FPS haluaa takaisin voittokantaan

MESTIS / Ennakko
Lauantaina Forssan Palloseura saa kotijäällään vastaansa Hermeksen, joka matkaa sisämaahan edellisen ottelun jäljiltä Turusta pelipäivän aamuna. Hermes oli joukkueista marraskuussa paremmassa vireessä ja on myös voittanut joukkueiden kauden aikaisemmat kaksi kohtaamista.

Hermekselle ei lepoaikaa edellisen ottelun jäljiltä turhan paljoa suoda. Kolmesta edellisestä ottelustaan voitot napannut joukkue kärsi Turkuhallissa 1-3-tappion TuTolle oltuaan läpi ottelun alakynnessä. Pelin jälkeen tavallistakin vähäsanaisempi valmentaja Pasi Arvonen kommentoi pelin voimasuhteita, kuten maalivahtien torjunnat, 13 TuTon Kinnusella ja 39 Hermeksen Nissisellä osoittavat.

- Hyökkäyssuuntaan pelatessamme olimme tänään aivan luokattomia, emmekä päässeet kunnolla haastamaan vastustajan maalivahtia. Meidän maalilla Nissinen oli hyvä pitäen pari erää selkeästi joukkuetta pystyssä.

Hermes on jo tovin joutunut totuttautumaan pelaamiseen ilman Jani Uskia. Yhden paikan kokoonpanossa täyttää Tuomas Takala, joka on Hermeksen riveissä ainakin joulutauolle asti. TuToa vastaan Takala sai paljon luottoa alivoimalla ja onnistuikin tässä roolissa Arvosen mielestä hyvin.

Joukkueen riveistä poistuneen, ja takaisin Pohjois-Amerikkaan palanneen puolustaja Jeff Masonin lähtö ei Arvosen silmin vaikuta joukkueeseen merkittävästi.

- Nyt meillä on yksi puolustuja vähemmän odottamassa vuoroaan katsomossa. Mutta jos paha loukkaantumissuma yllättäisi, joudumme tietenkin reagoimaan. Katsotaan miten tilanne kehittyy liigassa.

FPS:lla muutama toipilas

Kotijoukkueen ainoa varma poissaolija on kapteeni Asko Rantanen, jota ei syksyisen polvioperaation johdosta voida vielä muutamaan viikkoon nähdä tositoimissa. Kuumeen kourissa olleen puolustajan Antti Uiton pelikunto ratkeaa vasta pelipäivänä. Torstaina Kirkkonummella mies oli menossa mukana. Semir Ben-Amorin taklaamaksi joutunut ja samassa tällin päähänsä saanut Jaakko Kolari on myös epävarma tapaus lauantain kokoonpanoa silmällä pitäen. Miestä ei varmastikaan nähdä jäällä, jos jotain oireita vielä esiintyy. Maalille Palloseuran valmennusjohto asettaa syyskaudella paljon urakoineen Janne Kurikan. Kirkkonummella veräjän suulla seisoneen Juho Santasen esitykseen tappiollisessa pelissä ei oltu täysin tyytyväisiä.

Forssan ylpeydellä on ollut viimeaikoina suuria vaikeuksia saada tulosta aikaan ylivoimalla. Eikä niitä maaleja tasaviisikoinkaan mitenkään runsaasti ole syntynyt. Asennepuoleltakin parantamisen varaa on ollut löydettävissä.

- Viisikkopelaamista ja sitoutumista siihen opettelemme edelleen. Melkein joka pelissä löytyy joku, joka lipsuu pelisysteemistämme ja tekee henkilökohtaisia virheitä sen seurauksena. Sitoutumista ja uskoa omaan tekemiseen niin harjoituksissa kuin peleissä kaipaisin pelaajilta vielä vähän enemmän, että voitaisiin vielä voittojakin ottaa. Taitotasomme on sellainen, että hyvää jälkeä voi tulla vain kovan työnteon kautta ja suhteellisen yksinkertaisella pelillä, analysoi Mikko Sokka Salamat-pelin jälkimainingeissa.

Forssalaisyleisölle Hermes on varmasti mieluinen vastus, koska sen riveissä on monia vihreää pelipaitaa ennen kantaneita pelaajia. Lokakuun vastaavasta mittelöstä poiketen ensimmäistä kertaa vierasjoukkueen paidassa Forssaan saapuu myös FPS:n viime kauden ykköshyökkääjä Jouni Kulonen, jonka edellisen mahdollisuuden pelata entisessä kotikaukalossa vesitti loukkaantuminen.

Viimeisimpien ottelujen tilastot eivät valitettavasti näy oikein tällä hetkellä

» Lähetä palautetta toimitukselle