FPS tylsytti TuTon

Kahden vierastappion ärsyttämä FPS nappasi kauden avauspisteet, kun se kaatoi kotonaan täysin hampaattoman TuTon maalein 4-0 (1-0,2-0,1-0).

Etukäteispovailuissa sarjan häntäpäähän tuomittu FPS palautti aiemmin viikolla juhlineen TuTon rajusti maankamaralle ottaen kaksi sarjapistettä esityksellä, joka ei jättänyt selittelyille mitään sijaa.

- Forssa puolusti kaikki meidän jätkät ihan lapasiksi, kaikki kunnia heidän puolustukselle. Meillä ei tänään ollut kamppailevia jääkiekkosotureita laatikossa, vieraiden valmentaja Ismo Lehkonen tuskaili ottelun päätyttyä.

Kaksi ensimmäistä erää mentiin pitkälti kotijoukkueen komennossa eikä vierailla juuri maalipaikkoja ollut ja ne vähätkin tilanteet Tommi Niemelä Palloseuran maalilla hoiteli varmasti. Viime kaudella Ahmojen ja Kiekko-Vantaan maalia vartoinut Niemelä pysäytti ottelussa kiekon 39 kertaa ja otti heti ensimmäisessä sarjapelissään FPS:ssa tililleen nollapelin. Totuuden nimessä on kuitenkin sanottava, että kovin pahoja tilanteita ei ottelussa Niemelälle torjuttavaksi tullut.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin jo reilun kolmen minuutin pelaamisen jälkeen. TuTon pelaajan kompuroitua omalla alueella kiekko ajautui Tuomas Ilolalle, joka kiitti tarjoilusta ja latasi kiekon Ari Reunasen vartioiman maalin alakulmaan. Maali jäi myös erän ainokaiseksi. Vieraiden paras paikka avauserässä aukesi ylivoimapelissä, kun Sami Vire pääsi laukomaan vapaasti hyvästä paikasta, mutta Niemelä FPS:n maalissa koppasi kiekon kiinni.

Ottelun ratkaisu nähtiin toisen erän alussa, kun kotijoukkue vajaassa puolessatoista minuutissa tekaisi kaksi maalia ja siirtyi 3-0-johtoon.

Ensin ajassa 21.29 FPS:n tshekkitaituri Martin Lamich latasi kiekon TuTon maalin yläkulmaan. Rami Jokisen voitettua aloituksen jatkoi Antti Piiroinen kiekon suoraan taakse Lamichille, jonka luja rannelaukaus yllätti Reunasen.

Sami Vireen otettua kaksiminuuttisen koukkaamisesta pian maalin jälkeen, pääsi kotijoukkue rankaisemaan ylivoimalla. Kiekko pelattiin Heikki Saarisen ja Matti Raunion toimesta viivalle puolustaja Jussi Kulmalalle, joka muutaman harhautuksen jälkeen laukoi toisen erän jälkeisiksi lukemiksi 3-0. Palloseuralla oli jo toisessa erässä mahdollisuus TuTon niskan katkaisemiseen, mutta maalirautoja lähemmäksi ei kotijoukkue 4-0-maalia päässyt.

- Olen äärettömän harmissani siitä, että en saanut pelaajille menemään viestiä perille pienen kaukalon lainalaisuuksista. Ensimmäisessä ja toisessa erässä meistä ei ollut alkuunkaan kamppailemaan voitosta. Kolmannessa erässä homma meni sitten jo turhaksi sätkimiseksi, kun oltiin kolme maalia perässä, Lehkonen harmitteli.

Päätöserässä kotijoukkueella ei ollut vaikeuksia pitää TuToa voittotaistelusta ulkona vaikka vieraat kahta ensimmäistä erää paremmin pelasivatkin. Ottelun päätösnumeroiksi 4-0 ajassa 58.06 viimeisteli Toni Ronkainen, jonka keskiviivalta heittämä rystynosto meni TuTon tyhjään maaliin tolpan kautta TuTon haettua kavennusta kuudella kenttäpelaajalla.

- Meidän valmistautumista varmaan helpotti se, että oltiin otettu kaksi kertaa kuonoon. Valtavin harppauksin ollaan menty eteenpäin ja tänään pystyttiin jo pelaamaan täydet 60 minuuttia hyvin, lukuun ottamatta muutamaa sähellystä. Tämä toi uskoa koko joukkueelle ja muistutti, että kannattaa olla nöyrä pelin edessä ja pelata joukkueelle, sitä kautta niitä voittojakin tulee, kotijoukkueen valmentaja Kai Rautio kertoi.

FPS:n parhaimmistoa TuToa vastaan olivat hyvin alusta loppuun taistellut ja voittomaalin viimeistellyt Tuomas Ilola sekä puolustaja Jussi Kulmala, joka pelasi totutun varmasti omassa päässä ja tekaisi puolustusvelvoitteiden ohella komean maalin. Myös Mika Tasala ja Toni Ronkainen pelasivat hyvin ja ennen kaikkea yritteliäästi.

Vaisusta vierasjoukkueesta parhaiten tasonsa säilytti Ville Aaltosen johtama ketju, jossa laidoilla painoivat menemään Tapio Laakso ja Timo Salo.