Tarttuuko lohi sarvipäiden haaviin?

MESTIS / Ennakko
Vuodenvaihteen jälkeen voitoitta neljässä pelaamassaan ottelussa jäänyt Jukurit yrittää lauantaina löytää kotikaukalossaan jälleen voittavan vaihteen peliinsä. Vieraaksi saapuu pudotuspelipaikkaa jahtaava joukkue Vantaalta.
uutisia

Ruohola lohipaitojen takalinjoille
[lue lisää]

Harvoin on Jukureilla Mestis-historian aikana ollut otteluun valmistautuessa tilanne, ettei edellisessä pelissä kiekkoa saatu vastustajan maaliin kertaakaan. Titaanien kuitenkinonnistui pitää mikkeliläiset keskiviikkona nollissa aina rangaistuslaukauskilpailua myöten Jukureissa kiekko-oppinsa ammentaneen maalivahtinsa Kai Tillasen johdolla.

Jukureiden tappioputki alkoi joulun ja uudenvuoden välissä Kajaanista haetun voiton jälkeen. Tämän jälkeen Jukurit hävisi SaPKolle jatkoajalla, TuTolle ja Lekille varsinaisella peliajalla ja viimeisimpänä Titaaneille rl-kilpailussa. Syytä epänormaalin pitkään tappioputkeen päävalmentaja Kari Makkonen ei helpolla löydä.

- Mahdotonta siihen on yhtä syytä sanoa. En tiedä sitten, onko taustalla väsymystä tai välinpitämättömyyttä. Henkisellä puolella ongelma kuitenkin on ollut, kyllä fyysisen puolen pitäisi olla kunnossa.

- Joukkueessa ilmapiiri on kuitenkin hyvä ja kahdessa viimeisessä pelissä on ollut selvästi piristymisen merkkejä. Isoista jutuistahan homma ei ole kiinni, koska parilla-kolmella maalilla viimeiset pelit olisivat kääntyneet meidän hyväksi.

Selvää joka tapauksessa on, että sarjan piikkipaikasta vielä muutama kierros sitten tiukasti taistellut, ja sittemmin jo selvästi kolmannelle sijalle tippunut Jukurit taistelee nyt ensisijaisesti saadakseen oman tekemisen ja itseluottamuksen sille tasolle, että joukkue palaa jälleen voittojen tielle. Tätä Makkonen hakee lauantaina ketjumuutostenkin kautta.

- Joo, kyllä mä vähän koostumuksia vaihdetaan. Lopulliset ketjut päätetään lauantaina. Voihan se olla, että kun ollaan jo melkein puolisen vuotta menty aikalailla samoilla koostumuksilla, niin muutos voi tehdä hyvää, Makkonen pohdiskelee.

- Tärkeintähän on olla siinä parhaassa kunnossa keväällä pudotuspeleissä, mutta totta kai tässä nyt pitää päästä taas kiinni voittoihin. Kyllähän nämä tappiotkin kuuluvat hommaan ja niitä tulee joka joukkueelle.

Kiekko-Vantaa ei ole Jukureille kuluvalla kaudella ollut helppo vastus sarjasijoituksestaan huolimatta, sillä lokakuussa Mikkelissä Jukurit nappasi voiton vasta jatkoajalla ja marraskuun lopulla lohipaidat kuittasivat täyden pistepotin Jukureilta Tikkurilassa.

Mikkeliläisleirissä suurin huomio kiinnitettäneen nyt kuitenkin mitä suurimmissa määrin nimenomaan omaan tekemiseen ja pelin palauttamiseen totutulle uralle. Loukkaantumistilanne Jukureilla on kohtuullisen hyvä, sillä sivussa ovat vain pitkäaikaistoipilaat Tuomo Kortelainen ja Anssi Laitinen.

Omalla tasolla pelatessaan Jukurit on selvä ennakkosuosikki kotikaukalossaan vantaalaisia vastaan, mutta viime aikojen esitysten valossa lauantaisen ottelun asetelmat eivät ole suinkaan niin yksioikoiset.

Lohipaidat reissuun uuden puolustajan vahvistamana

Vantaalaisleirissä lauantain Mikkelin matkaan valmistaudutaan alla reipashenkinen 2-7 –tappio Turusta keskiviikolta.

- Nyt yritetään päästä takaisin hommaan kiinni. Turun reissu meni meiltä ohi, Vantaan päävalmentaja Harri Ahola toteaa.

Mikkeliin joukkue lähteekin Aholan mukaan pelaamaan selkeästi voitosta. Peliään alkukaudesta selvästi parantanut Kiekko-Vantaa ei lienekään helpoin mahdollinen vastus tappioputkessa valetavalle Jukureille.

- Kyllä me lähdetään keskittymään hommaan ihan oman pelin kautta eikä mietitä Jukureiden tilannetta. Jos omalla sapluunalla pystytään pelaamaan, niin taistellaan varmasti voitosta.

Kiekko-Vantaan kokoonpano kokee jonkinlaisia muutoksia lauantain otteluun, sillä Mikko Sirénin ja Juhani Kaisjoen osalta pelikunto lauantaina on arvoitus. Sen sijaan joukkueen takalinjoille saapui perjantaina loppukauden kattavalla sopimuksella Jussi Ruohola HPK:sta. Aholan mukaan Ruohola sijoittuu ykkösparin puolustajaksi.

Vantaalaisten maalilla jatkaa Turussa kesken ottelun torjuntavastuun saanut Carl Grahn. Läpi kauden selvänä ykkösvahtina toiminut Matti Kaltiainen saa näin Aholan mukaan mahdollisuuden vetää hieman henkeä ja levätä.

Vantaalaisille runkosarjan loppuosa on mielenkiintoinen, sillä joukkue jahtaa vielä täysin palkein paikkaa pudotuspeleissä. Päävalmentaja Aholan mukaan pudotuspelipaikka on vielä pääosin omissa käsissä.

- Sarjaa on vielä reilusti jäljellä, joten kyllä tähtäin on vielä täysin pudotuspeleissä. Eikä tässä tarvitse miettiä muiden tekemisiä, vaan onnistua itse peleissä niin kuin pitää, niin se on täysin mahdollista, Ahola visioi viitaten samalla tällä hetkellä viimeisellä pudotuspelipaikalla olevaan SaPKoon.

Lauantain kohtaaminen Kalevankankaalla onkin kahden keskiviikkona tappion kokeneen joukkueen kohtaaminen. Jukureilla viime aikoina erityistä tuskaa on tuottanut maalinteko, joten siihen apua joukkue hakee uusimalla ketjukoostumuksia. Vantaalaisten on puolestaan onnistuttava omassa aktiivisessa pelissään täydet 60 minuuttia, jotta pistepotti matkaisi Vantaalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle