Turkulaiset välieriin?

MESTIS / Ennakko
TuTon ja SaPKon välinen puolivälieräsarja on edennyt juuri niin, kuin odottaa saattoikin. TuTo on vienyt ja SaPKo on yrittänyt pysyä perässä. Välieräpaikka on katkolla TuTolle keskiviikkona.

Joukkueiden toinen kohtaaminen meni myös ennakko-odotusten mukaisesti. SaPKo panosti kaikkensa kotiotteluun ja onnistuikin haastamaan runkosarjan voittajan kahdessa ensimmäisessä erässä erittäin mallikkaasti.

Kolmannessa erässä TuTon maltillinen pelitapa tuotti sitten kaivatun tuloksen, kun kotijoukkue sortui henkilökohtaisiin virheisiin. Pari pahaa merkkausvirhettä ja yksi totaalinen harhasyöttö maksoivat lopulta voiton sapkolaisille.

Sarjan kolmanteen otteluun SaPKo lähtee pahasti selkää seinää vasten. Edellisessä ottelussa tullut tappio saattoi viedä loputkin mehut savonlinnalaisista, ja näin ollen turkulaisten haastaminen sarjan kolmannessa ottelussa voi jäädä vain kaukaiseksi haaveeksi. TuTon kotikenttä ja liikkuva peli eivät lupaa sapkolaisille kovinkaan ruusuista iltaa.

Käsikirjoitus napsumassa kohdalleen

Ennen sarjaa esitetyt ennakkoarviot ovat yksi toisensa jälkeen napsumassa paikoilleen. TuTon liikkuva pelitapa ja huomattavasti savonlinnalaisia laajempi pelaajamateriaali ovat nousemassa tässä sarjassa ratkaisutekijöiksi.

Myös SaPKon Talvisalosta saama etu piti hyvin kutinsa, vaikkei savonlinnalaiset voittoon kotikaukalossa yltäneetkään.

TuTo on kuitenkin ollut juuri niin hyvä, kuin sen pitikin olla. Laajasta materiaalista on huima etu, sillä vaikka tutolaisten ykkösketju ei joka pelissä onnistuisikaan, löytyy turkulaisten toisesta ja kolmannestakin ketjusta riittävästi ratkaisuvoimaa. Tämä tuli todistetuksi viimeksi Savonlinnassa, kun TuTon ratkaisumaalit menivät nimenomaan TuTon ykkösen takana oleville miehille.

SaPKo luottaa varmasti edelleen samoihin aseisiin, mutta kaunistelematon totuus on se, että savonlinnalaisten kiekkojännäreiden on aika kääntää katseensa jo tulevaan kauteen. Vaatisi nimittäin Lake Placidiakin suuremman ihmeen, jos pässipaidat vielä tästä sillasta nousisivat.

Aiemmat ottelut

10.3.2008 SaPKo-TuTo 2-6 (1-1, 1-1, 0-4)

TuTo voiton päähän välieristä

8.3.2008 TuTo-SaPKo 9-0 (3-0, 4-0, 2-0)

TuTon ylivoimaa

Otteluvoitot: 2-0


Otteluparin ennakkojutut

Daavid ja Goljat

TuTon hallintaa runkosarjan kohtaamisissa

Vastaako TuTo kovaan kovalla?

TuTo: Puolustus on paras hyökkäys

Kokkonen luottavaisena TuTon kaatoon

» Lähetä palautetta toimitukselle