Kääntyykö Hermeksen kurssi?

MESTIS / Ennakko
Hokki ja Hermes päättävät lauantaina syyskautensa Kajaanissa käytävään keskinäiseen otteluun. Joukkueet ovat olleet viime kierroksilla matkalla eri suuntiin. Hyvän syksyn pelannut Hermes on talven puolelle siirryttäessä joutunut tappioputkeen. Pitkään itseään hakenut Hokki on sen sijaan ottanut viime peleistä mukavasti pisteitä.

Hokki on ollut viime aikoina kotihallissaan vaikea vastus kaikille. Keskiviikkona se nappasi lähes komeimman mahdollisen päänahan, kun Mestis-mestari Jukurit taipui Kainuussa 2-1-tappioon.

- Meillä on ollut tasaisia pelejä joka kaukalossa, mutta voitto on karannut yleensä pikkujuttujen takia. Nyt pojat ovat löytäneet oman tasonsa ja roolinsa, ja pinnoja on jäänyt meidänkin pussiin, miettii Hokki-valmentaja Timo Meriläinen.

Meriläinen jakaa kiitosta myös kotiyleisölle, joka viime kierroksilla on löytänyt nousukuntoisen joukkueen. Yleisö antaa ainakin tällä hetkellä selkeän kotiedun Hokille.

Hokin alkukauden tehohyökkääjiin kuulunut Jani Tuppurainen siirtyi Jukurit-voiton jälkeen ainakin toistaiseksi Kärppien riveihin. Tuppuraisen lisäksi on sivussa kokenut Marko Kilpeläinen, joka toipuu ranneleikkauksesta.

Hokin tehohyökkääjä Sami Kaartinen on ollut kovassa vireessä viime peleissäkin, mutta kaiken kaikkiaan ratkaisijoita on löytynyt laajemmalta rintamalta kuin alkukauden peleissä. Pasi Häkkinen on vakiinnuttanut paikan joukkueen ykkösmaalivahtina, ja hän aloittanee myös ottelun Hermestä vastaan.

Hermes-leirissä viikon suurin uutinen oli seuran värikkään puheenjohtajan Juha Ritamäen ilmoitus jättää tehtävänsä. Pitkään Hermestä palvelleen Ritamäen jälkeen johtotehtävään astui Tapani Vuolle. Hokkia vastaan nähdään, vaikuttaako muutos seurajohdossa jotenkin joukkueen peliesitykseen.

Hermeksen hyvä syksy huipentui parin viikon takaiseen kotivoittoon Jukureista. Sen jälkeen mainion alkukauden pelanneelle maalivahti Teemu Lassilalle tuli kuitenkin kutsu Turkuun. Hänen tilalleen saadun Tuomo Karjalaisen pelatessa on joukkue hävinnyt kaikki kolme otteluaan. Keskiviikkona FPS:aa vastaan Karjalainen sai tehdä kesken pelin tilaa kakkosvahti Mikko Hankaniemelle.

Hyökkäyksen johtotähti Jani Uski on rohmunnut viime otteluissa suurimmat tehopistelukemat, ja myös hyvän syksyn pelannut Niko Papinaho on ollut kovassa vireessä. Runkohyökkääjät Aku Joki-Erkkilä ja Mikko Kaukokari olivat keskiviikkona sivussa loukkaantumisten vuoksi, ja heidän pelaamisensa Hokkia vastaan on epävarmaa.

Hermes on ollut viimeiset kolme ottelua melko lailla unessa. Paperilla ja alkukauden esitysten perusteella se on Hokkia parempi ryhmä, mutta joukkueiden viimeaikaiset otteet puhuvat kotivoiton puolesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle