Viimeinen rutistus ennen joulua

MESTIS / Ennakko
Mestiksen kakkospaikkaa hallussaan pitävä Kajaanin Hokki matkaa perjantaina Joensuuhun jumbopaikan jättäneen Jokipoikien vieraaksi. Vaikka joukkueiden sarjasijoituksissa on paljon eroa, ei Hokki tule selviämään suosikkiasemastaan huolimatta helpolla Pohjois-Karjalan vierailultaan.

Hokki ei ole pelannut viime otteluissaan omalla tasollaan vaikka pisteitä joukkueelle on ropissutkin tasaiseen tahtiin eikä tappioitakaan ole syyskuun jälkeen tullut kuin yksi. Joukkue keskustelikin torstaina mm. viime otteluissa heikommin sujuneesta viisikkopelaamisesta.

- Olemme syksyn ajan olleet vahvoja pitkälti onnistuneen viisikkopelaamisen ansiosta, mutta viimeisissä kolmessa ottelussa olemme epäonnistuneet siinä. Siihen tulee muutos perjantai-iltana ja haluamme voittaa tämän ottelun hyvällä pelillä, Hokin päävalmentaja Vladimir Kolek kertoo.

Hyvää peliä Hokki tulee perjantaina tarvitsemaankin, sillä Jokipojat on pelannut viime kierroksilla hienosti. Viisi edellistä ottelua ovat tuoneet joukkueelle kolme voittoa ja kaksi tappiota - niistäkin yhden sarjakärki KalPan vieraana Kuopiossa jatkoajan jälkeen. Viidestä edellisestä ottelustaan Jokipojat on kerännyt seitsemän pistettä eli yhtä paljon kuin Hokkikin.

- Jokipojat vaihtoi valmentajaa ja on pelannut sen jälkeen hyvin. Joukkue on saanut viidestä viime ottelustaan seitsemän pistettä ja on varsinkin henkisesti erittäin vahva joukkue tällä hetkellä. He haluavat voittaa varmasti emmekä voi katsoa sarjataulukkoa otteluun lähtiessämme, Kolek huomauttaa.

Hyökkääjät Harri Suutarinen ja Jyri Junnila tekevät perjantaina paluun Hokin paitaan. Suutarinen palasi Kainuuseen ennakoitua aiemmin Salavat Julajev Ufan try-outilta ja Jyri Junnila kärsi kahden ottelun pelikieltonsa loppuun keskiviikon rästiottelussa Hermestä vastaan.

Parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan Hokki ei kuitenkaan reissuun pääse, sillä puolustaja Petr Mocekin rannevamma ei vielä salli pelaamista. Alakerrasta saattaa puuttua toinenkin pelimies, sillä Mikko Palomäen pelaaminen on vielä epävarmaa. Palomäki joutui jättämään keskiviikon pelin väliin migreenin takia. Hokki saa kuitenkin jalkeille ryhmän, joka koostuu seitsemästä puolustajasta ja 13:sta hyökkääjästä.

Jokipojat kovassa nousussa

Koko kauden hyvin pelannut Hokki ei ole perjantain ainoa kovakuntoinen joukkue Mehtimäen kaukalossa. Jokipojat on pelannut valmentajanvaihdoksensa jälkeen kolme ottelua ja saalistanut viisi pistettä. Joensuulaisten juna nytkähti oikeille raiteilleen marraskuun alusta, jonka jälkeen joukkue on pelannut kymmenen ottelua piste per peli -keskiarvolla.

Jokipoikien viiden edellisen kotiottelun saldokin kertoo, ettei Mehtimäeltä viedä helpolla pisteitä. Viidestä viime kotiottelustaan Jokipojat on voittanut kolme ja pelannut yhden tasan. Joukkueen otteet ovatkin parantuneet tuloksellisesti huomattavasti alkukaudesta ja Jokipojat on jättänytkin pitkään hallussaan pitämänsä sarjan jumbopaikan Forssan Palloseuralle.

Yksi joensuulaisten hyvän viime aikojen menestyksen takuumies on hurjassa iskussa oleva 27-vuotias maalivahti Tomi Räisänen, joka on torjunut marraskuun alun maaottelutauon jälkeen kiekkoja yli 93-prosenttisesti. Koko kauden torjuntaprosenttikin on kohonnut alkukauden heikkojen pelien jälkeen päälle yhdeksänkymmenen. Lukema on kova Jokipoikien tasoiseen joukkueeseen.

Jokipojatkaan ei pääse parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan vuoden 2004 viimeisen Mestis-kierroksen otteluun, sillä joukkueesta puuttuu varmuudella ainakin kolmen pelin pelikieltonsa viimeistä ottelua kärsivä hyökkääjä Juhana Repo, jonka polvitaklaus Kouvolassa aiheutti puujalan Teemu Sompille. Isäntien hyökkäyspään vahvuudesta puuttuu todennäköisesti myös poskiontelontulehduksesta kärsivä Jani Keränen.

Angiinaa viime pelien ajan potenut hyökkääjä Marko Mönkkönen sen sijaan palannee kokoonpanoon. Mies on päässyt tällä viikolla jo harjoittelemaan. Viime viikolla Jokipojissa käväissyt HC Montrealin hyökkääjä Eero Lajunen on palannut takaisin Tampereelle sopimuksen mukaisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle