Hermes murskasi FPS:n

Hermes kävi hakemassa Forssasta pisteet kurinalaisella ja hyvällä pelillä. FPS:lle ei jäänyt pienintäkään mahdollisuutta ottelun voittoon, kun Hermes pyöritti kotijoukkueen kumoon hyvällä syöttöpelillä ja tarkalla puolustuksella.

Vieraat luistelivat heti pelin alusta lähtien selvästi liukkaammin kuin kotijoukkue. Jo toisella minuutilla Aku Joki-Erkkilä sai hyvän syötön Hermeksen alakerrasta ja pääsi läpiajoon. Joki-Erkkilä ei itse onnistunut naruttamaan Forssan maalin suulla pelannutta Tommi Niemelää, mutta Miikka Jäske ehti sutimaan rebound-kiekon verkkoon ennen kuin Forssan puolustus ehti paikalle.

Kauaa ei tarvinnut odottaa, kun kiekko oli toistamiseen maalissa. FPS-puolustajat pelattiin yhdellä syötöllä ulos tilanteesta ja Niemelä päästi Jari Mannilan rannevedon helpohkosti maaliin. Miikka Jäskellä oli mahdollisuus siirtää Hermes jo 3-0 -johtoon erän puolenvälin jälkeen, kun Jani Uski löysi ketjukaverinsa takatolpalta. Jäske löi kiekon forssalaisten onneksi ohi maalin. FPS:lla oli jo ensimmäisessä erässä vaikeuksia käynnistää hyökkäyksiään ja usein hyökkäykset päättyivät helppoon kiekonmenetykseen. Paras Palloseuran paikka siunaantui Matti Rauniolle, mutta Raunio ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan Kimmo Vesaa.

Toisen erän alkuun FPS pääsi pelaamaan ylivoimaa. Joukkueella oli vaikeuksia tuoda kiekkoa edes hyökkäysalueella ja jonkinlaisen syöttökuvion aikaansaaminen vaikutti olevan kaukainen haave. Heikon ylivoimapelin seurauksena kolisikin forssalaispäädyssä. Jussi Passi kaivoi kulmasta kiekon ja sai toimitettua sen maalille, jonne Jari-Pekka Pajula oli unohdettu vapaaksi. Pajulalle ei tuottanut vaikeuksia lyödä suoraan syötöstä kiekkoa maaliin. Maali jäi erän ainoaksi, vaikkakin Matti Raunion ketju sai luotua ajoittain painetta Hermeksen päätyyn ja vieraat hätyyttelivät Niemelän maalia aika ajoin.

Kolmannen erän alkupuoliskolla Hermes lisäsi pökköä pesään. Ensin ex-FPS Jarno Kantelus sai kiekon laidassa ja näki b-pisteiden välissä Ismo Sirenin, joka siirsi kiekon tyhjän maalin eteen Jussi Passille. Kiekko oli jälleen maalissa ja kotijoukkueen puolustajat hukassa. Pari minuuttia myöhemmin Aapo Aron laukaus vei vieraat jo 5-0 -johtoon.

Forssalaisetkin saivat kuparisen rikottua erän puolessa välissä, kun Antti Piiroinen löysi Martin Lamichin maalin nurkalta ja tsekki sai laukoa kiekon tyhjään maaliin. Hermes kuitenkin vielä kaunisteli lukemia, kun Peter Jasik ja Ismo Siren siirsivät loppulukemiksi 1-7. Ottelun lopulla illan hyvin tuominnut Timo Aro ajoi Tuomas Ilolan ulos, kun tämä taklasi Antti Uittoa selästä. Vaarattoman näköinen tilanne näytti menevän ohi, kunnes Jani Uski kävi seuraavalla katkolla jututtamassa tuomaria ja näytti kasvoista vuotanutta Uittoa. Veri sai Aron näyttämään Ilolalle päätyovea.