Toisen kurssi kääntyy

MESTIS / Ennakko
KooKoo janoaa takaisin kärkipaikalle, kun taas LeKi metsästää edelleen syksyn ensimmäistä vierasvoittoaan. Kumman kokoonpanomuokkaukset osoittautuvat toimivimmiksi?

Kuntokäyrät

Sophomore jinx on termi, jolla kuvataan vaikeaa toista kautta. Sitä voisi siis käyttää viime kauden pirteällä ilmeellään yllättäneestä LeKistäkin, jonka ilonaiheet ovat olleet vähissä tänä syksynä.

LeKi on hävinnyt jo neljä ottelua putkeen. Vieraissa meno on ollut vielä tylympää: viidestä matkapelistään se on saalistanut tähän mennessä vain yhden pisteen sekä surkean maalieron 10-27.

KooKoo on puolestaan edelleen tiukasti mukana kärkikahinoissa, vaikka senkin kuntokäyrä on ollut viime aikoina laskeva. Kouvolalaiset aloittivat kauden komeasti kuuden ottelun voittoputkella, mutta viidestä viimeisestä pelistään se on voittanut vain kaksi.

Ratkaisun paikat

KooKoo ja LeKi eivät ole kohdanneet toisiaan vielä tänä syksynä. Viime kaudella joukkueet väänsivät viihdyttävästi niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissäkin. Kiekollista ja hyökkäävää peliä lienee luvassa nytkin, vaikka molemmilla onkin tiettyjä pelillisiä huolia.

– Parhaat pelit olemme pelanneet niitä joukkueita vastaan, jotka yrittää myös pelata kiekkoa, eikä nakata pelkästään roikkukiekkoa ränniin. Mielenkiinnolla lähdetään Kouvolaan. Meillä ei ole siellä kuin voitettavaa, LeKi-luotsi Sami Hirvonen kertoo.

Voittaakseen LeKin olisi pystyttävä tiivistämään peliään huomattavasti. Vaihtuvuus nuoressa joukkueessa on ollut melkoinen, eikä viisikkopeli ole pysynyt tarvittavan nöyränä koko kuusikymmenminuuttisia. LeKi on myös täyttänyt systemaattisesti isoimmat ruutunsa lupaavilla lainapelaajilla, joiden vahvuudet ovat yleensä hyökkäyspäässä, vaikka riveistä löytyisi monipuolisempia ja kokeneempiakin pelimiehiä.

LeKiltä on siis odotettavissa henkilökohtaisten taidonnäytteiden lisäksi myös hetkittäisiä nukahduksia. Pahimmillaan pelin totaalinen sekoaminen nähtiin viime perjantain TV-pelissä Vantaalla, jolloin kiekkoa kaivettiin toisen erän aikana viidesti ja koko ottelussa peräti yhdeksän kertaa lempääläläisten maaliverkoista.

Myös KooKoon ongelmat ovat osin kokoonpanopohjaisia, sillä loukkaantumissuma on verottanut pahasti elintärkeää sentterikalustoa. Kouvolalaisten hyökkäyksiin lähdöt ovatkin olleet aivan liian hitaita, jolloin vastustaja on ehtinyt saada ryhmityksensä kuntoon jo keskialueelle. Etäisyyksien kasvaessa hyvin karvaava vastustaja saa myös mahdollisuuksia vaarallisiin riistoihin.

Viime aikojen tukkoisuudestaankin huolimatta KooKoo on selvä ennakkosuosikki keskiviikon kamppailuun. Jo pelkästään vahva erikoistilannepelaaminen takaa sille hyvät mahdollisuudet peliin kuin peliin – etenkin kotona. KooKoo on niin yli- kuin alivoimatehoissakin sarjan terävintä kärkeä.

Myös LeKin pakkopeli on pyörinyt mallikkain tuloksin, mutta kurinalaisempi alivoimapelaaminen on kokonaiskuvaan sopien ollut selvästi vaikeampaa.

Kokoonpanot

Niin KooKoo kuin LeKikään eivät ole päässeet pelaamaan koko syksyn aikana montaakaan ottelua samoilla kokoonpanoilla. Eivätkä pääse nytkään.

Kuumeilu on harventanut rivejä Lempäälässä ja luottopakki Sami Suhonen siemaileekin keskiviikkona kamomillateetä kotisohvalla. Sivussa ovat myös pienemmän roolin pelaajat Anssi Ranta ja Teppo Tieranta. Sen sijaan kuumeesta toipunut hyökkääjä Juho Joki-Erkkilä palaa takaisin kehiin.

Joki-Erkkilää tärkeämpiä täydennyksiä LeKi-hyökkäykseen ovat kuitenkin Ilveksestä palaavat Lassi Mattila ja Juuso Antonen. Antonen on säilyttänyt asemansa LeKin pistekärkenä, vaikka missasikin liigakeikkansa myötä kolme Mestis-ottelua. Myös Mattila on kuulunut joukkueen tehomiehiin.

Isokokoinen Mikko Tolvanen sai näyttöpaikan LeKin maalilla viime viikolla, mutta laski kiekon peräti kolmetoista kertaa selkänsä taakse kahdessa ottelussa. Välillä Titaaneihinkin lainatulla Aku Limnellillä onkin nyt vuoronsa KooKoo- ja HeKi-otteluissa vakuuttaa olevansa luottamuksen arvoinen.

KooKoo on peluuttanut tasatahdilla veskareitaan. Keskiviikon torjuntavuoroa voi povailla Antti Härmälle. Kentällisiinsä KooKoo sai helpotusta sairastuvalta jo useamman viikon sivussa olleen runkopakki Niko Tuomen verran. Kriittisemmällä sentteriosastolle viime viikko toi sen sijaan jopa takapakkia.

Kouvolalaiset saivat TuTo-otteluun kasaan täydet neljä hyökkäysvitjaa, kun Ville Eskelinen palasi sairauslomaltaan kolmoskentän keskelle. Ilo jäi kuitenkin todella lyhytaikaiseksi, sillä ykkössentteri Mikko Rautee loukkasi polvensa jo avausvaihdossaan. Ennestään sivussa osastolta ovat tärkeät George Nistas ja Tatu Miettinen.

Muuta

LeKi ei ole voittanut vielä kertaakaan Kouvolassa. Viime vuonna KooKoo voitti isännöinnit runkosarjassa lukemin 3-0 ja 5-1. Puolivälierät käynnistyivät 6-4-iloittelulla ja päättyivät 5-4-jatkoaikavoittoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle