Haukat jatkoi voittoputkeen

Pudotuspeliviivan tuntumassa Forssan Palloseura ja Järvenpään Haukat jatkoivat taistoa viimeisestä pudotuspelipaikasta, jonne riittää tunkua. Haukat onnistui jatkamaan voittoputkeaan Marko Sakon jatkoaikamaalilla. Peli olisi voinut kääntyä toiseenkiin suuntaan, sillä henkilökohtaisten virheiden sävyttämässä pelissä kummallakin oli paikkansa pelin ratkaisuun jo varsinaisellakin peliajalla.

Haukat lähti otteluun pirteästi ja heti ensimmäisessä vaihdossa Toni Mustonen pääsi forssalaispuolustajien keskeltä nokikkain Tommi Kelan kanssa, mutta Kela veti pidemmän korren. Vieraat jatkoivat pirteästi, mutta Kela torjui varmasti järvenpääläistekopaikat. Erityisesti ykkösvitja Jaska Vilen - Juha Jusslin - Toni Mustonen oli alituisesti forssalaispuolustuksen kiusana. Haukkojen maalihanat aukesi neljän peliminuutin jälkeen, kun lievässä maskissa ollut Kela torjui puolittain kilvellään Esa Civilin siniviivavedon. Kelan kilvestä kiekko kuitenkin sisään ja vieraat siirtyivät ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon.

Myös kotijoukkue sai mahdollisuuksia, mutta kolmen ylivoiman aikana forssalaiset eivät kyenneet paikkojaan hyödyntämään. Haukkojen maalilla Heikki Kokkonen torjui erinomaisesti viherpaitojen maalipaikat ja erätauolle siirryttiin järvenpääläiskomennossa.

Virheitä, virheitä, enemmän virheitä...

Kun toista erää oli pelattu kolme minuuttia, täysin yksin maalin eteen b-pisteiden väliin unohdettu Jaska Vilen pääsi kokeilemaan lämärinsä tehokkuutta lähietäisyydeltä, mutta hirmuinen veto päätyi päätylaudoitukseen. Heti perään Ville Raatikainen murtautui puolustajan paikaltaan FPS-puolustajien keskeltä yksin läpi, mutta veti rystynostonsa yli maalin.

Mitä pidemmälle erä eteni, sitä paremmin FPS tuntui pääsevän peliin mukaan. Kuuden minuutin pelin jälkeen valtaisan myllytyksen jälkeen Jarno Kantelus kävi lähimpänä, mutta tolppaa lähemmäksi forssalaislaituri ei päässyt. Muutama minuutti tästä oli Jan Sochorin vuoro yrittää, mutta yksin läpi päässyt Sochor ei kyennyt ohittamaan Kokkosta.

Kun ottelu oli vanhentunut lähes puoleenväliin, osui forssalaispakkiparille Juha Sinkkonen - Timo Willman varsinainen painajaisvaihto. Ensin Willman syötti täysin käsittämättömän avauksen suoraan Mustosen lapaan Kelan maalin eteen, mutta Willmanin onneksi vielä Vilenille syötetty kiekko ei löytänyt maaliin, kun Kela teki paraatipelastuksen liukumalla kiekon eteen. Vain puoli minuuttia tästä sama puolustajapari oli edelleen jäällä, kun Marko Sakko oli unohdettu yksin maalin eteen, mutta vieläkään vieraat eivät pystyneet forssalaislahjoista kiittämään.

Kun Haukat ei pystynyt omia paikkojaan käyttämään, kävi kuten totuttua - kolisi omissa. Matti Raunio purjehti vasenta laitaa ylös ja Fredrik Vara tuli ottamaan Rauniota, mikä jätti Jan Sochorin vapaaksi maalin eteen. Täysin yksin Kokkosta vastaan päässyt Sochor kiersi järvenpääläisvahdin ja pystyi kuljettamaan kiekon verkon perille. Kauaa ei kuitenkaan forssalaisjuhlia kestänyt, kun Timo Ahosen loistava taklaus pysäytti haukkasiniviivalla Ville Piltin. Ahonen näki oikealta laidalta karkuun lähteneen Vilenin, jonka laukomasta kiekosta reboundiin pääsi Mustonen, joka siirsi Haukat jälleen johtoon.

Haukat ehti nauttia johtoasemastaan peräti yhdeksän sekuntia, kun FPS tuli jälleen tasoihin. Haukkapuolustaja Pekka Huhtaniemi yritti avata ylös, mutta ei huomannut Henri Pekkolaa, joka pysäytti syötön b-pisteellä. Kokkosen kanssa silmiin tuijottanut Pekkola kynäili hetken, jonka päätteeksi Pekkola nosti kiekon hallitusti rystyltä ylänurkkaan.

