FPS toista kertaa Vaasaan tällä kaudella

MESTIS / Ennakko
Sport ja FPS pelaavat lauantaina neljättä ja viimeistä kertaa runkosarjassa vastakkain. Kaksi ensimmäistä kohtaamista Sport vei kolmen maalin erolla. Ennen joulutaukoa FPS venyi kotijäällään 2-2-tasapeliin.

FPS on Vaasassa Jukurit-ottelun kaltaisesti selvääkin selvempi haastaja kohdatessaan yhden sarjan suursuosikeista. Mikkelissä joukkue kärsi tappion ja jäi ilman maaleja, mutta sai kehuja kovasta työmoraalistaan, joka ei jäänyt myöskään valmentaja Karri Kiveltä huomioimatta.

Taistelun puutteesta ei forssalaisia aiemminkaan tällä kaudella ole voinut syyttää, mutta kokemattomalla ja kapealla materiaalilla pelaavasta miehistöstä kaikkien pitää onnistua voittoja saavuttaakseen. Varsinkin kärkijoukkueita kohdattaessa pitää Palloseurassa toivoa myös vastustajalle osuvaa huonoa päivää.

FPS:n pelaajatilanne ei kahdessa päivässä ole paremmaksi muuttunut, päinvastoin. Jarno Kantelus on Vaasan ottelusta sivussa kymppitilin täyttymisestä aiheutuneen pelikiellon takia. Kantelus haki Mikkelissä Tuomo Kortelaista illan viimeiseen tanssiin mutta sai pakit ja poistui yksin pelirangaistuksen saaneena kaukalosta.

Avainpelaajista sivussa on myös Torinon Olympiakaukaloissa mitalijahdissa oleva Tommi Heinonen. Maalilla jatkaa edelleen torstaina edukseen esiintynyt KOO-VEE-laina Tuukka Poikonen aivotärähdyksen kokeneen Mika Korhosen tarvitessa lepoa.

FPS:n uusin sopimuspelaaja on loppukauden joukkueessa pelaava Matias Huikari. Neljässä testipelissään Jokipojissa kauden aloittanut Huikari on merkkauttanut itselleen yhden syöttöpisteen.

Melkein pari kentällistä telakalla

Sportin pitkä tappioton putki katkesi torstaina Joensuussa aina ennemmin tai myöhemmin kohdalle osuvaan tilastotappioon. Jokipoikien maalilla Alexander Salak pelasi loistopelin ja Sportille hieman tyypilliseen tapaan sen viimeistely ontui. Ottelun loppua kohden vaasalaisten liike väheni ja vastustajat saivat pelistä enemmän otetta.

Vaasalaisten loukkaantumistilanne tällä hetkellä on synkkää luettavaa. Maalivahti Mikko Rossin tila viittaa yli kuukauden huiliin. Markus Laineen jäälle paluussa on edettävä varovasti vamman ollessa kova isku päähän. Laine on sivussa ainakin ensi viikon ja hänen paluustaan harjoituksiin päätetään seuraavan kerran 29.1. Pasi Kuusistoa odotetaan jäälle vajaan kuukauden päästä pudotuspelien alkaessa.

Hyökkääjistä Ian MacNeil saa fysikaalista hoitoa ja pelaa taas ensi viikolla. Miro Laitisella on tulehdus kädessä ja myös häntä odotetaan jo maanantaina takaisin treeneihin. Kalle Mattilan kuntoutus jatkuu mutta harjoituksiin hän ei saa osallistua ja kausikin on käymässä vähiin. Myös Pete Suonpään kuntoutus jatkuu vielä pari viikkoa, jonka jälkeen tilannetta tarkastellaan uudelleen. Samuli Kivimäki on pelikiellossa, Jani Kiviniemi sivussa nivusvaivaisena ja flunssaisen Timo Pahkalan pelikunto ratkeaa ennen ottelua. Kim Nabb on Universiadeissa.

Ylivoimapelissä Sportin pitäisi kyetä ratkaisemaan edukseen ottelu jos toinenkin. Joukkueen tavaramerkki tällä kaudella on ollut leveä materiaali, joka on poissaolojen vuoksi kuitenkin kaventunut. Sport voikin joutua muuttamaan taktiikkaa passiivisempaan suuntaan, jos miehistöön ei saada riittävästi leveyttä. Valmentaja Mikko Mannerin mukaan lauantaiksi olisi kaikesta huolimatta tarkoitus saada kasaan neljä täyttä ketjua ja kuusi puolustajaa.

Sport tuo FPS-otteluun vanhan tutun laitahyökkääjän, puolitoista kautta joukkueen värejä kantaneen Aniket Dhadphalen, joka saapui joukkueeseen aluksi kolmen pelin try-outille. Toimitusjohtaja Jari Välimäen mukaan Dhadphalen hankintaan vaikutti osittain myös Suonpään epävarma tilanne. Toinen uusi hankinta on Rossin loukkaantumisen vuoksi hankittu maalivahti Tommi Pärmäkoski. Hyvinkään Ahmoja aiemmin edustanut veräjänvartija on viimeiset kolme kautta pelannut Yhdysvaltojen yliopistosarjassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle