FPS kiri tasoihin

FPS:n ja Haukkojen pelaama harjoituspeli osoitti taas kerran, että keskittymisen pitää olla kohdallaan koko 60 minuutin ajan. Kamppailu päättyi jännittävien loppuvaiheiden jälkeen tasan 5-5 FPS:n noustua viimeisillä minuuteilla tukalasta kahden maalin takaa-ajo asemasta rinnalle.

Ottelun alkuminuuteilla Haukat pääsi ensimmäiseksi uhkaamaan kotijoukkueen maalia. FPS-maalivahti Pekka Kankaanranta pelasi huolimattomasti maalin takana ennen kuin oli tehnyt ensimmäistäkään torjuntaa. Maalin eteen ponnahtaneeseen kiekkoon ei kuitenkaan haukkapelaaja ehtinyt ajoissa. Kankaanrannan seuraava osallistuminenkin peliin oli yhtä epävarma, mutta sen jälkeen hän ei enää vastaavia virheitä tehnyt. Neljännellä minuutilla vierasjoukkue syyllistyi väärään vaihtoon. Ylivoiman aikana mikään FPS:n kolmesta jäällä käyneestä kentällisestä ei saanut pakkopeliä käyntiin.

Ajassa 9:08 Palloseura avasi maalitilinsä. Tuomas Suomiselle avautui keskeltä tilaa, jonka hän hyödynsi ampumalla napakan vedon kohti Haukkojen maalivahtia Heikki Kokkosta, joka torjui eteensä, mutta ei ehtinyt enää Janne Jokilan laukomaan paluukiekkoon. Järvenpääläisten vastaus tuli pari minuuttia myöhemmin, kun Juha Jusslin voitti puhtaasti aloituksen ja kiekon saanut Matti Luoma laukoi välittömästi tarkan ja matalan laukauksen maalin peruoille.

Seuraavassa vaihdossa Jusslin itse pääsi yrittämään maalintekoa läpiajosta, mutta Kankaanranta esti tämän. Kolme minuuttia tasoitusmaalista Haukat siirtyi johtoon. Pelin ollessa omassa päädyssä forssalaisten miesvartiointi petti ja useampi mies ryntäsi kohti kiekollista pelaajaa. Jon Wärn syötti maalin edessä vapaana olleelle Harri Hautajoelle, joka sijoitti pelivälineen oikeaan ylänurkkaan. Maalin jälkeen FPS:n päävalmentaja Mikko Sokka antoi jäällä olleelle viisikolle kovaäänisen palautteen koheltamisesta. Avauserä päättyi kuitenkin tasalukemiin kun Markus Leppänen lähetti kiekon kohti maalia ja perään säntäsi useampi pelaaja, joista Aleksi Sillanpää napautti maalin eteen tulleen kiekon häkkiin. Viimeisellä minuutilla Jokila petasi vielä Suomiselle laukaisupaikan, mutta kuti suuntautui maalin yli.

Toisen erän neljännellä minuutilla Haukat siirtyi toisen kerran pelissä johtoon. Kai Öhberg näytti virittävän laukausta, mutta syöttikin maalin eteen hiipineelle Antti-Pekka Lambergille, joka laukoi one-timerilla lukemat 2-3:een. Pian maalin jälkeen päätuomari Jussi Leppänen passitti yhtä aikaa Haukoista sekä Jan Arvosen että Ville Raatikaisen jäähylle. FPS:n kahden miehen ylivoima oli kuitenkin tehotonta. Paras paikka oli Antti Uitolla, jonka lämäri painui maalin ohi. Jäähyltä päästyään Arvonen meinasi päästä läpiajoon, mutta Uitto ehti väliin.

Hetkeä myöhemmin Raatikainen joutui uudelleen jäähylle, mutta tämänkin alivoiman Haukat selvitti. Paras paikka oli Jarmo Ruohomaalla, jonka laukauksen Kokkonen kuitenkin torjui hartiasuojuksellaan yli maalin. Jäähyn loputtua ei kauaa tasaviisikoin pelattu kun Anssi Rantanen komennettiin jäähylle huitomisesta. Neljäntoista minuutin kohdalla pari forssalaista jäi vääntämään vaihtoaitioiden eteen, jolloin Haukoille avautui kolmella yhtä vastaan hyökkäys. Muutamalla siirrolla pelattiin maalintekopaikka Timo Suuroselle, jonka laukaus kuitenkin epäonnistui. Pian vastapäädyssä Jukka-Pekka Kurtelius laukoi suorasta luistelusta kiekon Kokkosen suojien ja yläriman kautta ohi. Haukkojen seuraava yritys onnistui paremmin. Jusslin syötti poikittain maalin edessä Miikka Lindholmille, joka ei osunut kunnolla kiekkoon, mutta Jusslin seurasi tilanteen loppuun asti ja laukoi takatolpalle tulleen kiekon maaliin maalivahdin ja puolustuksen ollessa jo tilanteesta ulkona.

FPS nousi pian taas maalin päähän, kun nelosketjun rynnistys tuotti tulosta. Joni Sarkakalliolla oli jo tyhjä maali auki, mutta tämän Kokkonen selvitti jäässä maaten, muttei voinut enää mitään Anssi Rantasen astetta painavammalle ratkaisulle. Puoli minuuttia ennen erän loppua Jaakko Kolari pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta Lamberg onnistui sen verran häiritsemään, että tilanne kuivui.

Päätöserän tasaisen alun jälkeen pelin painopiste alkoi yhä enemmän kääntyä kohti vierailijoiden maalia. Uitto ja Lintula yrittivät samankaltaista maalia kuin Haukkojen Öhberg ja Lamberg toisen erän alussa, mutta laukaus ei ollut yhtä hyvä. Yhdeksännellä minuutilla Jaakko Kolari ampui tolppaan saatuaan kiekon maalintekosektorille. Erän puolenvälin jälkeen Haukatkin sai pitkästä aikaa muutaman maalipaikan, joista paras oli Lindholmin yläputkesta päätyverkkoon kimmonnut laukaus.

FPS-puolustaja Uiton saama jäähy avasi Haukoille tilaisuuden kuroa eroa, mutta FPS:n hyvä alivoimatyöskentely ei antanut tähän mahdollisuuksia. Puolitoista minuuttia ennen loppusummeria Haukat painoi pelin Kankaanrannan maalille ja usean yrityksen päätteeksi Jon Wärn siirsi joukkueensa turvallisen tuntuiseen kahden maalin johtoon. FPS ei kuitenkaan ollut valmis luovuttamaan ja kavennus tulikin jo seuraavassa vaihdossa ajassa 59:00. Ville Piltti laukoi kohti maalia ja Kokkonen sylki jälleen kiekon eteensä niin että paikalle syöksynyt Mika Tasala onnistui helposti tuuppaamaan sen maaliin.

Samassa ajassa Sokka kutsui joukkonsa aikalisälle. FPS sai taas painetta haukkamaalille ja vaihtoi maalivahdin kuudenteen kenttäpelaajaan ennen hyökkäyspään aloitusta. Haukat sai purettua tilanteen ja Matti Luomalla oli paikka iskeä ratkaisu tyhjiin, mutta hän päättikin vielä yllättäen syöttää Pasi Pieninkeroiselle, joka ei kuitenkaan häirittynä osunut siniviivalta tolppien väliin. FPS:lla oli aikaa enää yhteen hyökkäykseen, mutta se tilaisuus käytettiin. Vain kolme sekuntia ennen loppua Suominen ja Kolari loivat paikan Lasse Lintulalle, joka laukoi pelin tasoihin kovalla laukauksella Kokkosen hanskakäden puolelle.