FPS siirtyi toisen erän ehtopuolella johtoon. Ykkösvitja painoi pelin Kokkosen vartioiman maalin päätyyn, ja Mestiksen herkimmät kädet pääsivät asialle. Timo Willman pääsi ensimmäisenä päätylaudasta kimmonneeseen paluukiekkoon, ja sijoitti kiekon hallitusti b-pisteen kaarelta Kokkosen jalkojen välistä sisään. Vajaa minuutti tästä illan päätuomari Sebastian Auger esitti varsin persoonallista näkemystä polvitaklauksesta, kun puhtaasta vartalokontaktista Auger palkitsi Asko Rantasen kahden minuutin kakulla. Haukat ei kuitenkaan ylivoimallaan onnistunut ja kolmanteen erään mentiin kotijoukkueen määrätessä tahdin.

Haukat nousee tasoihin ja ohi

Vieraat lähtivät kolmanteen yhtä hyvällä sykkeellä kuin kahteen edelliseenkin ja se tuotti tulosta alle aikayksikön. Mika Asikaisen syöttö päädystä löysi Jussi Haapasaaren b-pisteiden välistä, jonka laukaus upposi Kelan vartioiman maalin alanurkkaan. Pian tämän jälkeen FPS-laituri Kantelus löysi jälleen Kelan maalin edessä kärkkyneen haukkahyökkääjä Jaska Vilenin, jonka laukauksen forssalaisvahti kuitenkin poimi erinomaisesti.

Maalin jälkeen peli selvästi tasaantui ja molemmat puolustivat huomattavasti tarkemmin kuin kaksi ensimmäistä erää. Kumpaankin päähän siunaantui puolittaisia tekopaikkoja puolin ja toisin, mutta molemmat maalivahdit olivat skarppeina. Kun erä oli ohittanut puolenvälin, tarvitsi Kokkonen jälleen hieman tuuriakin. Toni Ronkainen karkasi yksin läpi, mutta tolppa esti miehen aikeet ja jatkoajalle mentiin sulassa sovussa.

Jatkoaika näytti menevät FPS-komennossa, mutta toisin kävi. Heti jatkoajan alkuun Marko Ronkainen pääsi yksin läpi, mutta hänen veto meni yli ja pian FPS joutui alivoimalle, kun Kantelus otti koukkaamisjäähyn. Vielä ylivoimalla Haukat ei valmista saanut, mutta hieman vaille minuutti ennen kuuttakymmentäviittä minuuttia natsasi. Asko Rantanen yritti löytää laidalla viilettänyttä Martin Lamichia, mutta syöttö kilpistui Tuomas Ilolaan. Ilola eteni laitaansa ja pian edessä oli 3-1-ylivoimahyökkäys, jonka vierasjoukkue käytti erinomaisesti - Marko Sakon tehtäväksi jäi ainoastaan saattaa kiekko tyhjään maaliin.

Haukoille tärkeät pistet

Ottelun tärkeys oli molemmille selvää, sillä pudotuspeliviivan molemmin puolin riittää tunkua. Torstain otteluiden jälkeen peräti kolme joukkuetta on tasapisteissä 29:ssä sijoilla 6-9. Jatkoaikatappionsa myötä FPS jäi tästä kelkasta kahdella pisteellä, mutta yksikin piste oli forssalaisryhmälle tärkeä. Haukkojen lento jatkui ja joukkue on kuin varkain noussut taas taisteluun pudotuspelipaikasta. Kummallakaan ei ole välitöntä pelkoa putoamisviivasta, sillä karsintaviivaan on matkaa FPS:lla yhdeksän ja Haukoilla yksitoista pistettä.

Kotijoukkueelta edukseen erottuivat Tommi Kela, Henri Pekkola sekä Mika Tasala. Kela pelasi jälleen kerran erinomaisen ottelun, johon sisältyi useita huippupelastuksia ja varmoja otteita. Kaksikko Tasala - Pekkola oli kentän yritteliäintä osastoa, joista erityisesti jälkimmäinen alkaisi kohta ansaita peliaikaa korkeammalla kuin neloskentässä. Erinomaisesti karvaava ja töitä tekevä Tasala on kauden alusta tahkonnut nelosessa, joten näillä esityksillä luulisi aukeavan näyttöpaikkaa myös hyökkäävämmästä kentällisestä. Ykköskenttä Lamich - Sochor - Raunio onnistui painamaan pelin Haukkojen päätyyn, mutta aivan edellisotteluiden kaltaiseen hurmokseen tsekkikaksikko ei kyennyt. Raunion pelissä näkyi vielä pelaamattomuus polvivamman jäljiltä, mutta varsin lupauksia antava Raunion ensiesiintyminen oli.

Haukkaryhmästä ylitse muiden nousi kolmikko Jaska Vilen, Heikki Kokkonen ja Toni Mustonen. Vilen painaa illasta toiseen samalla suoritusvarmuudella, joka näkyy olevan varsinkin tällä hetkellä erittäin korkealla. Maalissa Kokkonen pelasti sen mitä pelastettavissa oli, ja pelasi lähes täysosumaottelun. Aivan taikurimaisia esityksiä Kokkosen ei kuitenkaan tarvinnut esittää.