Aseista riisuttu?

MESTIS / Ennakko
Järvenpään Haukat koki totaalisen muodonmuutoksen siirtotakarajalla, kun joukkue menetti useita johtavia pelaajiaan. Viime aikoina varsin mukavasti esiintynyt järvenpääläisryhmä isännöi tiistaina Forssan Palloseuraa, joka on virkoamassa surkeasta alkukaudestaan ja nyt jokaisen Mestis-joukkueen täytyy ottaa viherpaidat tosissaan.

Haukat koki pahoja takaiskuja yksi toisensa jälkeen, kun ensin joukkueen ykköstykki Jaska Vilen pääsi Bluesin testiin. Vilenin kohtalosta ei vielä siirtotakarajailtana ollut selvyyttä, mutta vielä tiistaina mies ei ole edustuskelpoinen vaikka takaisin Haukkoihin palaisikin. Takalinjoilta Haukat menetti Matti Hanan, joka sai paikan Pelicansista ja myös lainamies Juha Jokiraita vaihtoi maisemaa suunnatakseen Kajaaniin.

- Meille tulee varmasti vaikea peli, kun tässä on ollut tällaista sählinkiä. Me saadaan kolme kenttää kasaan, kun Vilenkään ei saa pelata vaikka meille palaisikin, Haukkojen valmentaja Jan Lehti kommentoi ottelua edeltäneenä iltana.

Myös maalivahtiosasto koki kovia, kun Sami Heinonen siirtyi TuToon. Heinosen tilalle Haukat sai hankittua Hermeksessä kauden kakkosvahtina pelanneen Iiro Tarkin, joka avaa kuitenkin vielä luukkua tiistaina, kun Heikki Kokkonen aloittaa petolintujen maalissa.

Kulonen palaa

Forssassa oli huomattavasti hiljaisempaa siirtotakarajalla, eikä mitään yllättävää tapahtunut. Sentterilaina Mikko Kankaanperä suuntasi Pelicansiin, mutta miehen lainan oli muutoinkin määrä päättyä tammikuun lopussa. Kankaanperän tilalle FPS saa oman miehen, kun ykkössentteri Jouni Kulonen pukee pitkästä aikaa vihernutun päälleen.

Sen sijaan Asko Rantanen on vielä sivussa, kun mies ei ole vielä saanut kokomaskikypärää, joka ei hankaa miehen poskessa olevia tikkejä. Rantasen paikan pelaavasta kuuden puolustajan ryhmästä ottanee jälleen Jarmo Ruohomaa, joka esintyi varsin kelvollisesti voitollisessa kotiottelussa KooKoota vastaan lauantaina.

Järvenpäähän FPS lähtee itseluottamusta uhkuen, sillä joukkueen peli on parantunut huomattavasti viime viikkojen aikana. Palloseuran maalia tilkitsee Krister Antila, joka torjui ensimmäisen voittonsa lauantaina. FPS:n kakkosvalmentaja Pasi Vuorela pitää ensimmäistä vierasvoittoa kolmeen kuukauteen varsin mahdollisena.

- Ihan luottavaisin mielinhän sinne lähdetään, kun takana on voitto ja muutenkin pelaaminen on alkanut näyttää vähän siltä miltä pitäisikin. Treeneissä on ollut hyvä meininki päällä jo pidemmän aikaa ja sitä on odotettu koska se alkaa näkyä voittoina ja KooKoosta nyt tuli ensimmäinen..

» Lähetä palautetta toimitukselle