Joko KJT voittaa Niiralan montussa?

MESTIS / Ennakko
Lauantaina Kuopiossa kohtaavat kotijoukkue KalPa ja Järvenpään KJT. Molemmat joukkueet lähtevät otteluun tappio niskassaan: KalPa hävisi perjantaina Kokkolassa Hermekselle 2-3-lukemin, kun taas KJT sai nöyrtyä sarjajohtaja Jukureiden kolmannen erän kirin päätteeksi lukemiin 3-8 päättyneessä ottelussa. KalPa lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta pistenälkäinen KJT voi olla valmis yllätyksiin.

KJT hävisi perjantaina kotonaan Mikkelin Jukureille lukemin 3-8. Joukkue taisteli hyvin kaksi erää, mutta ei mahtanut mitään, kun sarjajohtaja syötteli sen puolustuksen rikki ja mätti peräti viisi maalia ottelun päätöserässä. Jukurit-otteluun KJT pääsi varsin miellyttävistä asetelmista, sillä se oli ensin katkaissut 15:een otteluun venyneen voitottomien otteluiden putkensa UJK:ta vastaan, ja sen jälkeen jatkanut voittojen tiellä kellistämällä TuTon keskiviikkona lukemin 4-3 jatkoajalla.

- Samalla lailla kuin tänään (perjantaina) pelataan. Voimakkaasti lähdetään haastamaan ja meidän pitää pystyä pelaamaan kolme erää hyvin. Meillä ei ole varaa yksittäisiin virheisiin, KJT:n valmentaja Seppo Repo kertoi joukkueen lähtökohdista KalPa-otteluun perjantaina.

Järvenpääläisten maalilla lauantaina torjuu Jaakko Suomalainen, joka tuli kesken ottelun maalille jo Jukurit-ottelussa. Jaakko Valkama ei pääse Kuopion-matkalle, joten KJT yrittää saada B-juniori Sauli Böhmin luukkuvahdiksi.

Järvenpääläisittäin loukkaantumisista ei ole juurikaan harmia, sillä Kuopioon saadaan mukaan lähes paras miehistö. Perjantaina hyvin pelannut Toni Mustonenkin ehtii mukaan armeijakiireiltään, joten siltä osin kaiken pitäisi olla kunnossa.

KalPa pyrkii vielä Kiekko-Vantaan ohi

Kotijoukkue KalPa hävisi perjantaina Hermekselle Kokkolassa lukemin 3-2. Sitä ennen joukkue kohtasi maanantaina Ahmat tv-pelissä, jossa se piti peliä hallussaan täysin kahden erän verran. Päätöserässä hyvinkääläiset saivat tehtyä pari lohtumaalia, joten ottelu päättyi vakuuttavasti pelanneen KalPan 7-3-voittoon.

Ennen Hermes-ottelua loukkaantuneina KalPan rivistöstä poissa olivat vielä olkapäävaivainen laitahyökkääjä Tero Varonen ja sormeaan paranteleva puolustaja Jyrki Tirkkonen. Heidän paluustaan lauantain mittelöön ei ole vielä varmaa tietoa. Savolaisten maalilla aloittaa todennäköisesti Juha Kauhanen.

KJT:lla on ottelussa varmasti KalPaa enemmän panosta, sillä joukkue on tällä hetkellä menossa karsintoihin, ollen kuitenkin vain kaksi pistettä jäljessä FPS:ää. Järvenpääläisillä on edessä siis pakkovoitto, mikäli joukkue mielii vielä nousta karsintaviivan paremmalle puolelle. KalPa voi lähteä otteluun paljon vierastaan vapautuneimmin mielin, sillä kotietu pudotuspeleihin on jo varmistettu. Panoksena on enää siis nousu runkosarjan kolmanneksi, kaksi pistettä edellä olevan Kiekko-Vantaan ohi.

Joukkueiden aikaisemmat kohtaamiset tällä kaudella ovat olleet varsin tiukkoja, eikä KalPa nytkään ole etukäteen voittajaksi kuulutettu. KJT ei tosin ole koskaan voittanut KalPaa Kuopiossa - olisiko siis tilastovoiton aika?

Kaiken kaikkiaan järvenpääläiset voivat pitää savolaisia hyvinkin tiukalla, mikäli pystyvät pitämään Jukurit-pelin kahden ensimmäisen erän tasoista peliä yllä koko ottelun ajan. Toisaalta kuopiolaisten materiaali on sen verran leveämpää, että KalPan yltyessä kunnon pelipäälle KJT:lla ei liene mahdollisuuksia voittoon asti.

» Lähetä palautetta toimitukselle