LeKi jahtaa historiallista voittoa

MESTIS / Ennakko
KooKoo ja LeKi kohtaavat toistamiseen viikon sisällä. KooKoo kaipaa kipeästi voittoa valmentajavaihdoksensa jälkeen, eikä LeKi ole vielä koskaan onnistunut voittamaan Kouvolassa. Kotijoukkueelle pitäisi siis olla ennakkoasetelmien perusteella luvassa helpot pisteet.

Kuntokäyrät

Jos aiempien Kouvolan kohtaamisten perusteella pitäisi pisteet jakaa, niin ne voisi siirtää kotijoukkueen sarakkeeseen vaikka pelaamatta. LeKi ei ole koskaan viihtynyt Kouvolan isolla jäällä, joten odotettavissa voi olla melkein mitä tahansa.

Joukkueiden edellinen ja samalla kuluvan kauden ensimmäinen keskinäinen ottelu päättyi Lempäälässä kotijoukkueen 4-2-voittoon. LeKi oli ottelussa yllättävän vahva, sillä perjantai-illan kamppailussa se ei saanut juuri laina-apuja muualta. Hyökkäyksessä viiletti ainoastaan Joona Karevaara ja puolustuksessa luuti Tapparan Jesse Turkulainen sekä Miko Malkamäki.

KooKoon kausi on ollut ennakko-odotuksiin nähden takkuinen. Ennen keskiviikon kohtaamista joukkueella on alla kolme niukkaa tappiota. Neljäs tappio putkeen ei olisi vielä maailmanloppu, mutta odotukset varsinkin kotiotteluiden esitysten suhteen ovat korkealla. Voiton myötä Ismo Lehkosen debyyttiottelun tappio saisi enemmän työtapaturman leimaa ylleen.

– Meillä ei ole Kouvolassa muuta kuin voitettavaa. Perjantain kotivoitto oli tärkeä, mutta kolmea pistettä lähdetään hakemaan myös reissuottelusta, sillä kyllä KooKoo on sielläkin voitettavissa, LeKin päävalmentaja Sami Hirvonen sanoo.

Ratkaisun paikat

Jos vierasjoukkue LeKi mielii kamppailla ottelun voitosta, on sen kyettävä pelaamaan paljon aiemmin Kouvolassa nähtyä tiiviimpää ja liukkaampaa viisikkopeliä. Kouvolan jäähallin iso kaukalo ei ole tuntunut sopivan Kisalle aiemmin, mutta nyt kotihallin isomman kaukalon myötä suuremman jääalan pelitapa ei ole niin kaukana, kuin aiemmilla kausilla.

KooKoon pelaajistosta Mikko Liukkonen on ollut vakuuttavassa vireessä. 8 ottelun pisteputki kasvanee entisestään, jos LeKi ei pysty pitämään maaliaan puhtaana. Liukkonen on vastannut pitkälti henkilökohtaisella panoksellaan KooKoon hyökkäyspelaamisesta, joten irti päästyään häneltä voi odottaa myös tulosta.

Kokoonpanot

KooKoon kokoonpano on ollut runsaiden loukkaantumisien vuoksi varsin rikkonainen. Varmoja poissaolijoita ovat Jaska Vilen ja Kory Baker. Myös Jarno Kultasen pelaaminen on vielä epätodennäköistä. Sen sijaan koko alkukauden sivussa ollut keskushyökkääjä Matti Huilla saattaa tehdä paluun kaukaloon jo keskiviikkona. Uutena kasvona KooKoo-hyökkäyksessä viilettää Eero Elo, joka hakee kisakuntoa nuorten MM-kisoja ajatellen Mestiksestä. Juha Alastalon peliura sen sijaan päättyi loukkaantumiseen.

LeKin poissaololistalla on varmasti ainoastaan keskushyökkääjä Lassi Mattila. Puolustajat Jouni Aalto sekä Jarkko Näppilä ovat kuntoutumassa, sen sijaan Tappara-laina Miko Malkamäki on sivussa. Jesse Turkulainen jatkaa Kisan takalinjoilla. HPK:sta kehissä nähtäneen Joona Karevaaran lisäksi Aki Seitsonen sekä Sami Lähteenmäki. Maalivahti Mikko Tolvanen on palannut Bluesin vahvuuteen ja keskiviikkona maalia vartioi Mikko Pätsi.

» Lähetä palautetta toimitukselle