Luokka lyö päivän kunnon?

MESTIS / Ennakko
Haastaja FPS:n päivän kunto on erinomainen, suosikki Kiekko-Vantaan ei niinkään. Päivän virettä huomattavasti tärkeämpi tekijä on kuitenkin joukkueen yleinen taso, ja siinä huomattavasti parempi vantaalaisjoukkue onkin pyhäpäivän taiston suuri suosikki.

Kiekko-Vantaa oli syksyn kenties paras Mestis-joukkue, mutta vantaalaisten ongelma on siinä, että eletään helmikuun puoliväliä, ja silti kirjoitetaan vielä syksystä. Pudotuspelit lähestyvät, joten joukkueen olisi korkea aika antaa uusia näyttöjä näin kauden kevätpuoliskollakin. Kolme voittoa kymmenestä yrityksestä on mestaruutta janoavalle joukkueelle suorastaan heikko tulos.

Paperilla Vantaan ryhmä näyttää jopa kultaista syksyä paremmalta, kun siirtoajan päättyminen lopetti pelaajien marssit suuntaan ja toiseen, eikä käsiin jäänyt nippu ole yhtään hullumpi. Pieni ongelma on ollut vain siinä, että peli ei kulje. Syksyisestä hurmoksesta, huikeasta itseluottamuksesta ja peli-ilosta ei enää liiemmin näy kaukalossa merkkejä. Loukkaantuneiden keskushyökkääjien Pete Suonpään (käsi) ja Petja Pietiläisen (polvi) puuttuminen kokoonpanosta on toki heikentävä tekijä, mutta sen verran laaja vantaalaisten materiaali on, ettei kahden hyökkääjän poissaolon pitäisi sittenkään kauheasti vaikuttaa.

Kahdessa viimeisimmässä ottelussaan tehottomuudesta kärsinyt Kiekko-Vantaa on iskenyt KalPaa ja Jukureita vastaan varsin kiitettävästi yhteensä kahdeksan maalia. Vähemmän mairittelevaa on se, että kun hyökkäys toimii, vuotaa puolustus. Omaan päähän kiekko on uponnut vielä kaksi kertaa enemmän.

Päinvastoin kuin kotijoukkue, on lähes koko talven taapertanut FPS ottanut uuden valmentajansa Kai Raution johdolla neuvosta vaarin, ja saapuu Tikkurilan hulppeisiin puitteisiin jo kolmen perättäisen voiton myötä. Forssalaisjoukkue on vahvasti sitä mieltä, että kesäloma kiinnostaa erittäin jännittävää karsintasarjaa enemmän. Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että FPS on ottanut kolme voittoaan kolmella eri maalivahdilla.

Vantaalla ja Forssassa eri suuntiin suuntautuneiden kannattajien suupielten ei saa kuitenkaan antaa hämätä. Kiekko-Vantaa on paljon parempi joukkue kuin forssalaisvierailijansa, eikä ottelun alkaessa pidä tuijottaa liiemmin viime päivien tuloksiin. Ratkaisevin tekijä on joukkueen yleinen taso, ja mitä kauemmas omasta maalista mennään, sitä parempi vantaalaisjoukkue on vierailijaansa nähden. Mikäli Vantaa onnistuu viimeistelyssä edes melkein yhtä hyvin kuin lauantaina Mikkelissä Jukureiden vieraana (4 maalia 24 laukauksella maalia kohti), jäävät sarjapisteet Vantaalle.

Mikäli haastajana kaukaloon luistelevat forssalaiset mielivät ilostuttaa kannattajiaan peräti neljännellä voitolla putkeen, täytyy joukkueen maalivahtipelin onnistua erinomaisesti, ja vastahyökkäykset pitää käyttää hyvällä prosentilla hyödyksi. Jälkimmäisessä kohdassa iloa saattaa olla lauantaina pelikieltoisena huilanneesta konkarihyökkääjä Matti Rauniosta sekä sormivammastaan toipuneesta energiapommi Jussi Elorannasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle