Haukat haki pisteet Forssasta

FPS ei ollut hereillä maalipaikoissaan ja joutui nöyrtymään Järvenpään Haukoille maalein 2-4. Kovasti päälle painaneet isännät pysähtyivät maalivahti Tomi Räisäsen hyvään otteluun.

Forssalaisten hyvästä hallinnasta huolimatta avauserän ainoa maali nähtiin Tommi Kelan selän taakse. Haukkojen Juha Jusslin nousi vasenta laitaa luvattoman helposti koko kentän läpi FPS-maalin eteen ja pujotti kiekon Kelan längistä sisään ottelun kuudennella minuutilla.

Palloseura jatkoi painostustaan maalin jälkeen, mutta 13 kertaa erässä torjunutta Räisästä ei pystynyt kukaan yllättämään. Haukat pystyi luomaan tilanteita FPS:n maalille kun Jaakko Kallio istui kaksiminuuttista korkeasta mailasta. Jäähyn aikana Tommi Kela pääsi loistamaan ja otti pari hyvää koppia.

Tilastoiltaan niukka erä tarjosi forssalaisyleisölle tilanteita ja pirteää Palloseuraa. Tuomari Jarkko Kosonen vihelsi hyvin, eivätkä joukkueet eivät tehneet tuomaroinnista järin hankalaakaan.

Hurlum hei

Ottelun toisessa erässä sai kumpikin veskari hikoilla riittämiin. Jo erän avausminuutilla Timo Willman ohitti Räisäsen kovalla laukauksellaan, mutta kiekko osui maalin kehikkoon.

Hetkeä myöhemmin Haukat näytti jo saaneen toisen maalinsa aikaan, mutta ennen vanhanaikaista osumaa oli Tommi Kela siirtänyt maalitolpan paikoiltaan.

Lopulta kiekko löysi tiensä maaliin hyväksytysti. Mika Asikainen ampui suoraan Juha Haapasaaren poikittaissyötöstä kovan laukauksen yläriman kautta sisään ja peli oli 0-2.

Erän loppupuolella FPS pääsi peliin mukaan kun maalintekijä Asikainen istui jäähypenkillä. Anssi Rantasen laukauksen reboundista HPK-laina Joni Lappalainen siirsi kiekon Antti Piiroiselle, joka ohitti Räisäsen ensimmäistä kertaa.

Erän loppuun FPS pääsi yrittämään tasoitusta harvinaisella 4-3-ylivoimalla kun Timo Willman ja Mika Asikainen nahistelivat itselleen kaksiminuuttiset ja myöhemmin Haukoille tuomittiin rangaistus väärästä vaihdosta. Osumaa forssalaiset eivät kuitenkaan saaneet aikaseksi ennen summeria, eivätkä ylivoiman jatkuttua päätöserän alussa.

Räisänen helteessä

Ottelun kolmas erä oli hikinen Haukkojen maalivahdille. Tomi Räisänen torjui erässä peräti 21 laukausta ja joutui antautumaan kerran. FPS:n tasoituksen ampui onnettaren avustamana Anssi Rantanen. Tuolloin jäähypenkkiä kulutti vierasjoukkueen Jussi Salmi.

Haukoilla oli erässä ainoastaan yksi kunnollinen maalipaikka, josta rakennettiin myös ottelun voittomaali. Asko Rantanen kompuroi omassa päässä kiekon kanssa käsittämättömällä tavalla ja menetti pelivälineen Vili Mustoselle. Mustonen ja Tuomas Ilola pelasivat Tommi Kelan poikittaisliikkeeseen, jonka seurauksena Jussi Haapasaarelle jäi tyhjä maali, johon kiekko oli helppo sijoittaa.

Palloseuran takaa-ajo jäi tehottomaksi, sillä järvenpääläisten maalivahti oli tänään vireessä. Koko ottelussa Räisänen torjui 46 kiekkoa.

Vieraiden parhaimmistoon lukeutuivat lisäksi kolme tehopistettä kerännyt Jussi Haapasaari sekä vajaamiehisessä puolustuksessa hurjasti urakoinut Fredrik Vara.

Isäntien Toni Ronkainen pelasi pirteän ottelun. Mies tuntui ehtivän kiekon perään joka kerta. Matti Raunio oli myös terävänä ja onnistui 2-2-tilanteessa toimittamaan kiekon jo maaliviivalle asti, mutta kukaan ei päässyt viemään FPS:aa johtoon asti.

FPS:n seuraava ottelu on sunnuntaina Forssassa 20-vuotiaiden maajoukkuetta vastaan. Haukat puolestaan huilaa tiistaihin asti, jolloin se isännöi Hyvinkään Ahmoja.