteeseen.

Grenoblessa viettämänsä kauden jälkeen paluun Jukureihin ja Mestikseen tehnyt Lehtonen iski avauskierroksella kaksi maalia Haukkojen verkkoon.

- Ei voi valittaa. Harvemmin on alkanut tuolla tavalla ja vielä joukkueelle saatiin voitto. Aika poikkeuksellista ekasta pelistä, Lehtonen jatkoi.

Haverisen tasoitus kruunasi isäntien taistelun

Jukurit sai vielä päätöserän alkuun loistopaikan, mutta Lasse Kanervan läpiajo pysähtyi Lohtanderin varusteisiin. Pikku hiljaa ote siirtyi isännille ja pelin painopiste siirtyi avauserän tapaan mikkeliläismaalille.

Hokin vyörytys oli tuloksetonta aina erän loppupuolelle saakka. Markus Haverinen kruunasi hienon iltansa ja isäntien taistelun ajassa 55.47. Tuolloin Haverisen laukaus upposi mikkeliläismaalin vasempaan ylänurkkaan. Syöttäjäksi maaliin merkattiin Niko Saarenpää, joka saalisti Haverisen tapaan illan toisen tehopisteensä. Molempien saldo kauden avausottelusta oli 1+1.

Varsinaisella peliajalla ei enää maaleja nähty, joten edessä oli jatkoaika. Hokki pelasi ensimmäiset kaksi minuuttia 4-3-alivoimaa Jarkko Heikkisen saatua koukkaamiskakkosen ajassa 60.00. Isännät kestivät sarvipäiden ylivoimapyörityksen ja varsinkin Tuomas Lohtander oli mies paikallaan torjuessaan Lasse Kanervan ja Petri Lehtosen laukaukset. Jaakko Suomalaisen esitykset kaukalon toisessa päässä eivät myöskään jääneet huonoiksi, sillä mies torjui Niko Saarenpään läpiajon viisi sekuntia ennen jatkoajan loppua.

- Pelasimme ensimmäisen ja kolmannen erän erittäin hyvin ja saimme paineen Jukureiden puolelle. Meillä on vielä paljon opeteltavaa, mutta olen tyytyväinen pelaajien asenteeseen. Tämä oli hyvä ja erittäin positiivinen alku sarjalle, Hokin valmentaja Vladimir Kolek iloitsi.

Hyvistä otteista huolimatta Kolek löysi myös korjattavaa joukkueestaan.

- Meillä ei ole neljää kovaa hyökkäysketjua vaan kolme tai kolme ja puoli. Nelosketjun kanssa on tehtävä nyt töitä että suoritustaso nousee. Maalivahtiin ja puolustuspeliin olen tyytyväinen, vaikka unohdimmekin puolustaa kavennuksen jälkeen.

Töitä aiotaan tehdä myös Mikkelissä.

- Oman joukkueen kanssa opiskellaan vielä yhteistä juttua niin kuin perinteisestikin. Videonauhametrejä kuluu ennen kuin peli on kohdallaan. Kunhan saamme loukkaantuneiden kirjoissa olevat pelimiehet takaisin mukaan, täytyy olla kova kaveri, että pääsee edes istumaan penkille, Dufva lupasi.

Kentälliset ottelun alussa:

Hokki:

39 Tuomas Nikoskelainen - 28 Ville Vimpari - 9 Kimmo Happo

21 Tuomo Laukkanen - 8 Jarkko Oikarinen - 19 Juha Silvander

14 Markus Haverinen - 41 Teemu Virtala - 16 Niko Saarenpää

10 Miika Kurka - 23 Juha-Pekka Ketola - 96 Joonas Karjalainen

34 Veli-Antti Leinonen - 5 Iikka Törnvall

4 Teemu Rintaniemi - 95 Jarkko Heikkinen

7 Tuomo Kortelainen - 6 Lauri Lahesalu

12 Sampo Ylisiurua

1 Tuomas Lohtander (35 Joni Myllykoski)

Jukurit:

24 Lasse Kanerva - 31 Petri Lehtonen - 12 Antti Laakso

29 Olli Sipiläinen - 28 Mika Niemi - 14 Samuli Piiroinen

16 Petri Koskinen - 23 Harri Suutarinen - 25 Niko Kantelinen

26 Ari Kovanen - 17 Janne Jaakkola - 5 Tero Kettunen

20 Simo Mälkiä - 7 Markku Erholtz

9 Kalle Kaijomaa - 8 Kaj Lindström

15 Esa Hämäläinen - 27 Mikko Mäenpää

1 Jaakko Suomalainen (30 Kai Tillanen)

» Lähetä palautetta toimitukselle