FPS metsästää ensimmäistä voittoaan, Hokki toistaan

MESTIS / Ennakko
Hokille kauden avausottelu torstaina toi voiton sarjanousija SaPKosta jatkoajalla kun taas FPS joutui taipumaan Mehtimäellä perjantai-illan huumassa tuhansien katsojien hurratessa kotijoukkue Jokipojille.

Hokin päävalmentaja Kai Suikkasen mukaan joukkueen sisällä vallitsee hyvä fiilis saavutetun avausvoiton jälkeen. FPS-kamppailun ennakkotunnelmia hän pohti näin.

- Kyllähän me lähdetään voittamaan niin kuin jokaista kotipeliämme, mutta FPS on meille siinä mielessä pieni arvoitus, että emme tiedä siitä porukasta juuri mitään.

- FPS pelasi perjantaina Joensuussa ja uskon, että siitä on meille etua.

Hokin kokoonpanosta puuttuu puolustaja Antti Halonen, jonka toipuminen polven puhdistusleikkauksesta kestää ainakin syyskuun loppuun asti. Jussi Makkonen sai SaPKo-ottelussa lievän olkapäävamman, joten myös hänen poissaolonsa kaventaa kajaanilaisten pakkikalustoa ainakin tässä ottelussa.

Savonlinnan ottelusta sivussa olleista hyökkääjistä sen sijaan olkapäävammasta toipunut Niko Saarenpää sekä kuumeesta eroon päässyt Jaakko Järvitalo pystyivät jo perjantaina osallistumaan harjoituksiin ja luistelevat lähes varmasti lauantaina muun joukkueen mukana yleisön silmien eteen.

Uutena pelaajana linnapaidassa nähdään jo harjoituskaudella mukana ollut Kärppien puolustaja Teemu Metso, joka on Hokin mukana toistaiseksi.

Savonlinnassa Hokille tuotti vaikeuksia nykyään tärkeääkin tärkeämpi ylivoimapeli, joka kyllä pyöri hyvin, mutta päättyi usein Suikkasen värityksen mukaan vetoihin, jotka eivät olisi osuneet edes jalkapallomaaleihin.

FPS:lla vain parannettavaa

Jäähyjen värittämässä Jokipojat-ottelussa FPS:n ongelmaksi muodostui maalien viimeistely tarjoutuneista tekopaikoista joukkueen saadessa tilaisuuksia ja ylivoimamahdollisuuksia vastustajaansa nähden tasavertaisesti. Ehkä joukkueella hiipi ratkaisupaikoissa pelko puseroon Jokipoikien avauserän kovan myllytyksen seurauksena.

Päävalmentaja Karri Kivelle Joensuun ottelu antoi joka tapauksessa paljon miettimisen aihetta.

- Viidellä viittä vastaan peruspeliä ei pelattu varmaan kuin pari minuuttia, kun homma meni tähän ylivoimakisaan. Sellaiset kokeneet äijät osaa ratkaista näitä pelejä ja niitä kokeneita ei nyt meillä ollut.

- Pelin menemiseen ylivoimakisailuksi pitää tosissaan jo reagoida. Kajaanissa ylivoimapeliinkin on löydettävä ratkaisuvoimaa.

- Voi olla, että Joensuun pelissä oli meillä pientä jännitystä, mutta eiköhän se siitä poistu

Kajaaniin jo perjantai-iltana Joensuusta matkustanut FPS saa jatkaa pistejahtiaan edelleen ilman loukkaantumisia. Valmennusjohto juonii illan kenttämiehitykset vasta aamujään jälkeen.

Anssi Rantanen palaa kaukaloon pelikieltonsa jälkeen. Joukkueen käytettävissä ovat vielä tässä ottelussa myös puolustuspään viimeisimmät Lukko-lainat Otto Honkaheimo ja Petri Tähtisalo.

Ottelu Kajaanin jäähallissa alkaa Kainuun pesäpallo- ja jääkiekkotapahtumien päällekkäisyyksien välttämiseksi poikkeuksellisesti vasta kello 18.00.

» Lähetä palautetta toimitukselle