RoKi ja Sport vastakkain ensimmäistä kertaa

MESTIS / Ennakko
Kautta on ehditty pelaamaan jo pitkä tovi, mutta RoKi ja Sport eivät ole kertaakaan vielä kohdanneet. Nyt tämäkin tullaan poistamaan päiväjärjestyksestä, sopivasti maaottelutauon jälkeen.

Kuntokäyrät

Kuntopuntarissa tauko tekee monesti hyvää itse kullekin. Lanttu jumissa tauolle mennyt joukkue voi kääntää kelkkansa totaalisesti, kun taas kovalla vauhdilla rullaava joukkue voi saada karstaa kaikki sylinterit täyteen kun pelejä ei ole reiluun viikkoon.

Tauko tuli rovaniemeläisille tarpeeseen, sillä pari edellistä ottelua sujuivat joukkueelta varsin mollivoittoisesti. Viimeisin peli HeKiä vastaan oli suoranainen tyrmäys, kun RoKi joutui poistumaan Heinolasta 6-1 –tappio niskassaan.

Sportilla on peli kulkenut kohtalaisen tasaisesti muutaman ensi viikon jälkeen. Juhani Tammisen tavoite "voita kaksi kolmesta" on viime jaksoissa toteutunut, mutta kirittävää on edelleen joulutaukoon mennessä, tavoitteen saavuttamiseen.

Ratkaisun paikat

RoKi on pitkin kautta kaivannut otteisiinsa lisää tasaisuutta. Jossain määrin sitä on löytynytkin, mutta vieläkään peli ei kulje niin kuin sen olettaisi kulkevan. Vastustaja tuntuu illasta toiseen rokottavan erityisesti omista puolustuspään virheistä. Karvaaminenkaan ei ole ollut halutulla tasolla, ja maalineduspelaaminen on ollut ongelmana niin puolustus- kuin hyökkäyspäässäkin. Puolustajat eivät siivoa kiekkoa pois oman maalin suulta, eikä hyökkääjät puolestaan ole juuri koskaan paikalla vastustajan maalivahdin sylkemissä irtokiekoissa.

Pistetehtailu jakautuu RoKin riveissä vieläkin varsin kapealle rintamalle. Vesa Inkeröinen, Jaakko Järvitalo ja Juha Silvander ovat olleet mukana isossa osassa RoKin tämän kauden maaleista. Ratkaisijoita saisi vähitellen löytyä jo muistakin miehistä.

Kotijoukkueen materiaali on auttamattoman kapea, mutta taistelutahtoa löytyy sitäkin enemmän. Kauden mittaan RoKi on muutamaan otteeseen antanut vastustajalleen muutaman maalin eteen, ja ryhtynyt sitten rajuun takaa-ajoon. Tässä tiivistyykin sekä joukkueen heikkous että vahvuus. Otteluiden alut ovat olleet usein hankalia, ja vastustaja päästetään helposti johtoasemaan. Toisaalta joukkue herää usein taistelemaan, eikä anna periksi toivottomaltakaan näyttävässä tilanteessa.

Sportilla ratkaisijoita pitäisi löytyä erityisesti kolmesta ensimmäisestä ketjusta. Ratkaisijoiden puute on kuitenkin hälyttävä eritoten ylivoimapelissä. Sport on ollut Mestiksen heikoin joukkue miesylivoimalla, mutta tauon aikana tähänkin asiaan on paneuduttu. Sport on aiemmin pelannut neljällä hyökkääjällä ja yhdellä puolustajalla, mutta nyt viivaan laitetaan kaksi puolustajaa. Alivoimalla Sport on iskenyt paljon maaleja vastustajan verkkoon, mutta aivan samaa tehoa ei jäähyntapossa ole ollut, mitä viime kaudella siltä nähtiin.

Sport tekee materiaaliin nähden varsin vähän maaleja. Monet ottelut Sport voittaa niukasti, käytönnössä yhden maalin erolla. Sportin koneen rullatessa alusta asti ongelmitta, joukkue pystyy kääntämään ottelun voitokseen viimeistään toisen erän aikana. Mitä pidemmälle vastustaja Sportia pystyy piinaamaan, sinä paremmiksi osakkeet nousee.

Kokoonpanot

Maalivahti Timo Lindström teki pari viikkoa takaperin testisopimuksen RoKin kanssa. Oletettavasti miehelle annetaan näytönpaikka piakkoin, mahdollisesti jo keskiviikon ottelussa. RoKi on viettämänsä ottelutauon aikana saanut loukkaantumispajatsonsa tyhjennettyä, joten joukkue lähtee otteluun kohtalaisen terveellä miehistöllä. Kokoonpanosta puuttuvat varmuudella sairastuvalla olevat puolustajat Markus Himanka, Antti Pohjalainen sekä hyökkääjä Jari Löfman. Epävarmaa vielä on myös puolustaja Matti Syrjän pelaaminen.

Sport on vain pitkäaikaispotilasta Juha Koivistoa lukuunottamatta terve. Maalilla Jaakko Suomalainen on urakoinut pitkään, joten Mikko Rossi saattaa saada yhden ottelun tililleen lisää. Suurimmat muutokset ovat ketjukokoonpanoissa, jotka ovat menneet lähes kokonaan uusiksi tauon aikana.

Rovaniemeläisten kotisivuille antamissa kommenteissa Tamminen ainakin itse on virtaa täynnä.

– Tulen Rovaniemelle innostuneena kuin tikanpoika!

» Lähetä palautetta toimitukselle