Vieraita Forssasta

MESTIS / Ennakko
Nousujohteinen Turun TuTo ottaa tänään vastaan alavireisen Forssan Palloseuran, joka ensimmäisenä Mestis-joukkueena hävisi alle 20-vuotiaiden maajoukkueelle viime sunnuntaina. Munattoman esityksen jälkeen maaleitta jääneiden forssalaisten on tultava Turkuun toisella ilmeellä, sillä edellisenkaltainen perseily ei voi toistua.

Kotijoukkue TuTon peli on hieman yskinyt alkukaudesta, mutta sentään muutama valopilkku joukkueesta on löytynyt. Pääsyyllisenä turkulaisten pistetilin kasvamiseen on ollut erinomaisesti tolppien välissä kopannut Timo Kinnunen, joka on ollut joukkueelle kaikki kaikessa. Viimeisin esimerkki tästä nähtiin edellisottelussa Vaasassa Sportia vastaan, kun Kinnunen torjui TuTon jatkoajalle ja näin pelasti joukkueelleen pisteen.

Hyökkäyksessä tutut nimet ovat kantaneet päävastuun, kun kesällä UJK:sta Turkuun muuttanut Topi Riutta sekä Tuomas Jalava ovat olleet elementissään. Molemmat ovat kahdeksassa ottelussa naputelleet seitsemän pistettä ja näyttääkin siltä, että Riutan tulon myötä Tero Forsselin lähtö ei enää näytä yhtä kohtalokkaalta kuin ennen kautta.

Mestiksen asemaa kuvaa varsin hyvin TuTon ja liigaseura TPS:n tämän hetkinen tilanne. Joukkueiden välillä pelaajaliikennettä käydään niin paljon, että trafiikin ohjaamiseksi tarvitaan pian liikennevalot. Tällä hetkellä TuTolla on TPS-apuja Juho Lehtisalo, Tuukka Pulliainen sekä Matti Aho.

Herätys!

Turkuun saapuva forssalaisryhmä yrittää toipua kauden kahdesta heikoimmasta ottelustaan. Ensin Haukoilta 2-4 näköön, tämän jälkeen leijonanpennuilta 0-4 nöyryytys. Kummassakaan ottelussa FPS:n peli ei juuri jääkiekolta näyttänyt, kun syötöt taisivat osua omille n. kolmenkymmenen prosentin tarkkuudella. 20-vuotiaita vastaan otetun kurmootuksen jälkeen jotakin on tapahduttava, sillä vastaavanlaisella esityksellä TuTo iskee tauluun kaksinumeroiset.

Maalivahdin vaihto saattaisi tulla kyseeseen herättämiskeinona, mutta Tommi Kela on pelannut maalilla varsin kelvollisesti, eikä tappiolukemista voi ainakaan maalivahtia syyttää. Sen sijaan laiska puolustuspeli ja omasta päästä avaaminen ovat olleet suurimpia akilleenkantapäitä, eikä toisinaan punaviivan ylityksestä kiekon kanssa tule mitään. Kovin paha on edetä, jos aina pitää hakea volttilähtö omasta päästä ja toivoa viherpaitaisen ehtivän ensimmäisenä ristikulmaan.

TuTo-ottelussa vielä jatkaa HPK-avut Joni Lappalainen sekä Harri Suutarinen, joka ei Ronkaisten keskellä ihmeitä esittänyt avausottelussaan viherpaidoissa. Ykkössentterinä pelaavalta Suutariselta odotetaan tehoja Forssassa - ja niitä varmasti myös HPK:ssa, jossa katsellaan onko käyttöä liigassa vaiko ei. Hyvän harjoituskauden pelannut Suutarinen vaipui liigan alettua noubadien tasolle, joten itseluottamus olisi terveellistä löytää mahdollisimman pikaisesti.

Jos FPS jatkaa parin edellisottelun tasolla, TuTo tulee jyräämään vierailijat vaivatta. Mikäli forssalaiset saavat ryhtiliikkeen aikaiseksi, on luvassa tasainen kiekkoilta.

» Lähetä palautetta toimitukselle