Lukko höntsäsi FPS:n kumoon

MESTIS / Raportti
Forssan Palloseura avasi harjoitusottelukautensa kotonaan Rauman Lukkoa vastaan perjantaina. Lukolla ei ollut vaikeuksia joukkueensa muotoa etsivää Palloseuraa vastaan, ja ilman ykköskentällistäänkin kykeni kaatamaan kotijoukkueen selvästi 1-7-lukemin.

Forssan Palloseura avasi harjoitusotteukautensa kotonaan Rauman Lukkoa vastaan perjantaina. Lukolla ei ollut vaikeuksia joukkueensa muotoa etsivää Palloseuraa vastaan, ja ilman ykköskentällistäänkin kykeni kaatamaan kotijoukkueen selvästi 1-7-lukemin.

FPS pysyi Lukon mukana kohtuullisesti ensimmäiset kymmenen minuuttia, mutta sen jälkeen raumalaiset menivät menojaan ja vain Tommi Kelan erinomaiset torjunnat sekä vieraiden heikko viimeistely pitivät lukemat alle kaksinumeroisina. Joukkueiden tasoero oli luonnollisesti selkeä.

Vierailta parhaan vaikutelman tekivät nuorisokaarti, jotka olivat selkeästi parhaalla asenteella liikkeellä vierasnipusta. Miikka Tuomainen ja Petri Lammassaari tekivät maalin mieheen, eivätkä Lammassaaren kikat vain maaliin jääneet. Lammassaari esitti repertuaaristaan myös jalkakikan, joka onnistui kerran, muttei enää toista.

Lukon tuore tsekkivahvistus Jiri Hunkes sai paljon kiekollista vastuuta ylivoimalla Mikko Viitasen pakkiparina, ja Hunkes väläyttelikin laukaustaan useaan otteeseen. Tsekkiläispuolustaja jäi mieleen varsin fiksuna puolustajana siniviivan alla, sillä mies katsoi tarkkaan koska kannattaa vetää ja koska ei. Hunkesin saldoksi jäi yksi maali, kun hän yllätti Kelan maskin takaa. Hunkesilta löytyy myös napakka rannari, jonka osumatarkkuudessa oli tänään hieman toivomisen varaa.

Lukon puolustuksesta puuttuivat konkarikaksikko Kari Martikainen ja Erik Hämäläinen, sekä joukkueen toinen tsekkipuolustaja Jan Platil. Hyökkäyksestä raumalaisilta uupuivat Toni Dahlman, Juha-Pekka Haataja, Tommi Hannus ja Josef Straka.

Iso nippu uusia vihreitä miehiä

Viime kauden Forssan Palloseurasta näkyi kentällä olleen lähinnä muisto, kun viime kauden pelaajista viherpaidassa viiletti kokonaista seitsemän pelaajaa. Joukkueen harjoituksessa on pyörinyt kuusi kentällistä pelaajia, joista tehtiin karsintaa ja lopulta päästiin tämän iltaiseen kokoonpanoon (kts. alla).

Mukana oli myös kolme miestä Lukosta, kun Jonne ja Jarkko Hattunen sekä Jussi Tapio pukivat viherpaitaan. Molemmat Hattuset pelasivat mukiinmenevän debyytin FPS-paidassa, mutta Jussi Tapio ei vielä kyennyt ihmeitä esittämään. Kolmikko jatkaa Forssassa toistaiseksi.

Parhaan kuvan itsestään onnistuivat jättämään ex-TuTo -kaksikko Anatoli Bogdanov junior ja Ville Aaltonen. Myös paluumuuttajat Tommi Kela ja Rami Jokinen palasivat FPS-paitaan kelvollisesti. Jokinen teki Palloseuran ainokaisen Pasi Häkkisen taakse, ja Kela teki sen mihin näin yksipuolisessa ottelussa kykenee. Hän pelasi erittäin varmasti eikä juuri kiekkoja pomputellut, joten tämän iltaisen perusteella Aasian elämysmatkailu ei ainakaan ole ehtinyt torjuntakykyjä heikentämään.

Palloseuran uusi tsekkilaituri Ivo Kratena oli sanalla sanoen hukassa. Lohduttavana tietona voimme kertoa, että ei Kratena ainakaan paljon heikommin voi pelata.

Kentälliset ja tilastot

FPS

3 Timo-Pekka Heikkinen – 21 Anatoli Bogdanov Jr – 12 Veli-Matti Savinainen

19 Ossi Häkkinen – 25 Jarkko Hattunen – 9 Jussi Tapio

6 Pekka Rautio – 26 Rami Jokinen – 4 Niko Nikkilä

23 Ville Aaltonen – 45 Ville Piltti – 22 Ivo Kratena

13 Anssi Rantanen – 18 Joni Kujala

20 Jonne Hattunen – 14 Juho Autio

5 Sami Lejonqvist – 10 Tuomas Koskinen

17 Antti Kurki – 7 Tuomas Kauti

30 Tommi Kela

2 Ville Hostikka

Lukko

Marko Luomala - Ville-Vesa Vainiola - Petri Lammassaari

Shayne Toporowski - Pekka Saarenheimo - Ossipekka Lehtonen

Miikka Tuomainen - Juhamatti Yli-Junnila - Henrik Juntunen

Nico Aaltonen - Jarkko Kauvosaari - Perttu Ahvenainen

Ilkka Heikkinen - Esa Lehikoinen

Mikko Viitanen - Jiri Hunkes

Tuukka Mäkelä - Petri Tähtisalo

Markus Nordlund - Otto Honkaheimo

Pasi Häkkinen

Markus Korhonen

Tilastot

0-1 13.08 Jiri Hunkes (Mikko Viitanen) yv.

0-2 19.00 Jarkko Kauvosaari (Markus Nordlund, Otto Honkaheimo)

0-3 25.50 Miikka Tuomainen (Henrik Juntunen)

0-4 30.23 Petri Lammassaari (Marko Luomala)

0-5 34.10 Otto Honkaheimo (Jarkko Kauvosaari)

1-5 39.58 Rami Jokinen (Pekka Rautio)

1-6 50.53 Juhamatti Yli-Junnila (Henrik Juntunen)

1-7 58.13 Shayne Toporowski (Petri Lammassaari) yv.

» Lähetä palautetta toimitukselle