Runkosarja päätökseen Talvisalossa

MESTIS / Ennakko
Savonlinnan SaPKo saa Mestiksen runkosarjan päätöspelissä vastaansa Heinolan Kiekon. Molemmat ovat aiemmissa kohtaamisissa pystyneet voittamaan kotipelinsä. HeKi on jo aiemmin varmistanut pudotuspelipaikkansa. SaPKo menetti oman mahdollisuutensa jatkopaikkaan häviämällä perjantain ottelukierroksella KooKoolle. Voittamalla heinolalaisvieraansa SaPKolla olisi vielä mahdollisuus nousta sarjataulukon yhdeksännelle paikalle.

Suurin kysymysmerkki lienee mikä on kummankin joukkueen motivaatio. HeKi on varmistanut seitsemännen sijansa jo hyvissä ajoin ja voi lähteä otteluun täysin vapautuneena. Joukkueen katse on varmasti jo tiukasti jatkopeleissä. SaPKo sen sijaan menetti edellisiltana oman mahdollisuutensa jatkoon. Mahtaako joukkueella olla karvaan tappion jälkeen motivaatiota taistella tosissaan runkosarjan yhdeksännestä paikasta. Yhdeksäs sija takaisi paremmat asetelmat tuleviin playout-peleihin.

Pitkään Savonlinnalaisille ylittämättömänä esteenä ollut HeKi kaatui viimein tammikuussa Talvisalossa. Vaisusti esiintyneet heinolalaiset jäivät SaPKon jalkoihin selvin 5-2 lukemin. Tuosta ottelusta jäikin HeKin joukkueelle paljon hampaankoloon.

Kummankin joukkueen suuri vahvuus löytyy maalivahdeista. Kummallakin on maalivahtikaksikot joista voi huoletta heittää kumman tahansa maalin suulle. HeKi saattaakin antaa Janne Kurikalle lepovuoron ja antaa torjuntavastuun Mikko Kapaselle.

Pelillisesti HeKi on selvästikin hallinnut kotipelejään, mutta edellisessä Savonlinnan pelissä hallinta ei ollut enää niin selkeää. Vielä viime kaudella SaPKo oli Suomi-sarjan paras vierasjoukkue, mutta kotimenestys oli suorastaan olematonta. Nyt tilanne on täysin päinvastainen. Kotihallissaan SaPKo on löytänyt ajoittain melkoisen hurmoksen ja kovemmatkin vastustajat ovat joutuneet nöyrtymään Talvisalon legendaarisessa kiekkopyhätössä.

HeKi osoitti edellisviikolla pystyvänsä voittamaan myös vieraissa. Peli on loksahtanut hyvin kohdalleen. Vieraissa kaatuivat KOO-VEE ja FPS perätysten. Kajaanissakin HeKi hävisi äärimmäisen niukasti 0-1.

Paremman pelihuumorin omaava joukkue on päivän pelissä vahvoilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle