Joensuussa palataan tauolta

MESTIS / Ennakko
Jokipojat ja Jukurit palaavat vajaan kahden viikon mittaiselta tauolta keskiviikkona, kun joukkueet kohtaavat Joensuussa. Molempien joukkueiden sairastuvalta löytyy tärkeitä pelimiehiä.

Kuntokäyrät

Sekä Jokipojat että Jukurit päätti lokakuun tappioon. TuTo päihitti Jukurit
Mikkelissä, kun taas sarjakärki D Team otti kotivoiton Jokipojista.

Jukurit on jakanut kauden viiteen jaksoon, joista kaksi on nyt takana.
Joukkue sai ensimmäiseltä jaksolta pisteen enemmän, mutta vastaavasti toiselta pisteen vähemmän tavoitellusta. Jukurit on siis pysynyt hyvin tavoitteessaan ja
sarjasijoitus kolmantena on ansaittu sekä varmasti yllätys monelle mikkeliläiselle 16 pelatun kierroksen jälkeen.

– Ei tässä voi kuitenkaan hirveän tyytyväinen olla. Sarjassa on pelattu paljon ristiin ja se on pirun tasainen, joten vielä voi käydä heikosti. Tietenkin häntäpään porukoidenkin on sieltä hyvä tulla, sillä olemme vielä suhteellisen alkuvaiheessa, pohtii Jukurien päävalmentaja Pekka Lipiäinen.

Jokipoikien kausi lähti liikkeelle kovista odotuksista huolimatta mollivoittoisesti ja ensimmäinen voitto tulikin vasta kuudennella kierroksella. Sittemmin peli on kulkenut mallikkaammin ja joukkue on nyt kahdeksantena varsin tasaisessa sarjassa. Sairastelut ja loukkaantumiset sotkivat hieman harjoittelua tauon aikana.

Ratkaisun paikat

Pelituntuma on kysymysmerkki kummallekin joukkueelle, sillä miltei parin viikon tauko tähän aikaan kaudesta on todella pitkä.

– Harjoittelimme alkuviikon kohtuullisen hyvin ja pidimme viikonlopun huilia, jolloin latasimme akkuja, kertoo Lipiäinen.

Jokipoikien edellisessä kotiottelussa KooKoo jäi alussa täysin joensuulaisten jalkoihin, kun karvaus oli korkealla ja liike kohdillaan. Voisikin olettaa Jokipoikien tulevan melko kovalla karvauksella myös Jukureita vastaan.

Jokipojat on osoittanut, että parhaimmillaan se pystyy tälläkin kaudella voittamaan kenet tahansa. Hyvän tason olisi syytä säilyä läpi ottelun, eikä vain yhden tai kaksi erää, mikäli joukkue mielii pitää kolme tärkeää sarjapistettä Joensuussa.

– Kova ryhmä, joka luistelee ja liikkuu hyvin. Emme ole vielä pelanneet kertaakaan heitä vastaan runkosarjassa - eli ei ole kokemusta - mutta kyllä ryhmä on vahvempi kuin viime kaudella, arvioi Lipiäinen.

Jokipojat saa edun hyökkäyskalustostaan, vaikkakin Jukurien puolustus on yksi sarjan parhaimpia. Mikkeliläisten puolustuksen viimeisenä lukkona häärii ehkäpä sarjan paras maalivahtikaksikko Timo VäisänenAri Reunanen. Jukurien viimeistely ontui taukoa edeltävissä otteluissa, eikä tilannetta paranna tippaakaan se seikka, että ykkössentteri Petri Lehtonen joutuu jättämään ottelun väliin.

– Liikkeeseen on pystyttävä vastaamaan. Siellä on isokaukalo ja jalkojen on liikuttava hyvin. Puolustuksen on jälleen toimittava, koska sieltä me lähdemme omaa peliä rakentamaan, miettii Lipiäinen.

Kokoonpanot

Sarjatauko kesti lähemmäs kaksi viikkoa, joten loukkaantumisista ja sairasteluista kärsinyt Jokipojat sai nuolla haavojaan. Tuoreimman tiedon mukaan puolustajat Jussi Savolainen ja Tomi Tuomainen ovat olkapäävammojensa vuoksi sivussa ainakin loppuvuoden. Ykkössentteri Tapio Ahtosen selkä ei ole vielä täydessä iskussa, joten häntäkään ei kentällä nähdä.

Lisää pituutta joensuulaisten sairaslistaan tuo Matti Näätänen, joka ei pysty pelaamaan kuumeen vuoksi. Uusi sentterivahvistus Jarkko Malinen sen sijaan pääsee kehiin, vaikka nuorukainenkin on kärsinyt kuumeilusta. Markku Flinck sai tällin edellisessä ottelussa, mutta kyennee niin ikään kaukaloon.

Jukureilta sivussa ovat varmuudella pitkäaikaistoipilas Olli-Pekka Komulaisen lisäksi ykköskentän hyökkääjät Petri Lehtonen sekä Miikka Lindholm. Viimeksi mainittu kärsii yhä nivusvaivoista, kun taas selkäkrampit pitävät Mestiksen pistepörssissä toisena olevan Lehtosen sivussa. SaiPa-laina Jarno Lippojoki on puolestaan palannut Lappeenrantaan, eikä Jukurit saa sieltä suunnalta apuja keskiviikon koitokseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle